Windows 10: Η Microsoft εξηγεί τι θα χάσετε από το upgrade

Η Microsoft τελικά ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τα Windows 10 στις 29 Ιουλίου, παραπέμποντας τους χρήστες Windows 7 και 8.1 να “κλείσουν θέση” για τη δωρεάν αναβάθμιση. Τα ανανεωμένα Windows θα φέρουν πολλά νέα features και βελτιώσεις στην επίδοση, αλλά επίσης θα αφαιρεθούν κάποια στοιχεία από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι το Windows Media Center δεν θα υπάρχει στα Windows 10. Τα desktop gadgets των Windows 7 αλλά και το παιχνίδι χαρτιών Hearts θα έχουν την ίδια μοίρα με το Media Center.

Επίσης οι χρήστες που ακόμη βασίζονται σε floppy disks θα πρέπει να εγκαταστήσουν νέους drivers όταν κάνουν upgrade σε Windows 10. Η αναπαραγωγή DVD θα χρειάζεται και ξεχωριστό software, αλλά με την διαδεδομένη χρήση του VLC, αυτό δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα.

Τα system requirements έχουν αλλάξει, με το νέο OS να χρειάζεται ως ελάχιστα specs 1 GHz επεξεργαστή, 1 GB RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο και 1024×600 ανάλυση οθόνης. Οι απαιτήσεις είναι λίγο πιο πάνω για την 64-bit έκδοση των Windows 10.

Επίσης θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, όπως το ότι η Cortana θα είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία, τουλάχιστον στην αρχή της κυκλοφορίας. Όποιος θέλει να δοκιμάσει το Windows Hello θα πρέπει να έχει υποστηριζόμενο fingerprint reader ή infrared κάμερα για αναγνώριση προσώπου.

Τέλος η Microsoft άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο τα downloads θα κατεβαίνουν και θα εγκαθίστανται. Οι χρήστες Windows 10 Pro και Enterprise θα μπορούν να αναβάλουν την εγκατάσταση ενώ οι χρήστες των Windows 10 Home όχι, καθώς μόλις γίνει διαθέσιμο το update, θα κατεβεί και θα εγκατασταθεί αυτόματα.

Windows 10: Η Microsoft εξηγεί τι θα χάσετε από το upgrade, Windows 10: Η Microsoft εξηγεί τι θα χάσετε από το upgrade

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios

Δηλαδή 29 Ιουλίου που θα βγούν τα Windows 10 θα γίνει κατευθείαν η αναβάθμιση στον υπολογιστή μου?

paschos76

Η μόνη ερώτηση που έχω, είναι αν θα δωθεί επιλογή να κατεβάσουμε τα 10 σαν iso αρχείο, για να τα περάσουμε όμορφα & καθαρά.

Gregory Peck

Έχει να πέσει κατέβασμα από τον “θείο”…

Gvirginia

@Marios Από το “Get Windows 10” (για reserve) λέει ότι όταν γίνουν διαθέσιμα, θα τα κατεβάσει αμέσως (θέλω να πιστεύω ότι θα σε ρωτήσει αν θα αρχίσει να κατεβάζει) και όταν τα κατεβάσει, θα σου βγάλει ειδοποίηση αν θες να τα εγκαταστήσεις αμέσως ή κάποια άλλη στιγμή.

Επίσης: https://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-10-faq

Γιάννης

Και γω πάτησα ναι αλλά τα 7ρια μου είναι μαιμουδενια πειρατικά κλπ κλπ. Έχω απορία να δω τι θα γίνει!!

Tom

Θα χασουμε και αρχεια που εχουμε μεσα στον σκληρο?

nord

παιδια ξέρει κανεις αν με την αναβάθμιση υπάρχει περίπτωση να χαθούν ή να μην υποστηρίζονται κάποια προγράμματα που έχω εγκατεστημένα ή τα αρχεία μου?

Gvirginia

@nord Αν έχεις κάνει όλες τις αναβαθμίσεις και σου έχει βγάλει την ενημέρωση για να κάνεις κράτηση (reserve) τα Windows 10, αν ανοίξεις την εφαρμογή επάνω αριστερά γωνία έχει ένα μενού (hamburger). Πατάς εκεί και έχει επιλογή να τσεκάρεις αν υπάρχει πρόβλημα (εμένα πχ λέει “Your PC is ready”).

@Γιάννης Στις 29/7 θα σου βγάλει ειδοποίηση να τα κατεβάσεις, τα κάνεις εγκατάσταση και έχεις ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ 10άρια (με ένα υδατογράφημα – watermark).

Όσον αφορά τα αρχεία-προγράμματα. Όταν έκανα update τα 7 σε 8 είχε επιλογή αν θέλω να κρατήσω τα αρχεία μου ή όχι, επίσης πριν το update μου έβγαζε αν θα αφαιρεθούν προγράμματα ή όχι. Με τα 10 νομίζω θα παίζει ρόλο αν έρχεσαι από τα 7 ή 8, δηλαδή πιστεύω ότι στα 8 δε θα σου σβήνει τα αρχεία ενώ στα 7 ίσως τα σβήνει (ή θα τα πετάξει σε ένα φάκελο windows.old). Τα παραπάνω είναι εικασίες.

Kostas

Αν κάνω την αναβάθμιση σε Windows 10 και τελικά δεν μου αρέσουν θα μπορώ να την ακυρώσω και να επιστρέψω στα 7 που έχω τώρα;

Gvirginia

Εκτός του ότι μπορείς να φτιάξεις ένα Virtual Machine και να τα βάλεις εκεί (αν και θα είναι πιο αργά από τα κανονικά) μπορείς να τα εγκαταστήσεις και σε κάποιο partition του σκληρού ώστε να τα τρέχεις παράλληλα με τα 7 και ύστερα απλά διαγράφεις το partition των 10.

Αν πας σε καθαρή εγκατάσταση των 10, νομίζω ότι χρειάζεσαι το κλειδί και το CD-ISO των 7. Δε παίρνω και όρκο όμως για το αν το κλειδί των 7 ισχύει μετά την αναβάθμιση ή “αναβαθμίζεται” σε κλειδί για τα 10.

Χαράλαμπος

Το καλύτερο είναι να γίνει clean Install κι όχι upgrade, οπότε θέλουμε αρχείο ISO εκείνη την ημέρα.

achilleas

πάτησα για έλεγχο του υπολογιστή και μου βγάζει ότι με τα windows10 ότι θα έχω πρόβλημα με κάπιες συσκευές

αυτές οι συσκευές δεν είναι πλήρως συμβάτες με τα windows10
Bluetooth Audio Device
Bluetooth AVRCP Device
Bluetooth Hard Copy Cable Replacement Server
Virtual Bluetooth Support
Bluetooth LWFLT Device
Terminal Server Keyboard Driver
Terminal Server Mouse Driver

υπάρχει λύση για αυτά τα προβληματά;
βοηθήστε με αν μπωρείτε

ZM

@Kostas, αν δεν θα σου αρέσουν και θες να επιστρέψεις στα 7, θα πρέπει να κανεις format τον υπολογιστή… δηλαδή μπορείς να επιστρέψεις αλλα αρχικά να κανεις Backup τις φωτογραφίες μουσική βίντεο κτλ, σε μια cloud υπηρεσία όπως το overdrive, Google drive, mega κτλ, ή να τα βάλεις σε έναν εξωτερικο σκληρο δίσκο.

Jim

Έχω Windows 7 Ultimate Service Pack . Γιατί δεν μου έχει εμφανιστεί το εικονίδιο για να κάνω update σε Windows 10 ;

desperado

Jim, πάρε όλες της ενημερώσεις στα Windows 7 Ultimate φαντάζομαι ότι θα έχεις Service Pack 1
πάρε επίσης και της προαιρετικές ενημερώσεις και θα σου φανεί η ειδοποίηση κάτω δεξιά στην μπάρα εργασίας το μήνυμα

ΟΧΙ σε 10 ΑΜΕΣΩΣ

Όλα τα σχόλια είναι λίγο εκτός πραγματικότητας, τίποτε δεν θα ισχύσει από όσα λέτε. Η εγκατάσταση των 10 θα γίνει σε όσους έχουν original κόπια των 7 ή των 8.1 και στους υπόλοιπους …..τα γνωστά. Περαιτέρω σχετικά με τα ήδη εγκατεστημένα και τρέχοντα προγράμματα ουδείς (και όταν λέω ουδείς εννοώ ουδείς) δεν γνωρίζει τι θα γίνει. Λέτε η αγαπητή Microsoft να έκανε το άλμα και να έλυσε όλα τα προβλήματα του παρελθόντος ξαφνικά; Δηλαδή όποτε βάζαμε καινούργιο λειτουργικό φτου και από την αρχή όλα τα προγράμματα (και άντε βρες κλειδιά σε σπασμένα, κ.λπ. και άντε κάνε ρυθμίσεις ξανά, κ.λπ., κ.λπ.) φαντάζεστε ότι θα γίνει λοιπόν η αναβάθμιση στα 10 χωρίς να πειράξει τα εγκαταστημένα προγράμματα στο pc; Θα δούμε…….! Όσο για τις αναβαθμίσεις θα τις κάνει αυτόματα στο μέλλον χωρίς να ειδοποιεί ή να ρωτάει όπως μέχρι τώρα το χρήστη, θα εξαιρεθούν μόνο οι εκδόσεις PRO και τα εταιρικά 10αρια. Όποιος γνωρίζει κάτι για το πραγματικά φλέγον ζήτημα (θα αφήσει τα προγράμματα απείραχτα;) ας γράψει σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.