Windows 10: Ξεκινάει σταδιακά η κατάργηση της έκδοσης 32-bit

Windows 10, Windows 10: Ξεκινάει σταδιακά η κατάργηση της έκδοσης 32-bit

Με την επερχόμενη ενημέρωση των Windows 10 του Μαΐου, η Microsoft θα ξεκινήσει τη διαδικασία σταδιακής κατάργησης της υποστήριξής της για την έκδοση 32-bit του λειτουργικού συστήματος. Η ενημέρωση του Μαΐου 2020 ή η έκδοση 2004 είναι ήδη διαθέσιμη στους OEM, τους προγραμματιστές και τους χρήστες των Windows μέσω του προγράμματος Insider.

Η εταιρεία δεν παρείχε έκδοση 32-bit του λειτουργικού συστήματος στους OEM για την επερχόμενη έκδοση των Windows 10. Ωστόσο, θα συνεχίσει να το κάνει για τους καταναλωτές εκτός OEM να υποστηρίζουν διάφορα σενάρια αναβάθμισης. Η αλλαγή επηρεάζει μόνο μελλοντικούς υπολογιστές από OEM.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft μέσω του Neowin:

Ξεκινώντας με τα Windows 10, έκδοση 2004, όλα τα νέα συστήματα θα χρησιμοποιούν εκδόσεις 64-bit και η Microsoft δεν θα εκδίδει πλέον εκδόσεις 32-bit για διανομή OEM. Αυτό δεν επηρεάζει τα συστήματα πελατών με παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10. Η Microsoft παραμένει δεσμευμένη να παρέχει ενημερώσεις λειτουργικού και ασφάλειας σε αυτές τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς διαθεσιμότητας μέσων 32-bit και εκτός OEM για την υποστήριξη διάφορων αναβαθμίσεων.

Αρκετά χρόνια μετά την εισαγωγή των Windows 10 στην αγορά, η Microsoft ενημέρωσε τις απαιτήσεις αποθήκευσης για το λειτουργικό σύστημα πέρυσι. Με τη φετινή ενημέρωση των απαιτήσεων, η εταιρεία σηματοδοτεί τον ενδεχόμενο θάνατο της έκδοσης 32-bit του λειτουργικού συστήματος.

Για όσους διαθέτουν συσκευές 32-bit, η εταιρεία υπόσχεται να υποστηρίξει και να προσφέρει ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα. Θα εξακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν την έκδοση 32-bit στο εμπόριο και να λαμβάνουν ενημερώσεις για τα υπάρχοντα αντίγραφα. Ωστόσο, αυτή είναι η αρχή του τέλους για τα Windows 10 32-bit.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ελευθέριος

Μετά απο χρόνια…
Η Apple το έχει κανει ήδη εδώ και καιρό !

merci

Δεν εχει το ιδιο μεριδιο στην αγορα software

I am

Η apple πουλάει συσκευή με λογισμικό
Η Microsoft πουλάει μόνο λογισμικό
Αν το 20% των πελατών της έχουν 32 bit γιατί να το καταργήσει δεν την συμφέρει
Προφανώς και μακάρι να το παρατήσουν για να ασχοληθούν με πιο σοβαρά θέματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones featured

Ulefone Armor Pad 3 Pro: Tablet με μπαταρία 33.280 mAh που δε νιώθει τίποτα

Η Ulefone θα αποκαλύψει ένα νέο ανθεκτικό tablet με το όνομα Armor Pad 3 Pro το οποίο θα έρχεται με εκπληκτική μπαταρία 33.280 mAh.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.