Windows 10X: Απολαύστε το επερχόμενο OS μέσα από νέα βίντεο


Τα Windows 10X πηγαίνουν προς RTM, όμως έχουμε ήδη βίντεο, boot animation και άλλες πληροφορίες για το νέο OS της Microsoft. Αρχικά, ο @zacbowden της ιστοσελίδας Windows Central μας δίνει την πρώτη εικόνα του νέου menu του λειτουργικού, το οποίο δε φαίνεται να θυμίζει σε πολλά τις υπόλοιπες εκδόσεις Windows 10.

Ο χρήστης @thebookisclosed στο Twitter όμως δε μένει σε μία μόνο φωτογραφία, καθώς μας δίνει βίντεο με το boot animation των Windows 10X. Επιπλέον, παίρνουμε μία γεύση από το αρχικό setup του λειτουργικού, αλλά και του menu αλά Chrome OS. Η επερχόμενη έκδοση θα δοθεί για συσκευές με μία οθόνη τελικά και όχι με δύο, όπως ήταν τα αρχικά σχέδια της Microsoft.

https://twitter.com/thebookisclosed/status/1349516011624665097

Μην ξεχνάμε ότι ο λόγος που μοιάζει τόσο στο ChromeOS είναι γιατί εκεί ακριβώς θέλει να χτυπήσει η Microsoft. Τα Windows 10X είναι η νέα προσπάθεια της εταιρείας για ARM συσκευές αλλά και πιο “οικονομικά” x64 laptop, για εύκολη πλοήγηση και πρόσβαση στις εφαρμογές σας. Δε γνωρίζουμε επιδόσεις προς το παρόν, όμως ελπίζουμε να τα δούμε σύντομα στην αγορά και να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Windows 10X, Windows 10X: Απολαύστε το επερχόμενο OS μέσα από νέα βίντεο

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexander

Η περίπτωση να βελτιώσουν αυτό που έχουν δεν τους περασε από το μυαλό;;

James

εφόσον είναι για arm υπολογιστές είναι διαφορετικό μέρος της αγοράς. Καλά κάνουν και προσπαθούν να βελτιωθούν εκεί, θέλει αρκετή δουλεία ακόμη.

Νίκος

Ρε μακάκες δεν υπάρχει chrome os.
Στην Ελλάδα δεν το χρησιμομοποιεί ούτε το 0,5%
Στην Αμερική ούτε το 2%
Τι να χτυπήσει;

Last edited 3 years πριν by Νίκος
ΝΙΚΟΣ

Κατόπιν ανακοίνωσης της ΙΝΤΕΛ για τις πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο, τα chromebooks πέρασαν τα μακμπουκ και δε είναι η πρώτη φορά. Ναι έχει συνολικά πολύ μικρό μερίδιο, αλλά είναι συνεχώς όλο κ πιο δημοφιλή . Άσε την MSFT να ξέρει καλύτερα από εσένα κ εμένα..

ΧΡΗΣΤΟΣ

Ισχύει… Ας φτιαξουν ενα κανονικό Desktop οπως ειναι τα windows 10 τωρα.. με τη γραμμη εργασιων και ολες τις exe εφαρμογές και ας κοιτάξουν να τα κανουν πολύ ελαφριά…
Εύχομαι να τρέχουν και σε raspberry pi κάποτε…

Θανάσης

Τόσα χρόνια η Microsoft το παίζει μονοπώλιο και μας έχει κάνει να πιστέψουμε πως δεν υπάρχουν άλλα λειτουργικά συστήματα όπως chrome os, linux κλπ
Και όμως υπάρχουν και άλλα λειτουργικά.
Το θέμα είναι μπορούμε να ξεκολλήσουμε από ένα πράγμα ?

ΝΙΚΟΣ

WCOS με Composable Shell. Πρώτα σε single screen, μετά στις 2 (αναδιπλούμενες όπως το Duo) Μετά σε 1 μικρη πχ 6,5 ιντσες 👍. Έχουν ανακοινωθεί από το 2015 που ανέλαβε ο Ινδός και με καθυστερήσεις και αλλαγές , έρχονται .Αλλοι βιαστικά βγάζουν συσκευες κ εκδόσεις Οs να σώσουν οι σώζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.