Software

Windows 11: Πότε θα μπορώ να τα αποκτήσω και πώς;

Τα Windows 11 θα έρθουν ως δωρεάν update, αρχικά σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insiders, στις 30 Ιουνίου. Θα ακολουθήσουν οι χρήστες των Windows 10 που θα το πάρουν ως δωρεάν update, ενώ όλοι οι υπολογιστές που θα έρθουν το 2022 θα το έχουν προεγκατεστημένο.

Ένα στοιχείο που είναι καλό να γνωρίζουν όσοι θέλουν να δοκιμάσουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι ότι θα απαιτεί μία σύνδεση στο Internet κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής του, μαζί με έναν λογαριασμό Microsoft. H ύπαρξη του λογαριασμού Microsoft για την εγκατάσταση των Windows 11 θα είναι υποχρεωτική.

Οι αναλυτικές προδιαγραφές που πρέπει να πληροί ο υπολογιστής μας είναι οι ακόλουθες: επεξεργαστής τουλάχιστον dual-core, στα 64-bit, με 1GHz clock speed, 64GB χώρος στο σκληρό και 4GB RAM. Θα πρέπει να υποστηρίζεται UEFI, Secure Boot, TPM 2.0, η οθόνη θα πρέπει να έχει διαγώνιο τουλάχιστον 9 ιντσών με ανάλυση 1366×768 pixels και γραφικά συμβατά με DirectX 12 και WDDM 2.x.

Κεντρικό ρόλο στο νέο λειτουργικό σύστημα θα έχει και το Microsoft Teams, το οποίο θα είναι βασικό κομμάτι για τις βιντεοδιασκέψεις στα Windows 11.

Σχόλια

  • Το TPM 2.0 είναι άχρηστη απαίτηση χωρίς λόγο - ευτυχώς γίνεται να το προσπεράσεις με λίγο δυσκολία όμως.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.