Windows 8, Τελικά θα υιοθετήσουν το νέο λειτουργικό οι εταιρείες;

Πολλά λέγονται και γράφονται για τα επερχόμενα Windows 8, με πολλές από τις αναλύσεις να σκιαγραφούν μία αρνητική εικόνα για την υιοθέτηση από τον επιχειρηματικό κόσμο, αφού τα Windows 7 φαίνονται να κάνουν άριστα τη δουλειά τους, ενώ η έλλειψη του start menu και το νέο γραφικό περιβάλλον λέγεται ότι αποτελούν παράγοντες που θα αποτρέψουν τις επιχειρήσεις να το εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους. Τι θα γίνει τελικά μετά τις 26 Οκτωβρίου;

Η Wall Street Journal δημοσιεύει έρευνα της Forrester Research, σύμφωνα με την οποία ένα ποσοστό 33% των επιχειρήσεων θέλουν να κάνουν τη μετάβαση στα Windows 8, 10% δηλώνει “ευχαριστώ, δεν θα πάρω” και ένα ποσοστό 47% λέει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει με το νέο λειτουργικό. Η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική όταν ο κόσμος περίμενε τα Windows 7 (66% το περίμεναν, 27% δεν είχαν αποφασίσει ακόμα και 1% δεν ενδιαφερόταν να αλλάξει λειτουργικό – λογικό αφού μιλάμε για τα (σ)Vista!)

Δεν πρέπει, λοιπόν, να ξεχνάμε ή να παραβλέπουμε τις εποχές και το κλίμα που επικρατεί, καθώς είναι πραγματικά δύσκολο για μία εταιρεία να αποφασίσει να αλλάξει ένα σύστημα που είναι δοκιμασμένο και σταθερό και εδώ που τα λέμε, τα 7 είναι μια χαρά…

Εσείς τι πιστεύετε ότι θα γίνει; Κάντε με ένα σχόλιο τις προβλέψεις σας.

, Windows 8, Τελικά θα υιοθετήσουν το νέο λειτουργικό οι εταιρείες;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ηλίας

εγω πιστευω θα τα βρει σκουρα γιατι οντως τα 7 ειναι απο τα καλυτερα windows που εχουν υπαρξει.. εγω παντως σαν φοιτητης κατεβασα δωρεαν τα win 8 x64 και τα εχω στο λαπτοπ μου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.. ειδικα για την συμβατοτητα που παρουσιαζουν, κανενα αλλο λογισμικο δεν μου εχει αναγνωρισει και εγκαταστησει τα παντα αμεσως σε λαπτοπ..

keysmith

Μανία της MS να τα αλλάζει όλα.. If it works dont fix it. Από την άλλη πως θα έχουμε βελτίωση. Εγω προσωπικά ακόμα δεν χώνεψα την αλλαγή του office 2003 στο interface των 2007. Είναι πιο γρήγορος και αποδοτικός με το 2003 και δεν αλλάζω γνώμη.
Το unity (gui του ubuntu) που δεν έχει start αναγκάστηκα να βρώ plug in και να το ¨προσθέσω (τελικά έβαλα “κανέλα” που είναι ίδια windows xp).

sotiris

@Ηλιας και τα windows 7 εχουν τελεια συμβατοτητα. εγω σε λαπτοπ με vista εγκατεστησα τα 7 και κανονικα επιασε αμεσως ιντερνετ χωρις να εγκαταστησω driver και μετα εγκατεστησε μονο του οτι drivers χρειαζοντουσαν!
Και στο θεμα τωρα εγω πιστευω οτι τα 8 ειναι epic fail γτ δν ειναι δυνατον να λειτουργησει αυτο το πραμα σε desktop! ειναι μονο για ταμπλετ! κανονικα θα επρεπε να ειχαν βγαλει και μια εκδοση για τα desktop και laptop που υπαρχει η κανονικη εναρξη και οχι αυτα τα πανηλιθια κουτακια!

iGastarbeiter

Ποιά 8… Εγώ από προχθές κάνω πάρτυ που περάσαμε στη δουλειά (σε μεγάλη γερμανική ΔΕΚΟ) από XP σε 7! :Ρ

Conx

Eγώ προσωπικά πιστεύω οτι όντως δεν θα έχουν απήχηση σε εταιρίες οχι επειδή δεν θα είναι καλά αλλά απλά επειδή δεν μπορούν οι 45αρηδες και γενικά οι πιο ηλικιωμένοι σε εταιρίες οι οποίοι λογω συνθηκών δεν είχαν την δυνατότητα να μάθουν υπολογιστές εις βάθος και το να τους βάλεις καινούριο λογισμικό απλά θα μειώσει την αποδοτικότητα τους και συνεπώς την αποδοτικότητα της εταιρίας.

Μερκούριος Μπαϊράμης

Φιλε Ηλια οταν λες τα κατεβασες σαν φοιτητης δωρεαν υπαρχει καποιο χρηματοδοτουμενο προγραμμα για φοιτητες?

Tolis

@Μερκούριος Μπαϊράμης
ΌΛΑ τα προγράμματα της Microsoft είναι διαθέσιμα δωρεάν και νόμιμα για τους φοιτητές! Και όταν λέμε όλα εννοούμε από Windows XP μέχρι SQL Server, Visual Studio και Windows Server!!! (συνολικά 172 προγράμματα και λειτουργικά)
Σε μερικά πανεπιστήμια υπάρχει το αντίστοιχο για AutoDesk και άλλες εταιρίες!!
Τα οποία καλά μεν τα δίνουν στους φοιτητές αλλά από την άλλη τα πληρώνει το Ελληνικό δημόσιο!!

Ερώτηση: Πώς έγινε η σύμβαση με την Microsoft? Γιατί όχι open source?
Υ.Γ.: Τα Windows 7 τα “αγαπάω” (για το pc μου) και δεν τα αλλάζω με κανένα Linux, Mac OS, Windows 8, αλλά να δίνεις τώρα εκατομμύρια με “κόλπο” είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…
Υ.Γ.2: Νίκο (Καϊμακάμη) κάνε ένα οικονομο-post γύρο από το θέμα Microsoft-Ελλάδα να ενημερωθούμε.

Κουτελιερης Αντώνης

Όπως είχα πει και παλιότερα περί του θέματος… Έχω το acer tab w500 καταρχήν το pro το 12 δεν επεζε για Κανεναν λόγο στα 7 σε αντίθεση με τα 8 που πεζει τέλεια με τα γραφικά στην μέση! Αυτό πιστευω λέει πολα για το πόσο πιο ελαφριά είναι. Χρησημοποιο τα 8 απτην πρώτη preview p vghke και δεν μου έχουν κολησει ΠΟΤΕ! Όσο για το αν είναι πιο εύχρηστα ΣηνηθειΑ ειναι όλα Αρκεί να μην είναι κανείς προκατιλημενος εγώ τα βρησκω πιο ευχρηστα ακόμη και στο laptop !

lorentzos

Να φυγουμε απο σταθερω λογισμικο win7 να παμε που και γιατι? μονο για μοστρα? Ασε να κιληση ο χρονος να τα παρει ο κοσμος και εαν βγουνε σταθερα και αξιοπιστα τοτε βλεπουμε σε κανα δυο χρονακια!!!!

enigma

Aν ισχύσει αυτό που λένε για χαμηλή τιμολόγηση των 8 (κάτι για 30euro άκουσα) τότε όσοι έχουν πειρατικά τα 7 θα τα πάρουν…

Εγώ έχω ubuntu και θέλω ένα partition με windows για λόγους συμβατότητας…

tasos

τα οχταρια ο κοσμος θα τα αγαπησει.τα εχω ενα μηνα και ειναι απιστευτα ελαφρια και γρηγορα.δεν μου αναγνωριζει μονο ενα Tv tuner.σβηνουν σε 7 δευτερα και κανουν boot σε 30.φοβερη αισθηση.εχουν να αντιμετωπισουν ενα φοβερο λειτουργικο οπως ειναι τα εφταρια αλλα οι ιδιωτες θα κανουν την αλλαγη ειναι θεμα χρονου.οι επαγγελματιες παλι δεν εχουν λογο να κανουν την μεταβαση και απο εκει θα χασει χρηματα η microsoft.θα κερδισει ομως απο δισεκατομμυρια αλλους.εγω προσωπικα αν κανουν 40-50 ευρω θα τα πληρωσω για πρωτη φορα μετα απο 15 χρονια ενασχολησης με τους υπολογιστες.τα λεφτα που ζητουσαν καποτε δεν τα δινω ομως.η Microsoft νομιζω εχει αλλαξει σε ολα τα επιπεδα και εχει μαθει μετα το στραπατσο που τις εδωσε η apple σε ολα τα επιπεδα και θα κανει φοβερο come-back με surface,windows phone 8 και windows 8…

Θανάσης

χρήσιμο θα ήταν αν μπορούσαμε να έχουμε και τα στοιχεία από τη μετάβαση Windows XP στα Windows Vista

george

ως gamer (δεν εχω δουλεια εδω) οτι για μενα τα καλυτερα ειναι τα windows 7 ultimate x64.

Κωνσταντίνος

Εγω μολις εβγαλα τα 7αρια απο νετμπουκ μου γιατι κολουσαν(home premium) και εβαλα τα xp pro (σπασμενα),παν σφαιρα και ειμαι κομπλε.Τωρα για windows 8 βλεπουμε(σπασμενα παντα).

Manolis Tsagkarakis

@Κωνσταντίνος για δοκίμασε και τα Win 7 Ultimate στο netbook.. θα εκπλαγείς!!! 😉

GiannisMix

Γιατι τοσος ντορος αφου στα windows8 θα υπαρχει αρχικη με τα live tiles οστοσο ομως θα υπαρχει κ η αγαπημενη σε ολους επιφ εργασιας για τη χρησιμοποιηση με ποντικι. Αλλο το οτι χανεται η κλασσικη “εναρξη” και η επισης κλασσικη λιστα των προγραμματων… Πιστευω θα ειναι πολυ πιο ευκολα μπαινοντας στην εναρξη κ εμφανιζοντας τα κουτακια θα κανεις αναζητηση οτι θες κ θ το βρισκεις αν δεν το εχεις βαλει πρωτο πρωτο!!!

Πετρος

Τα δουλεψα αρκετο διαστημα αλλα σχεδον αμεσως εβαλα το start8, ενα προγραμμα που βαζει ενα κλασικο start menu αντι για start screen. Κανενα προβλημα συμβατοτητας εκτος απο ελλειψη υποστηριξης open gl στους οδηγους της καρτας γραφικων (beta) το οποιο λυθηκε χρησιμοποιοντας οδηγους για win7. Πολυ ελαφρυ λειτουργικο.
Παντως το ολο interface με live tiles κτλ δεν ειναι καθολου πρακτικο για χρηση σε desktop, και οι metro εφαρμογες που δουλευουν μονο σε πληρη οθονη ειναι πολυ ενοχλητικες ιδιαιτερα οταν χρησιμοποιεις 3 – 4 προγραμαμτα ταυτοχρονα. Καθε φορα που ανοιγεις μια εφαρμογη metro το desktop σου παει περιπατο και για να ανοιξεις παλι την non metro εφαρμογη πρεπει να ανοιξεις την start screen να επιλεξεις το desktop και κατοπιν να ξαναγυρισεις στην εφαρμογη!!
Τωρα ξαναγυρισα στα win7….

nikmour

@keysmith
Εγω προσωπικά ακόμα δεν χώνεψα την αλλαγή του office 2003 στο interface των 2007. Είναι πιο γρήγορος και αποδοτικός με το 2003 και δεν αλλάζω γνώμη.

Πλάκα κάνεις έτσι? Πριν από λίγο καιρό ξαναέκατσα σε υπολογιστή με office 2003 και αισθανόμουν σαν κουτσός, στραβός και τυφλός μαζί. Μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει το νέο office

George

Είναι αίσχος τα 8 λες και έχεις bluettoth ποντίκι σε Android κινητό είναι το Metro UI… δεν αμφιβάλλω από την ταχύτητα τους είναι πιο γρήγορα από τα 7 αλλά ΔΕΝ βλέπονται…!!!
Τα μισά σε Metro UI τα άλλα μισά σε παραθύρα… ιδίως στις ρυθμίσεις, ούτε οι ίδιοι δεν ήξεραν τι θέλουν να φτιάξουν!!!
Είναι προφανές ότι είναι καθαρά για αφή και όχι για laptop ή desktop… εμένα προσωπικά δεν με βολεύει χωρίς start menu τώρα πρέπει να τραβάς ολόκληρες οθόνες για να βρεις αυτό που θες είναι εντελώς χύμα τα προγράμματα γεμίζει η οθόνη με κάθε Metro UI πρόγραμμα και πρέπει να κάνεις τσίρκα στις γωνίες για να κλείσεις απλά τον υπολογιστή!!!
Φαίνεται ότι θέλουν να κάνουν laptop με οθόνη αφής… αλλά δεν είναι ωραίο να βλέπεις στην οθόνη συνέχεια δακτυλιές, είδα βίντεο από έκθεση και ήταν αίσχος η οθόνη!!!
Τα ίδια χάλια και χειρότερα έχουν τα Office 2013 τι μουντό πράμα είναι εκείνο;; ειλικρινά τα 3.11 ομορφότερα ήταν σε χρήση… το καινούργιο δεν πάει να πει και καλύτερο δυστυχώς!!!

prikismenos

Στις εταιρίες δε βλέπω μεγάλη μετάβαση από 7 σε 8. Σε touch συσκευές θα πιάσουν τα 8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.