Φημολογούμενο Windows 9 screenshot δείχνει το νέο Start menu

Από την στιγμή που ένα από τα πιο διάσημα στοιχεία του UI των Windows, το Start Menu, αφαιρέθηκε άρχισε η έντονη συζήτηση για το πιθανό comeback του. Τελικά κάπου μέσα στον Απρίλιο η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει το πολυπόθητο Start Menu των Windows αλλά δεν γνωρίζαμε πότε και πως θα το φέρει.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές φαίνεται ότι αυτό θα συμβεί σε ένα πιο major update όπως αυτό των Windows 9. Ένα screenshot το οποίο φαίνεται να είναι ένα early build (6.4.9788) των Windows 9, δείχνει ένα Start Menu το οποίο είναι αρκετά επηρεασμένο από το Metro Style.

Παρόλο που το screenshot στο υδατογράφημα αναφέρει τις λέξεις «Windows 8.1 Pro», δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κόλπο της Microsoft ώστε να υποβαθμίζει τέτοιου είδους διαρροές, σύμφωνα με έμπιστες πηγές.

windows 9 start menu, Φημολογούμενο Windows 9 screenshot δείχνει το νέο Start menu

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Δηλαδή τα windows 9 θα έρθουν ως update στα ήδη υπάρχοντα windows 8?Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει παρακαλώ.

Tom

Θα ακολουθησει η MS το μοντελο της Apple με τα mac os x εννοεις Νικο; Δεν γνωριζω ουτε γω κατι. Μακαρι να γινει ετσι γιατι ειναι λιγο αστειο να πληρωνουμε καθε λιγα χρονια λεφτα για λειτουργικο συστημα.

spur

τα w8.1 ειναι τελεια απορω πως σκευτονται να το κανουν αυτο ….το νεο μενου θα ειναι τερμα τραγικο αμα γινει ….τα 8,1 ειναι με διαφορα οτι πιο μοντερνο kai designato εχει κυκλοφορησει σε ΛΣ αλλα οι πιο πολυ το κραζουν χωρις καν να το εχουν δουλεψει

nikos

@Tom αυτό εννοώ.Ξέρεις σκέφτομαι να πάρω ένα δυνατό windows 8.1 tablet(surface pro 2 ή 3 μάλλον) αλλά δεν θέλω να σκάσω τόσα λεφτά και μετά από μερικούς μήνες η ms να παρουσιάσει τα windows 9 και να μου πει “Εσύ δεν θα τα πάρεις!”

Tom

Ειναι περιεργη και μεταβατικη η φαση με τα λειτουργικα. Πρεπει να υιοθετηθει απο ολους η δωρεαν διανομη νεου λογισμικου. Ετσι επιτασσει η τεχνολογια σε μια αγορα που πια το Hardware αντικαθισταται πιο γρηγορα. Παλια περναμε κινητο καθε 3-4 χρονια τωρα καθε 1-2. Παλια παιρναμε PC και το κρατουσαμε μεχρι να καει. Τωρα (ειδικα στους φορητους) βγαινουν συνεχεια καλυτερα πραγματα (οχι με περισσοτερη δυναμη αυτη εχει μεινει στασιμη. Τα γυρω γυρω. Μπαταρια, ελαφριες και λεπτες κατασκευες, ssd κλπ).

Επισης ολα τα λογισμικα παιρνουν δωρεαν τις αναβαθμισεις τους εκτος απο τα windows πια. Ας το κανει και η MS ετσι και ας κερδιζει απο αλλου. Για να μην πω ας δινει και ενα επιπεδο των office δωρεαν. Οπως επισης κανει η apple.

nikos

@Tom +1 για τα office όμως λίγο με νοιάζει.Αν δεν περάσω την pro έκδοση στο PC μου του τα περνάω crack.Και αυτό όχι επειδή θέλω να το παίξω μάγκας αλλά γιατί όπως λες θα έπρεπε να διατίθεται δωρεάν τουλάχιστον σε όλες τις πλατφόρμες των windows και όχι μόνο στις πιο ακριβές…Αν λοιπόν δεν έχω τα λεφτά για να αγοράσω την pro έκδοση τότε αναγκαστικά κάνω κάτι τέτοιο γιατί χρειάζομαι πολύ τα office.

dimpep

Διαφωνώ στο ότι τα λειτουργικά από την ms πρέπει να δίνονται δωρεάν. Η apple μπορεί και το κάνει γιατί ενσωματώνει το κόστος 3-4 εκδόσεων στην τιμή του προιοντος σήμερα, μιας και είνια και κατασκευαστής υλικού εκτός από λογισμικού. Από την άλλη η Ms δε κατασκευάζει υλικό, με την έννοια του υπολογιστή έτοιμου προς πώληση (βλ surface). Αρα έσοδα έχει από το κόστος του λειτουργικού. Το να πέσει η τιμή αισθητά το καταλαβαίνω, αλλά όχι δωρεάν γιατί μαζί με αυτό θα πέσει και ποιότητα. Και πριν βιαστούν κάποιοι να πουν για ποιότητα, τα 8.1 είναι ότι καλύτερο έχει παρουσιαστεί από σταθερότητα, ταχύτητα και ευελιξία τα τελευταία χρόνια και η ms είναι η μόνη εταιρία που έχει κάνει τέτοιο άλμα μπροστά τόσο σε σχεδιασμό όσο και το ότι έλαβε σοβαρά υπόψη το feedback των χρηστών

nikos

@dimpep δεν είπε κανείς να μας τα δίνει η ms όλα τσάμπα!Απλά θα μπορούσε να δώσει ένα μεγάλο update τσάμπα…Για παράδειγμα εσύ θεωρείς δίκαιο αυτό που έγινε με τα windows vista?Μετά από τέτοιο κάζο έπρεπε να δοθεί σε όλους τους αγοραστές vista δωρεάν τα 7αρι και όχι να πληρώσουν τα ίδια με τους υπόλοιπους!Και όσο για τα λεφτά 💰 που λες…Ας γελάσω…Σιγά μην λυπηθούμε και την ms που δεν ξέρει τι έχει!
Υ.Γ προς αποφυγή παρεξηγήσεων έχω windows phone και windows στο PC και laptop,οπότε μόνο fan boy άλλης εταιρείας που ήρθε για να κράξει δεν είμαι…

takis

Δε θα συμφωνήσω για τα windows 8.1. Συχνά χάνουν το σήμα wifi και κοιτώντας στο διαδίκτυο βρήκα ότι πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα. Επίσης αρκετές φορές το πληκτρολόγιο κλειδώνει στα ελληνικά χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αλλαγής γλώσσας!!! Τέλος επειδή μου αρέσουν τα ebook οι ereader για windows είναι τραγικοί σε σχέση με των android. Για να μη μιλήσω για ιατρικές εφαρμογές που υστερούν σημαντικά. Ήμουν έτοιμος να πάρω windows tablet διαβάζοντας τα σχόλια μερικών αλλά αφού πήρα τη κρυάδα με τα win 8.1 για pc ανεκρουσα πρύμνα…

theo

παιδιά η μσ ςίχε πει θα βγάζει κάθε 1-2 χρόνια καινούρια έκδοση και θα χρεώνει το update λίγα λεφτά (20-30 ευρώ αν θυμάμε καλα) τώρα για το μενού είναι αυτο που είχαν πει οτι θα κάνουν, μενου των 7 με tiles. το θέμα είναι ότι στα 9 θα υπάρχει είτε start menu είτε το menu των 8 ανάλογα με την συσκευή. επισης σου δίνουν την επιλογή να το αλλάξεις. ο Nadella ελιχε πει ότι το start menu το καινουριο θα το φέρει όσο γρηγορότερα γίνεται οπότε πολύ πιθανό να το δουμε στα 8ρια φέτος

RigoMS

@nikos φάνηκε από το animation μολις έγραψες”λεφτά”….. 🙂

Darth

@spur για tablet ναι είναι τέλεια, μόνο που υπολογιστές δεν είναι tablet αλλά και desktop pc στα οποία τα 8 είναι άσχημα και μη εργονομικά, εκτός βέβαια αν η μόνη χρήση του pc είναι κάνα fb κάνα YouTube και λίγο gaming εκεί βέβαια θα φανούν στον χρήστη καλά και χρυσά, αλλά σε όποιον κάνει κάτι παραπάνω στο pc και ανοίγει ανά τόσο το start menu κλπ δεν θέλει κάθε φορά να πέταγε ένα τερατουργημα σε full screen

dimpep

@Nikos

Και παλι διαφωνώ!Όποιος δε θέλει η δεν αντέχει να τα αγοράσει, δε τα αγοράζει! Εναλλακτικές και δωρεάν λυσεις υπαρχουν που κάνεις το 90% αυτών που θα έκανες με windows. Τώρα για τα vista…οκ γενικά πρέπει οι χρήστες παλαιότερων λειτουργικών να έχουν προνομιακότερες τιμές στα νέα λειτουργικά γενικά. Εχω τα 8.1 και αν θελω να βαλω τα 9αρια να μη τα βάλω στην τιμή που θα τα αγόραζα πρώτη φορά.

Βασιλης

Οτι και να κανει η ms στην αρχη θα το μισησεις και μετα θα το λατρεψεις,ξερουν αυτοι να σχεδιαζουν καλα.Δες πχ το metro ui,ειναι σαν 2 συστηματα σε ενα.οτι πιο όμορφο.Βεβαια ειμαι χρηστης ubuntu απειρα χρονια αλλα ωστοσο δουλευω πολυ τα Windows 8 στο σπιτι.

Darth

@Βασιλης εδώ κάνεις λάθος μεγάλο…………..
vista τα μίσησαν το 95% του κοινού………. ναι το εκαναν………… τα αγάπησαν ποτέ? όχι………

win 8 τα μίσησαν 90% του κοινού? ναι……… άλλαξαν γνώμη? οχι…. (δεν γουστάρουν το metro ui και αισθιτικη του λειτουργικού πως να το πούμε βρε παιδί μου με το ζόρι δεν μπορουν )

millenium τα μίσησαν όλοι? ναι….. άλλαξαν γνώμη?? οχι,,,,,,,,,

win 7 μίσησαν όλο και όλο μια χούφτα ανθρώπων (3% 4%………).
το ίδιο και με τα xp……. και με τα ςιν 98

ετσι αλλιος παίζει το πράγμα………. αν βγαζει κάτι καλό όλοι (έστω περισσότεροι το εκτιμούν) αν κάνει πατάτες την ακούει για τα καλά

stelios

PhotoShop είναι

spur

Darth ….αμα κανεις πιν την εφαρμογη που ανοιγεις καθε λιγο και λιγακι στο start menu μια χαρα ειναι αλλο τον αν δεν σου αρεσει εσενα το UI ….

spur

Darth….το 90 % που λες δεν τα εχει ακουμπησει ουτε μισο δευτερο στα χερια του για αυτο λες οτι να ναι…οσο για το ποσοστο που εχουν τα 8αρια αυτο οφειλεται στο οτι οι περισσοτεροι εχουν ακομα τα λαπτοπ με τα 7αρια που αγορασαν πριν 4 χρονια και σχεδον το 90% των καταναλωτων δεν αλλαζει ποτε ΛΣ παραμονο οταν το λαπτοπ τα φτησει εντελως και αγοραζουν καινουργια συσκευη

Darth

@spur ναι συμφωνώ μαζί σου (ετσι είπε ο γιατρός να κάνω οπού δεν γίνετε συζήτηση :p )

όπως και να εχει αυτό το 90% το όποιο δεν έχει αγγίξει τα8 δεν τα γουστάρει (δεν έχει σημασία πως και γιατί σημασία έχει ότι απλος δεν προχωράνε γιατι δεν τα γουστάρουν και αυτό δεν θα αλλάξει μεχρι να αλλάξει έκδοση (δλδ ονομαστεί win 9 πχ για να καθαρίσει το κακό όνομα και να αλλάξουν αυτά τα λίγα που ενοχλούν των κόσμο)
δωικμασμενη συνταγη και κατά 99% θα την ακολουθήσει η ms

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.