Windows Maps: Μεγάλη αναβάθμιση λόγω τέλους υποστήριξης των HERE Maps

Με την υποστήριξη των χαρτών HERE να φτάνει στο τέλος της η Microsoft προχώρησε σε μεγάλη αναβάθμιση των δικών της χαρτών έτσι ώστε οι χρήστες Windows 10 Mobile να μην ξεμείνουν από επιλογές.

Η Nokia πριν μερικούς μήνες πούλησε τους χάρτες της και την υπηρεσία HERE στην κοινοπραξία που δημιούργησαν οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Audio, BMW & Mercedes-Benz, οπότε σύντομα φτάνει το τέλος της υποστήριξης των χαρτών αυτών. Συγκεκριμένα η παραπάνω κοινοπραξία θα σταματήσει στο επόμενο διάστημα τη λειτουργία των χαρτών HERE στην mobile πλατφόρμα της Microsoft οπότε η Microsoft γνωρίζοντας την παραπάνω εξέλιξη προχώρησε σε μεγάλη αναβάθμιση των δικών της χαρτών.

Οι αναβαθμίσεις που φέρνει η Microsoft στα Windows Maps είναι αρκετές και μεταξύ αυτών οι χρήστες πλέον βλέπουν τις οδηγίες turn-by-turn ευκολότερα τόσο σε portrait όσο και σε landscape mode. Έχει γίνει ανασχεδιασμός έτσι ώστε όλα τα χειριστήρια να βρίσκονται στο κάτω τμήμα της οθόνης με τη σκέψη ότι θα μπορεί ο χρήστης να λειτουργεί την εφαρμογή με το ένα χέρι, ενώ αν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφορές θα δείτε ότι πλέον η εφαρμογή σας ενημερώνει για την στάση στην οποία πρέπει να αποβιβαστείτε ακόμα και όταν η εφαρμογή δεν είναι στο προσκήνιο.

Άλλες βελτιώσεις έρχονται στο σχεδιασμό μιας διαδρομής όπου μπορεί ο χρήστης να πραγματοποιεί πολλαπλές αναζητήσεις για σημεία ενδιαφέροντος χωρίς όμως να χάνει τις πληροφορίες από τα προηγούμενα. Επιπλέον στη νέα έκδοση έχει βελτιωθεί ακι η πλοήγηση εκτός σύνδεσης μιας και ο χρήστης πλέον μπορεί να σημειώνει και να αποθηκεύει σμεία ενδιαφέροντος εκτός σύνδεσης. Τέλος για να διευκολύνει η Microsoft την ομαλή μετάβαση από την εφαρμογή HERE στα Windows Maps δίνει πλέον τη δυνατότητα εισαγωγής έως και 300 αγαπημένων σημείων από τους HERE maps στα Windows Maps.

Σημειώστε εδώ ότι όλες οι εφαρμογές HERE, δηλαδή HERE Drive, Drive+, HERE Maps, HERE Transit και City Lens θα σταματήσουν να λειτουργούν στα Windows 10 Mobile στις 30 Ιουνίου, ενώ οι χρήστες Windows Phone 8 / 8.1, Android και iOS δεν θα έχουν τέτοια θέματα, θα σταματήσουν όμως να λαμβάνουν αναβαθμίσεις.

Windows Maps, Windows Maps: Μεγάλη αναβάθμιση λόγω τέλους υποστήριξης των HERE Maps

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos

Η τελευταία πρόταση είναι λάθος, καθώς η Here δεν θα σταματήσει την ανάπτυξη της εφαρμογής και την αναβάθμιση των χαρτών για Android και iOS, παρά μόνο για τα Windows Phones

leftkoyl

Δεν έχω καταλάβει γιατι να λειτουργεί κάτι στο iOS ή στο Android και όχι στα windows απο την στιγμή που το έφτιαξε η ίδια η MS.
Με κλειστά μάτια υπογράφουν τις συμφωνίες;

cghera

“λόγω τέλους” techblog. Μας έχετε βγάλει τα μάτια τελευταία. Δεν βάζετε κανέναν διορθωτή στο παιχνίδι ;

Chris

Κοίτα που έχουν μαζευτεί όλα τα μυαλά του γραπτού λόγου και διορθώνουν μέχρι και τη τελεία σε κάθε άρθρο.

Πέτρος Π

Οι χάρτες στα Windows 10 είναι πραγματικά καταπληκτικοί και η φωνητική πλοήγηση καλύτερη και από προγράμματα των 50 €… Πολύ σημαντικό είναι ότι λειτουργεί 100 % και offline (λείπουν μόνο τα στοιχεία κυκλοφοριακής συμφόρησης όπως είναι αναμενόμενο)… Άντε μετά από τέτοιες εφαρμογές να αλλάξει κάποιος σε android, απλά για να έχει την τελευταία έκδοση του clash of clans… Χλωμό!

TSIEMM

Με τις τελευταίες αναβαθμίσεις στο πλοηγο πρεπει να υπαρχει και ιντερνετ, Εγώ δεν έχω δωρεάν ιντερνετ και αν βρίσκομε σε κάποιο δρόμο δεν μπορώ να το ξαναπρογραμματισω. Είναι πρόβλημα ή εγω δεν έχω ρυθμισει κατι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.