Windows Maps: Μεγάλη αναβάθμιση λόγω τέλους υποστήριξης των HERE Maps

Με την υποστήριξη των χαρτών HERE να φτάνει στο τέλος της η Microsoft προχώρησε σε μεγάλη αναβάθμιση των δικών της χαρτών έτσι ώστε οι χρήστες Windows 10 Mobile να μην ξεμείνουν από επιλογές.

Η Nokia πριν μερικούς μήνες πούλησε τους χάρτες της και την υπηρεσία HERE στην κοινοπραξία που δημιούργησαν οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Audio, BMW & Mercedes-Benz, οπότε σύντομα φτάνει το τέλος της υποστήριξης των χαρτών αυτών. Συγκεκριμένα η παραπάνω κοινοπραξία θα σταματήσει στο επόμενο διάστημα τη λειτουργία των χαρτών HERE στην mobile πλατφόρμα της Microsoft οπότε η Microsoft γνωρίζοντας την παραπάνω εξέλιξη προχώρησε σε μεγάλη αναβάθμιση των δικών της χαρτών.

Οι αναβαθμίσεις που φέρνει η Microsoft στα Windows Maps είναι αρκετές και μεταξύ αυτών οι χρήστες πλέον βλέπουν τις οδηγίες turn-by-turn ευκολότερα τόσο σε portrait όσο και σε landscape mode. Έχει γίνει ανασχεδιασμός έτσι ώστε όλα τα χειριστήρια να βρίσκονται στο κάτω τμήμα της οθόνης με τη σκέψη ότι θα μπορεί ο χρήστης να λειτουργεί την εφαρμογή με το ένα χέρι, ενώ αν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφορές θα δείτε ότι πλέον η εφαρμογή σας ενημερώνει για την στάση στην οποία πρέπει να αποβιβαστείτε ακόμα και όταν η εφαρμογή δεν είναι στο προσκήνιο.

Άλλες βελτιώσεις έρχονται στο σχεδιασμό μιας διαδρομής όπου μπορεί ο χρήστης να πραγματοποιεί πολλαπλές αναζητήσεις για σημεία ενδιαφέροντος χωρίς όμως να χάνει τις πληροφορίες από τα προηγούμενα. Επιπλέον στη νέα έκδοση έχει βελτιωθεί ακι η πλοήγηση εκτός σύνδεσης μιας και ο χρήστης πλέον μπορεί να σημειώνει και να αποθηκεύει σμεία ενδιαφέροντος εκτός σύνδεσης. Τέλος για να διευκολύνει η Microsoft την ομαλή μετάβαση από την εφαρμογή HERE στα Windows Maps δίνει πλέον τη δυνατότητα εισαγωγής έως και 300 αγαπημένων σημείων από τους HERE maps στα Windows Maps.

Σημειώστε εδώ ότι όλες οι εφαρμογές HERE, δηλαδή HERE Drive, Drive+, HERE Maps, HERE Transit και City Lens θα σταματήσουν να λειτουργούν στα Windows 10 Mobile στις 30 Ιουνίου, ενώ οι χρήστες Windows Phone 8 / 8.1, Android και iOS δεν θα έχουν τέτοια θέματα, θα σταματήσουν όμως να λαμβάνουν αναβαθμίσεις.

Windows Maps, Windows Maps: Μεγάλη αναβάθμιση λόγω τέλους υποστήριξης των HERE Maps

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos

Η τελευταία πρόταση είναι λάθος, καθώς η Here δεν θα σταματήσει την ανάπτυξη της εφαρμογής και την αναβάθμιση των χαρτών για Android και iOS, παρά μόνο για τα Windows Phones

leftkoyl

Δεν έχω καταλάβει γιατι να λειτουργεί κάτι στο iOS ή στο Android και όχι στα windows απο την στιγμή που το έφτιαξε η ίδια η MS.
Με κλειστά μάτια υπογράφουν τις συμφωνίες;

cghera

“λόγω τέλους” techblog. Μας έχετε βγάλει τα μάτια τελευταία. Δεν βάζετε κανέναν διορθωτή στο παιχνίδι ;

Chris

Κοίτα που έχουν μαζευτεί όλα τα μυαλά του γραπτού λόγου και διορθώνουν μέχρι και τη τελεία σε κάθε άρθρο.

Πέτρος Π

Οι χάρτες στα Windows 10 είναι πραγματικά καταπληκτικοί και η φωνητική πλοήγηση καλύτερη και από προγράμματα των 50 €… Πολύ σημαντικό είναι ότι λειτουργεί 100 % και offline (λείπουν μόνο τα στοιχεία κυκλοφοριακής συμφόρησης όπως είναι αναμενόμενο)… Άντε μετά από τέτοιες εφαρμογές να αλλάξει κάποιος σε android, απλά για να έχει την τελευταία έκδοση του clash of clans… Χλωμό!

TSIEMM

Με τις τελευταίες αναβαθμίσεις στο πλοηγο πρεπει να υπαρχει και ιντερνετ, Εγώ δεν έχω δωρεάν ιντερνετ και αν βρίσκομε σε κάποιο δρόμο δεν μπορώ να το ξαναπρογραμματισω. Είναι πρόβλημα ή εγω δεν έχω ρυθμισει κατι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Microsoft Xbox

Xbox Game Pass: Η Microsoft ξεκινά τη δοκιμή ενός οικογενειακού πακέτου

H Microsoft ξεκινά τις δοκιμές ενός οικογενειακού προγράμματος Xbox Game Pass που θα επιτρέπει στους συνδρομητές να μοιράζονται τα οφέλη τους με άλλα άτομα.

Software featured Microsoft

Microsoft Defender: Online και local προστασία σε όλες τις πλατφόρμες

Η Microsoft κυκλοφόρησε την εφαρμογή Microsoft Defender και για τις τέσσερις μεγάλες πλατφόρμες, ως μέρος της υπηρεσίας Microsoft 365.

Software featured Microsoft

Διέρρευσε το νέο email client “One Outlook” της Microsoft

Ορισμένοι χρήστες μπόρεσαν να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή, η οποία φαίνεται ότι τώρα λειτουργεί μόνο για λογαριασμούς εργασίας και εκπαίδευσης.

Internet Apple Google Microsoft

Apple, Google και Microsoft συνεργάζονται για login χωρίς password

Οι Apple, Google και Microsoft ανακοίνωσαν ότι εργάζονται προκειμένου δημιουργήσουν υποστήριξη για login χωρίς password την επόμενη χρονιά.