Software

Yahoo: Απενεργοποίησε τη δυνατότητα προώθησης email

Η Yahoo βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων για να κλείσει το deal της εξαγοράς της από την αμερικάνικη Verizon. Παράλληλα όμως, τα σκάνδαλα έρχονται το ένα μετά το άλλο, κάτι που φαίνεται να εκμεταλλεύεται η Verizon ζητώντας έκπτωση 1 δισ. δολ.γ για να γίνει η εξαγορά.

Το πρώτο σκάνδαλο αφορά στην παραβίαση 500 εκατομμυρίων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαρροή η οποία θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία ενώ την περασμένη εβδομάδα ήρθε η είδηση ότι η Yahoo έχει δημιουργήσει ένα σύστημα σκαναρίσματος των email των χρηστών της, για χάρη των FBI και NSA.

Τα παραπάνω γεγονότα είναι αναμενόμενο να επηρεάσουν σημαντικό αριθμό χρηστών, ο οποίος θα θελήσει να μετακινηθεί σε άλλη πλατφόρμα και να σταματήσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία της Yahoo.

Ωστόσο, η εταιρεία προχώρησε σε μια μάλλον παράξενη κίνηση, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα αυτόματης προώθησης μηνυμάτων στο Yahoo Mail. Το Associated Press επισημαίνει ότι το χαρακτηριστικό απενεργοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, δεν επηρεάζει όσους έχουν κάνει τη ρύθμιση πιο πριν, αλλά όσους προσπαθούν να το κάνουν τώρα.

Στην σελίδα της η Yahoo αναφέρει ότι το “automatic email forwarding” για νέες forwarding διευθύνσεις είναι “προς το παρόν υπό κατασκευή”. Το περίεργο είναι πως ένα χαρακτηριστικό, που υπάρχει εδώ και καιρό, ξαφνικά δεν είναι διαθέσιμο πλέον. Πολλοί θεωρούν την συγκεκριμένη κίνηση ύποπτη και ως μια προσπάθεια να αποτραπούν οι χρήστες να αφήσουν το Yahoo Mail.

Πηγή

Σχόλια

  • Έχει καταντήσει αηδία με τις διαφημίσεις - βίντεο που προβάλλουν. Βλέπω να έχει την πορεία της μηχανής αναζήτησης.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.