InfoTMIC iMAPx15, Διπύρηνος επεξεργαστής για Android tablet των 40 ευρώ

Η κινεζική InfoTMIC παρουσίασε τον iMAPx15 SoC, ARM επεξεργαστή ο οποίος ενσωματώνει 2 πυρήνες αρχιτεκτονικής Cortex-Α5 χρονισμένους στo 1.2GHz, φτηνότερη έκδοση του δικού της iMAPx20. Στο SoC υπάρχει και η γνωστή GPU Mali-400 στα 400MHz και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί κυριως σε entry-level tablets, των οποίων το κόστος δεν θα ξεπερνάει τα 50$ (περίπου 40 ευρώ).

Βέβαια για μια τιμή τόσο χαμηλή όσο αυτή δεν μπορούμε παρά να έχουμε και κάποιους μικρούς περιορισμούς. Δεν υπάρχει υποστήριξη GPS ή SATA αλλά δεν λείπει η δυνατότητα για 1080p (encode/decode) βίντεο, HDMI, Αndroid 4.1 Jelly Bean, θύρες USB καθώς και μια βασική κάμερα.

Αν και αρχικά η InfoTMIC είχε υποστηρίξει ότι το κόστος των tablets που θα έκαναν χρήση του iMAPx15 δεν θα ξεπερνούσε τα 35$, σε μια αγορά που διαθέτει ήδη αρκετά φτηνά μοντέλα των 99$, τα 50$ είναι μια καλή και ανταγωνιστική τιμή.

Να σημειώσουμε ότι η InfoTMIC κατασκευάζει τα chips της στην TSMC της Taiwan, λανσάρει και tabletόφωνα και θέτει ως επόμενο στόχο της τετραπύρηνο επεξεργαστή στο τέλους του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Ιανουαρίου 2013 21:35

Σχόλια

  • Χαχα είχε πιει τίποτα ο κινέζος; Πολυ coooool μου φάνηκε...

    Το tabletακί με τα 35$ θα ήταν απλα κορυφή αν ερχόταν Ελλάδα με τιμη το πολυ 50€..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.