Tablets

Αυτό μπορεί να είναι το “μυστικό” Microsoft Surface

Εικόνες από την αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μιας συσκευής που λέγεται ότι πρόκειται για ένα Microsoft Surface ήρθαν στη δημοσιότητα.

Εδώ και καιρό υπάρχει η φήμη ότι η Microsoft εργάζεται σε μια συσκευή που είναι σαν αναδιπλούμενο notepad και μοιάζει αρκετά με το Courier concept.

Νωρίτερα μέσα στο έτος μια πατέντα παρείχε μια περιγραφή για μια τέτοια συσκευή. Η νέα πατέντα που ήρθε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι πιο λεπτομερής.

Η αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, εντοπίστηκε αρχικά από το MSPU, αφορά σε μια “αρθρωτή συσκευή” και έχει κατατεθεί από μηχανικούς του Microsoft Surface.

Η συσκευή φαίνεται ότι έχει δύο ξεχωριστές οθόνες, οι οποίες διπλώνουν ή ενώνονται όπως το Lenovo Yoga Book. Σύμφωνα με τις εικόνες, η συσκευή διπλώνει κι από τις δύο πλευρές και μπορεί να τοποθετηθεί η μία οθόνη δίπλα στην άλλη ώστε το περιεχόμενο της μίας να συνεχίζει στην άλλη.

Η πατέντα δεν αναφέρεται στο λογισμικό της συσκευής αλλά εστιάζει στο γεγονός ότι διπλώνει με διαφορετικούς τρόπους.

Καμία από τις εικόνες δεν δείχνει τη συσκευή με γραφίδα. Το αν η εν λόγω συσκευή θα καταφέρει να βρεθεί στην αγορά παραμένει άγνωστο, καθώς και προηγουμένως η Microsoft εξέταζε την ιδέα του Surface Mini. Εν τέλει όμως, ο CEO Satya Nadella ακύρωσε το πρότζεκτ, λίγες εβδομάδες πριν την παρουσίαση του.

Πηγή

Σχόλια

  • Αυτό το φαινόμενο που όλες οι εταιρίες καταθέτουν σαν ευρεσιτεχνία ότι αυτονόητη λειτουργία (μπούρδα) τους κατέβει δεν μπορώ να το καταλάβω. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην Microsoft.

    Στο τέλος θα καταθέτουν ευρεσιτεχνίες για την γωνία που θα κρατείτε το tablet από τον χρηστή… η Apple τις 43 μοίρες, η Microsoft τις 44 μοίρες και η οποιαδήποτε άλλη μικρή τις 43,99 για να μην συμπέσει με τις άλλες και φάει μήνυση.

  • @ΑντώνηςΤ

    Συμφωνώ. Το patent trolling έχει ξεφύγει.
    Είναι λογικό να πατεντάρεις κάτι για ευνόητους λόγους, αλλά το πώς κρατάς τη συσκευή ή πώς την ξεκλειδώνεις είναι ελεεινά...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.