BlackBerry PlayBook Tablet, Θα παίζει και Android εφαρμογές

Ανατροπή των δεδομένων στην αγορά των tablet φέρνει η απόφαση της RIM να ενσωματώσει στο BlackBerry PlayBook την δυνατότητα να “παίζει” εφαρμογές Android. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια κίνηση, κάτι που αποδεικνύει ότι η αγορά εξελίσσεται καθημερινά και όταν οι συνθήκες ωριμάζουν, μπορούμε να δούμε και πρωτόγνωρες κινήσεις όπως αυτή.

, BlackBerry PlayBook Tablet, Θα παίζει και Android εφαρμογές

Το BlackBerry PlayBook παρά τα αρχικά καλά σχόλια που δέχθηκε, δεν κατάφερε να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό, με αποτέλεσμα να έχει πάψει να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην αγορά. Ένα περίπου μήνα πριν, σας είχαμε ενημερώσει για τις προσπάθειες που έκανε η RIM, η οποία δεν ήταν έτοιμη να αποτύχει όπως φαίνεται, να καταστήσει ικανό το tablet της να τρέχει εφαρμογές Android. Μετά την σημερινή της πρωτοβουλία το PlayBook επιστρέφει για τα καλά στην μάχη έχοντας πλέον ως όπλο τις 200.000 εφαρμογές του Android Market συν τις 25.000 του BlackBerry App World.

H διαδικασία θα είναι αρκετά απλή, αφού η RIM θα προμηθεύσει τα PlayBook με δύο προαιρετικές εφαρμογές οι οποίες θα παίζουν το ρόλο του emulator για την πλατφόρμα του BlackBerry. Συμβατές θα είναι μόνο οι εφαρμογές που είναι κωδικοποιημένες για Android 2.3 Gingerbread, ενώ θα είναι διαθέσιμες για download από το App World της BlackBerry και όχι μέσω κάποιου port του Android Market.

Η διάθεση των δύο app players όπως τους ονομάζει η RIM θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα αυτό το καλοκαίρι, ενώ η διάθεση του PlayBook ξεκινάει στις 19 Απριλίου για την αγορά της Αμερικής.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος

Σιγα σιγα η Google παει για μονοπωλιο… Σε 2-3 χρονια θα εχει παρει ανω του 60% των εφαρμογων για smartphones και tablets οσο η MS κοιμαται και η apple κραταει την πολιτικη “οτι φτιαχνω θα λειτουργει στα δικα μου προιοντα”

Petros

Πολύ σωστή κίνηση της RIM!Και πολύ έξυπνη!

Alan

Όντως πολύ καλή κίνηση. Θα ξανακερδίσει πάρα πολλούς θαυμαστές που είχε χάσει με τις καθυστερήσεις.

Κώστας Βλαχάκης

Καταπληκτικό δείχνει το PlayBook, αλλά μόνο 7 ίντσες;; Είχα το Archos 70 με 7 ίντσες και κακά τα ψέματα, μπορεί να ήταν βολικό, αλλά είναι λίγες οι 7 ίντσες για movies, άνετο σερφάρισμα και games. Από τα πιο αξιόλογα το PlayBook και τώρα με τις εφαρμογές του Android πραγματικά ενθουσιάζει. Αλλά έχει 7 ίντσες οθόνη…….

Zafiris

Κώστα, το ότι έβαλαν 7 ίντσες πιθανότατα οφείλεται στο χαρακτήρα που θέλει να δώσει η RIM στο tablet, δηλαδή της ελαφρώς πιο business κατηγορίας, των επαγγελματιών που θέλουν φορητότητα και χρήση στο δρόμο, στο αυτοκίνητο, παντού.Οι 10.1 ίντσες των υπολοίπων δεν κάνουν για παντού, κακά τα ψέματα.

giwrgos04

Ρε παιδια ολα αυτα τα tablet(με android , ios κτλ) θα παιζουν browser games??( π.χ. war2 , grepolis κτλ)

Μανώλης

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να τρέξει android εφαρμογές αν το θέλει. RIM, Apple, Microsoft… Και δεν υπάρχει ο όρος “port” εφαρμογής όπως αναφέρεται στο άρθρο για “port του Android Market”. Οι εφαρμογές τρέχουν σε Java Virtual Machine και συγκεκριμένα το Android έχει τον free-open source dlavik VM. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει υλοποίηση κάποιου Java VM.

Μπορεί για παράδειγμα η MS να κάνει port το dalvik στο WP7 και μετά θα παίζουν όλες οι εφαρμογές του Android. Θα μπορεί κάποιος με android να στέλνει το .apk της εφαρμογής σε έναν με WP7 και θα παίζει. Όσο για κάποιο Market υπάρχουν πολλά! Συγκεκριμένα το “Android Market” της Google είναι εφαρμογή κλειστού κώδικα ιδιοκτησία της Google και απαγορεύεται να διανέμεται χωρίς άδεια. Οπότε αν η MS θέλει Android Market θα πρέπει να πληρώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.