Πως θα είναι το αυτοκίνητο του αύριο; Όπως το σχεδίασε η BMW, σήμερα

ConnectedDrive ονομάζει η Βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, ένα φιλόδοξο εγχείρημα όπου οδηγός, όχημα και εξωτερικό περιβάλλον δημιουργούν ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών μέσο αισθητήρων εντός και εκτός του οχήματος.

Ενώ στο παρελθόν – (σήμερα!), ο οδηγός είχε την εύθηνη όλων των λειτουργιών του οχήματός του και τον έλεγχο του εξωτερικού περιβάλλοντος, τα νέα συστήματα του ConnectedDrive αναλαμβάνουν το ρόλο ενός εικονικού συνοδηγού. Μέσα από ένα σύνολο λειτουργιών – προϊόντων όπως τα BMW Assist, BMW Online, BMW Tracking και BMW TeleServices, προσφέρονται υπηρεσίες, navigation, traffic control, emergency call σε περίπτωση ατυχήματος, internet browsing και email μέσω GPRS. Επίσης εδικοί αισθητήρες ελέγχουν το χώρο παρκαρίσματος ενημερώνοντας τον οδηγό αν χωράει το όχημα και δίνοντάς του της απαραίτητες πληροφορίες για ελιγμούς.

Τα Connected Drive οχήματα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους ενημερώνοντας το ένα το άλλο για σημεία όπου σημειώνετε κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και για σημεία όπου αντιμετώπισαν πρόβλημα π.χ. με το οδόστρωμα, ώστε να προσέξει ο επόμενος που θα περάσει από το ίδιο σημείο. Στην Γερμανία, οι λειτουργίες BMW Assist και BMW Online διατίθενται με 175 ευρώ ανά μήνα και δωρεάν τους πρώτους έξι μήνες επιτρέποντας στο χρήστη μεταξύ άλλων να πραγματοποιεί όσες τηλεφωνικές κλήσεις θέλει από το όχημά του χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Car BMW CES 2023

CES 2023: Η BMW αποκαλύπτει πρωτότυπο – ανταγωνιστή του Apple Car

Η BMW ανακοίνωσε σήμερα το ηλεκτρικό σπορ σεντάν i Vision Dee στην CES, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που φαίνεται σαν βασικός ανταγωνιστής του φημολογούμενου ηλεκτρικού οχήματος της Apple, του Apple Car.

Business Amazon BMW

BMW και Amazon Web Services ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία

Ο όμιλος BMW και η Amazon Web Services ανακοίνωσαν μία στρατηγική συνεργασία που θα έχει ως αποτέλεσμα οι δύο εταιρείες να αναπτύσσουν από κοινού καινοτόμες τεχνολογίες cloud.

Cars BMW featured

Tο BMW Group και η AirConsole φέρνουν το gaming στα αυτοκίνητα

Το BMW Group πρωτοπορεί και σε συνεργασία με την ελβετική AirConsole κάνουν πραγματικότητα το gaming στα νέας γενιάς αυτοκίνητα του γερμανικού ομίλου.

Cars BMW

H BMW χρεώνει extra την αναβάθμιση λειτουργίας των προβολέων

Η BMW επιλέγει να χρεώσει ως extra update το Hig Beam Assistant, προκειμένου να μην θαμπώνουν τα φώτα της τους άλλους οδηγούς.