Πως θα είναι το αυτοκίνητο του αύριο; Όπως το σχεδίασε η BMW, σήμερα

0

ConnectedDrive ονομάζει η Βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, ένα φιλόδοξο εγχείρημα όπου οδηγός, όχημα και εξωτερικό περιβάλλον δημιουργούν ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών μέσο αισθητήρων εντός και εκτός του οχήματος.

Ενώ στο παρελθόν – (σήμερα!), ο οδηγός είχε την εύθηνη όλων των λειτουργιών του οχήματός του και τον έλεγχο του εξωτερικού περιβάλλοντος, τα νέα συστήματα του ConnectedDrive αναλαμβάνουν το ρόλο ενός εικονικού συνοδηγού. Μέσα από ένα σύνολο λειτουργιών – προϊόντων όπως τα BMW Assist, BMW Online, BMW Tracking και BMW TeleServices, προσφέρονται υπηρεσίες, navigation, traffic control, emergency call σε περίπτωση ατυχήματος, internet browsing και email μέσω GPRS. Επίσης εδικοί αισθητήρες ελέγχουν το χώρο παρκαρίσματος ενημερώνοντας τον οδηγό αν χωράει το όχημα και δίνοντάς του της απαραίτητες πληροφορίες για ελιγμούς.

Τα Connected Drive οχήματα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους ενημερώνοντας το ένα το άλλο για σημεία όπου σημειώνετε κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και για σημεία όπου αντιμετώπισαν πρόβλημα π.χ. με το οδόστρωμα, ώστε να προσέξει ο επόμενος που θα περάσει από το ίδιο σημείο. Στην Γερμανία, οι λειτουργίες BMW Assist και BMW Online διατίθενται με 175 ευρώ ανά μήνα και δωρεάν τους πρώτους έξι μήνες επιτρέποντας στο χρήστη μεταξύ άλλων να πραγματοποιεί όσες τηλεφωνικές κλήσεις θέλει από το όχημά του χωρίς επιπλέον χρέωση.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα