Πως θα είναι το αυτοκίνητο του αύριο; Όπως το σχεδίασε η BMW, σήμερα

ConnectedDrive ονομάζει η Βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, ένα φιλόδοξο εγχείρημα όπου οδηγός, όχημα και εξωτερικό περιβάλλον δημιουργούν ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών μέσο αισθητήρων εντός και εκτός του οχήματος.

Ενώ στο παρελθόν – (σήμερα!), ο οδηγός είχε την εύθηνη όλων των λειτουργιών του οχήματός του και τον έλεγχο του εξωτερικού περιβάλλοντος, τα νέα συστήματα του ConnectedDrive αναλαμβάνουν το ρόλο ενός εικονικού συνοδηγού. Μέσα από ένα σύνολο λειτουργιών – προϊόντων όπως τα BMW Assist, BMW Online, BMW Tracking και BMW TeleServices, προσφέρονται υπηρεσίες, navigation, traffic control, emergency call σε περίπτωση ατυχήματος, internet browsing και email μέσω GPRS. Επίσης εδικοί αισθητήρες ελέγχουν το χώρο παρκαρίσματος ενημερώνοντας τον οδηγό αν χωράει το όχημα και δίνοντάς του της απαραίτητες πληροφορίες για ελιγμούς.

Τα Connected Drive οχήματα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους ενημερώνοντας το ένα το άλλο για σημεία όπου σημειώνετε κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και για σημεία όπου αντιμετώπισαν πρόβλημα π.χ. με το οδόστρωμα, ώστε να προσέξει ο επόμενος που θα περάσει από το ίδιο σημείο. Στην Γερμανία, οι λειτουργίες BMW Assist και BMW Online διατίθενται με 175 ευρώ ανά μήνα και δωρεάν τους πρώτους έξι μήνες επιτρέποντας στο χρήστη μεταξύ άλλων να πραγματοποιεί όσες τηλεφωνικές κλήσεις θέλει από το όχημά του χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars BMW

H BMW χρεώνει extra την αναβάθμιση λειτουργίας των προβολέων

Η BMW επιλέγει να χρεώσει ως extra update το Hig Beam Assistant, προκειμένου να μην θαμπώνουν τα φώτα της τους άλλους οδηγούς.

Gear BMW

BMW E-Scooter: Το ηλεκτρικό πατίνι του Βαυαρού έφτασε Ελλάδα με τιμή 841 ευρώ

To νέο BMW E-Scooter σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Swiss Micro Mobility, για να γίνουν οι καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη εύκολες και ευχάριστες.

Cars Apple BMW iOS 14

Η Apple συνεργάζεται με την BMW για την ανάπτυξη ψηφιακού κλειδιού

Κώδικας που εντοπίστηκε στην beta έκδοση του iOS 14 αποκαλύπτει ότι η Apple εργάζεται με την BMW για ένα digital key.

Cars BMW featured

BMW και Hyundai: Χάκερς αναζητούσαν εμπορικά μυστικά

Δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, η BMW και η Hyundai, έπεσαν θύματα μιας εξελιγμένης εκστρατείας hacking