Καθοδήγηση επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους με την βοήθεια GPS

, Καθοδήγηση επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους με την βοήθεια GPSΗ BSI ολοκληρώνει την υλοποίηση του επιδοτούμενου ερευνητικού έργου ArcSite – «Ασύρματο σύστημα πληροφόρησης και καθοδήγησης επισκεπτών, σε ανοιχτούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, με την βοήθεια GPS σε πραγματικό χρόνο», στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος “Διεθνής Συνεργασία σε Βιομηχανική Έρευνα και Δραστηριότητες Ανάπτυξης σε Προ-Ανταγωνιστικό Στάδιο» του Υπουργείου Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 285.420 ευρώ.

Ο σκοπός του έργου είναι ανάπτυξη εργαλείων για την αρχειοθέτηση και διανομή μέσω αλληλεπίδρασης πολυμεσικού υλικού αρχαιολογικών, ιστορικών και άλλων πολιτιστικών τοποθεσιών, καθώς και την προσπέλαση βάσης δεδομένων με δυναμική αλλαγή θέσης του επισκέπτη μέσω GPS, αλλά και την διαμόρφωση περιβάλλοντος εφαρμογής και σχεδίου εμπορικής εκμετάλλευσης του ολοκληρωμένου συστήματος.

Η ΒSI είναι ανάδοχος της Ελληνικής κοινοπραξίας καθώς και ο γενικός συντονιστής της διεθνούς κοινοπραξίας EUREKA.

Η εταιρία έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης Λογισμικού καθώς συμμετέχει σε Έργα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2.000.000 Euro.

O κος Πολύβιος Ραξής, Δ/ντης Ε&ΤΑ και διεθνών έργων της εταιρίας, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του ArcSite θα αποφέρει στην εταιρία πολύ σημαντικό και πρωτοποριακό σε διεθνές επίπεδο know-how στο χώρο της διάθεσης και εμπορικής εκμετάλλευσης πολυμεσικού πολιτιστικού περιεχομένου, το οποίο αναμένεται να ενσωματωθεί άμεσα στα προϊόντα μας, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα περισσότερο ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές».

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας, έχει παράγει σημαντικό έργο στους τομείς e-business, e-learning, ασύρματων τεχνολογιών, καθώς και τεχνολογιών διαχείρισης και επεξεργασίας περιεχομένου, συμμετέχοντας σε σημαντικά ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (IST, κλπ.) και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΠΑΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, κλπ.), ενώ συνεργάζεται σε ερευνητικό επίπεδο με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.