H Cisco αναπτύσσει Ασύρματο Δίκτυο για τον Ξενοδοχειακό Όμιλο Esperia

, H Cisco αναπτύσσει Ασύρματο Δίκτυο για τον Ξενοδοχειακό Όμιλο EsperiaH Cisco ανακοίνωσε σήμερα την υλοποίηση λύσης Ασύρματης Δικτύωσης για τον Ξενοδοχειακό Όμιλο Esperia. To έργο, που ολοκλήρωσε επιτυχημένα η RTEL, πιστοποιημένος συνεργάτης της Cisco, περιλαμβάνει ασύρματη υποδομή που διασυνδέει τα συστήματα διαχείρισης σε επτά απομακρυσμένες ξενοδοχειακές μονάδες, καλύπτοντας τους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους και τις εξωτερικές εγκαταστάσεις της ξενοδοχειούπολης, καθώς και το συνεδριακό κέντρο και 60 δωμάτια πελατών.

Αν και τα ξενοδοχεία του Ομίλου λειτουργούν ως ξεχωριστές επιχειρήσεις, παρέχοντας διευκολύνσεις σε διαφορετικές ομάδες πελατών, η διαχείριση των βασικών λειτουργιών, όπως οι πωλήσεις, γίνεται κεντρικά, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για διασύνδεση των απομακρυσμένων σημείων.

H ασύρματη υποδομή εξασφαλίζει μία πλατφόρμα, μέσω της οποίας ο Όμιλος Esperia μπορεί να προσφέρει στους πελάτες μία σειρά νέων υπηρεσιών στο μέλλον. Οι υπηρεσίες αυτές όχι μόνο βελτιώνουν τα μειωμένα κέρδη από τις παραδοσιακές υπηρεσίες τηλεφωνίας -ένα εκτεταμένο πρόβλημα του Τουριστικού Τομέα–, αλλά παρέχουν επίσης τη δυνατότητα στα ξενοδοχεία να συνεχίσουν να αναπτύσσουν προσοδοφόρες υπηρεσίες.

Για την ολοκλήρωση της λύσης χρησιμοποιήθηκαν Cisco Catalyst 2950 Series, Cisco Aironet 1121, 1242 Access Points, Cisco Aironet 1310 Outdoor Access Point/Bridge και Cisco Unified Communications Manager, Cisco Unified IP Phones 7900 Series.
Με την υλοποίηση της λύσης, ο Όμιλος εξασφαλίζει βελτίωση της ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των ξενοδοχειακών μονάδων, κεντρική διαχείριση των λειτουργιών για όλα τα ξενοδοχεία, αύξηση της αποδοτικότητας και του βαθμού ικανοποίησης των πελατών του, αλλά και σημαντική μείωση των τηλεπικοινωνιακών εξόδων.

Ο Όμιλος σχεδιάζει να επεκτείνει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όλα τα δωμάτια πελατών.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Internet Cisco featured Μένουμε Σπίτι - Συμβουλές τεχνολογίας

Εκπαίδευση από απόσταση: Πάνω από 1.000.000 Έλληνες μαθητές έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα

Έως την Παρασκευή 3 Απριλίου έχουν διεξαχθεί συνολικά 72.102 μαθήματα με πάνω από 1.000.000 συμμετοχές μαθητών.

Internet Cisco

Κατακόρυφη αύξηση στις τηλεδιάσκεψεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Οι εταιρείες διεθνώς αποφασίζουν το προσωπικό τους να παραμένει στο σπίτι και να εργάζεται από εκεί σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την πανδημία του κορονοϊού.

Internet Cisco

Η κίνηση στο ίντερνετ αναμενεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο από ότι περιμέναμε

Το διαδίκτυο αποτελείται από χιλιάδες δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Και από τότε που γεννήθηκε το 1984, έχουν διακινηθεί από αυτό πάνω από 4,7 zettabyte κίνησης IP. Αυτό ισοδυναμεί με το πέρασμα από τα παγκόσμια δίκτυα IP όλων των ταινιών που έγιναν ποτέ σε λιγότερο από ένα λεπτό.