Dell | High Performance Cluster (HPC)

Η Dell ανακοίνωσε ένα πιλοτικό πρόγραμμα συμπλεγμάτων υψηλής απόδοσης (High Performance Cluster – HPC) για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και εμπορικές επιχειρήσεις για να παρέχει προσιτή ισχύ υπερυπολογιστών σε επίπεδο τμημάτων. Ως τμήμα του προγράμματος αυτού, η Dell αναπτύσσει μια νέα σειρά προ-ρυθμισμένων λύσεων HPC με χρήση λειτουργικών συστημάτων Windows και Linux σχεδιασμένων για να μειώσουν το κόστος των υπερυπολογιστών για τους οργανισμούς αυτούς, επιτρέποντας την αύξηση της διαθέσιμης υπολογιστικής ισχύος για ερευνητικούς σκοπούς.

Η νέα σειρά των προ-ρυθμισμένων λύσεων HPC της Dell θα συνδυάζει κορυφαίο λογισμικό open source μεταξύ των οποίων το Red Hat Enterprise Linux με κορυφαίους servers και τεχνολογίες αποθήκευσης για τη δημιουργία προ-ρυθμισμένων, κλιμακούμενων πακέτων HPC με έκταση από 4 έως 32 κόμβους. Η λύση βασίζεται στους Dell PowerEdge blade servers της σειράς M και επιτρέπει σε μεγάλα περιβάλλοντα συμπλεγμάτων την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους απαγωγής θερμότητας ενώ αυξάνει τις δυνατότητες των server. Η Dell θα εισάγει επίσης μια δεύτερη λύση για πελάτες που επιθυμούν να χρησιμοποιούν περιβάλλοντα Windows αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Η Dell μειώνει το κόστος και την πολυπλοκότητα, απλοποιώντας τη διαχείριση των συμπλεγμάτων, τη συντήρηση και την υποστήριξη και επιταχύνοντας την εγκατάσταση, δημιουργώντας λύσεις HPC που βασίζονται σε υφιστάμενες, επικυρωμένες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες που ακολουθούν βιομηχανικά πρότυπα.

Μεταξύ των οργανισμών που συμμετέχουν περιλαμβάνονται:
• No 1 Currency, παροχές συναλλάγματος στο Ηνωμένο Βασίλειο
• Insilicio, σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού προσομοίωσης για μη-κατασκευαστικές βιομηχανίες στη Γαλλία
• Sorim, νέος κατασκευαστής μηχανημάτων ιατρικής απεικόνισης στην Ελβετία
• Τεχνικό πανεπιστήμιο της Δρέσδης, ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γερμανίας στον τομέα της επιστήμης υπολογιστών
• Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, διεθνώς βραβευμένο πανεπιστήμιο της Γερμανικής πρωτεύουσας
• Καθολικό πανεπιστήμιο του Λέβεν, ένα φλαμανδικό πανεπιστήμιο του Βελγίου
• INRA στο Μπορντώ, τοπικό τμήμα του κορυφαίου ινστιτούτου γεωπονίας της Ευρώπης
• ESI Group – Λογισμικό που αναπτύσσεται στην Γαλλία για αριθμητική προσομοίωση πρωτότυπων και κατασκευαστικών διαδικασιών εφαρμοσμένης μηχανικής
• Meteo France, παροχέας μετεωρολογικών πληροφοριών και προβλέψεων καιρού

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί επίσημα το φθινόπωρο.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.