Dell | Supercomputer στο Royal Institute of Technology της Σουηδίας

Dell SupercomputerTo Royal Institute of Technology της Σουηδίας (ΚΤΗ) ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Dell για τη δημιουργία του νέου του υπερυπολογιστή. Με την ισχύ 680 Dell PowerEdge M600 blade servers, το σύστημα θα μπορούσε να ταξινομηθεί στους κορυφαίους 30 υπολογιστές παγκοσμίως στην λίστα Top500 του Νοεμβρίου 2007, των ταχύτερων υπολογιστικών συστημάτων. Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για έρευνα σε ένα ευρύ πεδίο με ιδιαίτερη έμφαση στις μεμβρανικές πρωτεΐνες, τα θεμελιώδη μοντέλα πρωτεϊνών, άλλες μοριακές δομές και στις επιστήμες υλικών.

Ο νέος υπερυπολογιστής δημιουργήθηκε ως τμήμα της συνεργασίας μεταξύ του ΚΤΗ, του Εθνικού Σουηδικού Κέντρου Υποδομών Υπολογιστών (SNIC) του Συμβουλίου Έρευνας της Σουηδίας και του κέντρου Έρευνας Βιομεμβρανών της Στοκχόλμης στο ομώνυμο πανεπιστήμιο. Θα χρησιμοποιηθεί για έρευνα σε ευρύ φάσμα εφαρμογών με ιδιαίτερη έμφαση στις μεμβρανικές πρωτεΐνες. Το cluster επίσης θα επιτρέψει την πρόοδο σχετικά με τα θεμελιώδη μοντέλα πρωτεϊνών και άλλων μοριακών δομών.

Ο PowerEdge M600 blade server της Dell, υποστηρίζοντας έως 2 επεξεργαστές Intel Xeon quad-core απλοποιεί την τεχνολογία, βελτιώνοντας την απόδοση εφαρμογών, μειώνοντας τους κινδύνους ασφαλείας και απλοποιώντας τη λειτουργική πολυπλοκότητα. Η λύση των PowerEdge blades της σειράς Μ βοηθά πελάτες όπως το KTH να διαχειριστούν την επέκταση των server τους και την πολυπλοκότητα των data centers παρέχοντας ενεργειακά αποδοτικούς, ευέλικτους και εξαιρετικά διαχειρίσιμους blade servers.

Με έδρα την Στοκχόλμη στην Σουηδία, το ΚΤΗ είναι το μεγαλύτερο ινστιτούτο ανώτερης εκπαίδευσης στην Σκανδιναβία και ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Dell PowerEdge M600
• Υψηλές επιδόσεις σε blade servers δύο επεξεργαστών, τώρα με τετραπύρηνους επεξεργαστές Intel Xeon και έως 6x I/O συστήματα για βελτιωμένη διαμεταγωγή και ευελιξία.
• Τετραπύρηνοι επεξεργαστές Intel Xeon
• 8x Fully Buffered DIMMs (FBD) που υποστηρίζουν έως 64GB μνήμη
• 2 ενσωματωμένες κάρτες δικτύου Gigabit (NICs) με υποστήριξη για 2 επιπρόσθετες κάρτες δύο υποδοχών που προσφέρουν έως 6x I/O συστήματα ανά blade

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.