Intel: Οι Skylake CPU λυγίζουν και σπάνε από τρίτους κατασκευαστές ψυχτρών

Intel: Οι Skylake CPU λυγίζουν και σπάνε από τρίτους κατασκευαστές ψυχτρών, Intel: Οι Skylake CPU λυγίζουν και σπάνε από τρίτους κατασκευαστές ψυχτρών

Εταιρείες όπως οι Noctua, EK Water Blocks, Scythe, Arctic, Thermaltake και Thermalright, αναφέρουν ότι το πρόβλημα δεν προκαλείται κατά τη διάρκεια της χρήσης, αλλά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του τελικού προϊόντος στο χρήστη (shipping) ή κατά τη μεταφορά του σε άλλο μέρος (μετακόμιση κλπ). Ουσιαστικά όταν τοποθετείται μια ψύχτρα, αυτή ασκεί πίεση πάνω στον επεξεργαστή με ταυτόχρονη συγκράτηση κάποιας βάσης πάνω στη μητρική, έτσι ώστε ανάμεσα στον επεξεργαστή και στο σύστημα της ψύξης να μην περνάει αέρας, αλλά η θερμοαγώγιμη πάστα να καλύπτει αυτό το κενό. Επομένως, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών στο χώρο, κατά τη μετακίνηση ενός συστήματος με Skylake CPU και ψύχτρα τρίτου κατασκευαστή προξενείται το πρόβλημα και ότι η τοποθέτηση της ψύχτρας θα πρέπει να γίνεται αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά.

Μέχρι τώρα, μόνο η Scythe έχει προτείνει λύση στο πρόβλημα. Στη σελίδα τους στο ίντερνετ, για την υποστήριξη στον καταναλωτή, επισημαίνει ότι θα ξαναφτιάξουν το σύστημα συγκράτησης για τους Skylake επεξεργαστές με νέες βίδες που θα μειώνουν τις καταπονήσεις στη συγκράτηση. Η αλλαγή θα είναι μόνο για τα συστήματα συγκράτησης με μηχανισμό H.P.M.S, μιας και όλες οι βάσεις τους είναι συμβατές με τους Skylake, επομένως οι ιδιοκτήτες των ψυχτρών τους μπορούν να παραλάβουν τις ανανεωμένες βίδες τους δωρεάν.

Με κάθε νέα γενιά επεξεργαστών, η Intel, παρέχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την πίεση στη συγκράτηση τρίτων κατασκευαστών συστημάτων ψύξης. Οι τιμές των Skylake παραμένουν οι ίδιες με τους προηγούμενους επεξεργαστές στα 22,6kg. Δεν είναι, βέβαια, ξεκάθαρο αν κατά πόσο άλλες εταιρείες εκτός από τη Scythe υπερβαίνουν αυτό το όριο, καθώς όλοι οι άλλοι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι οι ψύχτρες τους είναι συμμορφωμένες με τα πρότυπα της Intel και μόνο η Scythe προέβη σε όποια ενέργεια με αυτό το σκοπό.

Η Intel με τη σειρά της, έμαθε για το πρόβλημα προ δύο ημερών, ξεκίνησε να το ερευνά και μέσα από μία δήλωση που έκανε στο Tom’s Hardware, ανέφερε ότι θα μπορούσε να φταίει το οτιδήποτε γι’ αυτό το πρόβλημα.

Η τελική αποτίμηση είναι, να προσέχετε πως μεταφέρετε το σύστημά σας αν φοράει Intel Skylake επεξεργαστή, καθώς μπορεί να έχετε προβλήματα λυγισμού και θραύσης.

Intel: Οι Skylake CPU λυγίζουν και σπάνε από τρίτους κατασκευαστές ψυχτρών, Intel: Οι Skylake CPU λυγίζουν και σπάνε από τρίτους κατασκευαστές ψυχτρών

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Με λίγα λόγια οι Skylake CPU είναι πιο εύθραυστοι από τις προηγούμενες γενιές.

σπάω καρύδια

Ψύκτρα ρε, τα μάτια μου..

Επισκέπτης

Από ψύκτρες τρίτων κατασκευαστών ή από ψύκτρες ανεπίσημων κατασκευαστών όχι από τρίτους κατασκευάστες ψυκτρών. Θα ξεχάσουμε κ τη σύνταξη που ξέραμε σε αυτό το sait , έλεος…
Κ φυσικά είναι φύκτρα, όχι ψύχτρα.

9gag

my eyes are bleeding…

“Θα ξεχάσουμε κ τη σύνταξη που ξέραμε σε αυτό το sait , έλεος…
Κ φυσικά είναι φύκτρα, όχι ψύχτρα.”

Επισκέπτης

“my eyes are bleeding…

«Θα ξεχάσουμε κ τη σύνταξη που ξέραμε σε αυτό το sait , έλεος…
Κ φυσικά είναι φύκτρα, όχι ψύχτρα.»”

Ακριβώς γι’ αυτό το έγραψα έτσι. Για να φανεί πόσο ενοχλητικό είναι να βλέπεις γραμμένο ό,τι του κατέβει του καθένα ή ό,τι του “ξεφύγει” και καλά. Διότι τώρα το βρήκαμε όλοι πως γράφουμε από κινητά και βιαζόμαστε… Μας έχουν πάρει κ τα σώβρακα σε αυτη τη χώρα. Να χάσουμε κ τη γλώσσα μας δε λέει. Κάνω λάθος ρε eye bleeder;

Mary

Μπαμπινιώτης, ένα όνομα πολλά συναισθήματα…

Γιωργος

Ρε Μπαμπινιώτηδες υπάρχουν αλλα site για φιλόλογους. Πάρτε την ψύχτρα σας και αντε στο καλό! Λες και σας χρωστάει χάρη ο άνθρωπος που το έγραψε…

Mary

Να και κατι καινουριο που μάθαμε, για να ξέρεις να γράφεις σωστά πρεπει να εισαι η φιλόλογος η να χρωστάς χάρη σε κάποιον! Με Νόμπελ θα φύγουμε ολοι απο δω…

Sakis

Παιδια μια ερώτηση??? Η γνωστή μεδουσα ειναι τσουχτρα ή τσουκτρα?

Αλέξανδρος

Ρε ‘σεις λίγη ευγένεια δεν βλάπτει. Αν θες να διορθώσεις κάποιον, κάντ’ το καλοπροαίρετα και χωρίς ειρωνεία η και ασέβεια.
Τώρα όπως λέει και ο Γιώργος εφόσον μπαίνετε μέσα να διαβάσετε ΔΩΡΕΑΝ το λιγότερο είναι να σεβαστείτε τον αρθρογράφο και τυχόν λάθη που έχουν γίνει.

Γι’ αυτό κόψτε τις “εξυπνάδες” παιδάκια. Φτάσαμε να λέμε τα αυτονόητα σ’ αυτή τη χώρα.

Παναγιώτης

Κοιτάξτε όλους τους θιγμένους ρε, πιάστηκαν απ’ τη γραμματική και τη σύνταξη. “sait” Ο άλλος λέει για την ψύχτρα όταν δεν ξέρει ότι στο “κ(αι)” υπάρχουν άλλα δύο γράμματα. Ο τύπος που όταν μιλάει λέει γκαρέκλα ή πχοιός αντί για ποιός. Το “χ” στο “κ” σε πείραξε, άντε από δω ρε. Έχει γράψει 500 άρθρα ο τύπος εδώ μέσα, ούτε ένα λάθος σε κόμμα. Και ξαφνικά ήρθε ο ξύπνιος να μας πει ότι θα ξεχάσει και τα ελληνικά του…. Ουστ

Επισκέπτης

Το να σου φαίνεται λάθος η φράση: “οι επεξεργαστές σπάνε από τρίτους κατασκευαστές ψυκτρών” διότι είναι σαν να λέει πως οι κατασκευαστές σπάνε τους επεξεργαστές κ όχι οι ψύκτρες δεν σημαίνει πως είσαι εκλεπτυσμένος “Μπαμπινιώτης”. Εγώ προσωπικά είμαι 30 χρόνων φορτοεκφορτωτής, ειλικρινά.
Ούτε το γεγονός πως κάποιος γράφει δωρεάν σε ένα τεχνολογικό site τον απαλλάσσει από την υποχρέωσή του να είναι τυπικός στα βασικά της γλώσσας του. Ειδικά μάλιστα στο βαθμό που αυτά που γράφει τα γράφει δημοσίως, δηλαδή επηρεάζει έναν αριθμό ανθρώπων κ ιδίως νέων.
Επίσης η παρατήρηση που έγινε ήταν ευγενική.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα ρε παιδιά. Από τα μικρά αλλάζει ο κόσμος μας. Κ πραγματικά μόνο αυτά μας έμειναν. Η γλώσσα κ οι αμμουδιές του Ομήρου.

Επισκέπτης

Παναγιώτη το να βρίσκεις και τα δικά μου λάθη και να λες πως αυτά σε ενοχλούν περισσότερο δεν ενισχύει τον δικό σου συλλογισμό αλλά τον δικό μου. Το ότι δηλαδή καλό είναι να μη γίνονται (τα λάθη) και αν γίνονται πρέπει να τα σημειώνουμε και να διορθώνονται. Και δεν μιλώ για τα εκ παραδρομής. Καταλαβαίνεις ελπίζω τι θέλω να πω.
ΥΓ: Βλέπεις πως το “και” δεν το γράφω συμπτυγμένο πλέον. Γι αυτό σ’ ευχαριστώ.
ΥΓ2: Η παρατήρηση δεν ήταν προσωπική ούτε έχει να κάνει με τον αν δουλεύει κανείς σκληρά ή όχι. Είναι απλώς λάθος αυτό που έγραψε.
ΥΓ3: Το να λες σε κάποιον “ουστ” στο internet είναι σαν να προσπαθείς να πηδήξεις πάνω από τον ίσκιο σου. Είναι δηλαδή τελείως μάταιο.

Αλέξανδρος

@Επισκέπτης αγόρι μου αν έτσι εσύ μιλάς με ευγένεια:
Από ψύκτρες τρίτων κατασκευαστών ή από ψύκτρες ανεπίσημων κατασκευαστών όχι από τρίτους κατασκευάστες ψυκτρών. Θα ξεχάσουμε κ τη σύνταξη που ξέραμε σε αυτό το sait , >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>έλεος…
Κ φυσικά είναι φύκτρα, όχι ψύχτρα.

Άσ’ το καλύτερα, τσάμπα λόγος να γίνεται. Αν όμως είχες καλή προαίρεση για το καλό των άλλων και του ίδιου του αρθρογράφου θα μπορούσες να πεις ότι ο τίτλος-επικεφαλίδα του άρθρου έχει γραφτεί λάθος και μετά να προτείνεις ποιο είναι το σωστό. Έτσι όλοι βγαίνουν κερδισμένοι και ευχαριστημένοι, κατάλαβες; Αλλιώς καταλήγουμε σ’ αυτό που λες:
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα ρε παιδιά. Από τα μικρά αλλάζει ο κόσμος μας. Κ πραγματικά μόνο αυτά μας έμειναν.

Επισκέπτης

Αγενές και μάλιστα τσαμπουκαλευτικά , δηλαδή επίτηδες, είναι να απευθύνεται κανείς σε κάποιον λέγοντάς τον αγόρι μου. Δεν φαντάστηκα πως το “θα ξεχάσουμε και τη σύνταξη που ξέρουμε έλεος” είναι αγενές. Εκανα λάθος. Ζητώ συγγνώμη από τον αρθρογράφο διότι η προαίρεση μου ηταν μόνο καλή και αφορούσε αποκλειστικά τη σύνταξη και όχι τον ίδιο ως πρόσωπο.

FU

Μαλλον τα παιδακια ειναι αυτοι που δεν τους νοιαζει η ελληνικη συνταξη προτασεων σε ιστοσελιδες που επισκεπτονται. Καλα κανει οποιος κανει και επισημαινει τετοια λαθη ωστε ολοι να γινονται καλυτεροι και οχι πιθηκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Smartphones CPU Samsung

Η Samsung διαψεύδει τις φήμες για εσωτερική ανάπτυξη πυρήνων CPU

Mόλις χθες, ένα δημοσίευμα από τη Νότια Κορέα υποστήριζε ότι η Samsung ξεκινά εκ νέου την ανάπτυξη πυρήνων CPU υψηλής τεχνολογίας και θα έχει custom πυρήνες επεξεργαστών έως το 2027.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.