Η Lenovo στην πρώτη θέση της λίστας Greenpeace

0

H Greenpeace, επιβεβαιώνει την πρόοδο που σημείωσε η Lenovo, όσον αφορά την περιβαλλοντική της συνείδηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην έκθεσή της για τον Απρίλιο του 2007 “Guide to Greener Electronics”, η Greenpeace έδωσε στη Lenovo την πρώτη θέση ανάμεσα σε 14 ηγέτιδες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας, χάρη στις οικολογικές πολιτικές και μεθόδους που ακολουθεί.

Το Δεκέμβριο του 2006, η εταριεία Lenovo ξεκίνησε να προσφέρει τη δυνατότητα για δωρεάν ανακύκλωση των επιτραπέζιων και φορητών της υπολογιστών, των οθονών και των εξυπηρετητών (servers) της, είτε αυτά αναγράφουν τη μάρκα της Lenovo, είτε το συνδυασμό Lenovo/ΙΒΜ. Η Lenovo υποστηρίζει την ατομική ευθύνη της παραγωγού εταιρείας και προσφέρει προγράμματα ανακύκλωσης σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται.

Η εταιρεία έχει παράλληλα δεσμευτεί για την κλιμακωτή/σταδιακή κατάργηση των βρωμιούχων επιβραδυντικών φλόγωσης (brominated flame retardants), αλλά και των πολυβινυλίων χλωρίου (polyvinyl chloride) που περιέχουν τα προϊόντα της. Επιπλέον, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη της πλήρους συμμόρφωσης με τις RoHS προδιαγραφές για το 2007, αναφορικά με νεο-λανσαρισμένα προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Lenovo διαθέτει ήδη περισσότερα από σαράντα προϊόντα εγγεγραμμένα στο Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT), με την πλειοψηφία αυτών να έχει κερδίσει την αργυρή διάκριση. Η διάκριση ΕΡΕΑΤ απευθύνεται σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, όπως η επιλογή υλικών κατασκευής, ο σχεδιασμός για τοποθέτηση ημερομηνιών λήξης, η ενεργειακή κατανάλωση, η συσκευασία και άλλα πολλά.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα