Πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης διαβάζει κατά 52% πιο αποτελεσματικά τα χείλη, από τους ανθρώπους

τεχνητή νοημοσύνη, Πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης διαβάζει κατά 52% πιο αποτελεσματικά τα χείλη, από τους ανθρώπους
Μία ακόμη έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι τέτοια που έχει φτάσει σε σημείο να μπορεί ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με την βοήθεια κάμερας και λογισμικού να διαβάζει τα χείλη καλύτερα και από ανθρώπους επαγγελματίες.
Ένα νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (AI) μπορεί να διαβάσει τα χείλη καλύτερα από επαγγελματίες αναγνώστες χειλιών μετά την εξέταση χιλιάδων ωρών βίντεο YouTube και μετατροπή τους σε απομαγνητοφωνημένο κείμενο μέσω τεχνητής μάθησης.
Οι ερευνητές δοκίμασαν το πρόγραμμα σε ένα βίντεο διάρκειας 37 λεπτών, το οποίο δεν είχε προηγουμένως προβληθεί ξανά και αναγνώρισε εσφαλμένα μόνο το 41% ​​των λέξεων. Συγκριτικά, η καλύτερη προηγούμενη μέθοδος ηλεκτρονικού υπολογιστή, η οποία επικεντρώνεται σε μεμονωμένα γράμματα αντί για φράσεις, είχε 77% ποσοστό σφάλματος λέξης, ενώ οι επαγγελματίες αναγνώστες χειλιών είχαν 93% ποσοστό σφάλματος στην ίδια δοκιμή, η οποία δεν είχε γλώσσα περιβάλλοντος ή γλώσσας. Η διαφορά απόδοσης δηλαδή, μεταξύ των επαγγελματιών και του πιο πρόσφατου προγράμματος AI ανάγνωσης χειλιών είναι στο 52%.
Ο Hassan Akbari του Πανεπιστημίου της Κολούμπια λέει ότι αν η AI, ενσωματωθεί σε ένα smartphone, τότε πιθανόν να επιτρέπει στους χρήστες με προβλήματα ακοής να έχουν έναν “μεταφραστή” μαζί τους οπουδήποτε κι αν πάνε.
Η Helen Bear στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπει εφαρμογές για το πρόγραμμα που περιλαμβάνουν την ανάλυση των βίντεο ασφαλείας, την ερμηνεία ιστορικών λήψεων από εποχές που δεν υπήρχε ήχος στα βίντεο ακόμη και την κατανόηση του τι λέει ένας συνομιλητής του Skype όταν ο ήχος πέσει.
Άλλοι αναλυτές αναφέρουν πως μία τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στον χώρο της υγείας. Για παράδειγμα σε ανθρώπους που έχουν εκ γεννητής πρόβλημα ακοής, σε μικρά παιδιά που θα είχαν την δυνατότητα, με την βοήθεια καποιου μικρουπολογιστή ίσως, να καταλαβαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία τους άλλους.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI

Εντυπωσιακή πορεία για το ChatGPT – 100 εκατ. χρήστες σε 2 μήνες

Το ChatGPT μπορεί να υπερηφανευτεί ότι κατάφερε να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή καθώς εκτιμάται ότι απέκτησε πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Internet AI featured

EE: Το ChatGPT φέρνει νέους κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, Thierry Breton δήλωσε ότι οι νέοι προτεινόμενοι κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των ανησυχιών για τους κινδύνους που εγείρει το ChatGPT.

Internet AI China

Baidu: Σχεδιάζει τη δημιουργία του δικού της ChatGPT

H Baidu προχωρά στη δημιουργία υπηρεσίας chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI) παρόμοια με αυτή της ChatGPT του OpenAI, μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Business AI

Το ChatGPT δημιουργήθηκε με τη βοήθεια κακοπληρωμένων υπαλλήλων της Κένυας

Το chatbot ChatGPT του OpenAI φέρεται να κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας ζωτικής σημασίας συνεισφορές από εξωτερικούς συνεργάτες, κακοπληρωμένους Κενυάτες εργάτες.