Οι Έλληνες φαρμακοποιοί στρέφονται προς την τεχνολογία

, Οι Έλληνες φαρμακοποιοί στρέφονται προς την τεχνολογίαΤη στιγμή που η χρήση του διαδικτύου καθώς και η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα σημειώνουν σημαντική αύξηση τον τελευταίο χρόνο, αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι οι Έλληνες φαρμακοποιοί βρίσκονται ένα βήμα μπροστά και ήδη ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου όπου η χρήση της τεχνολογίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη βελτίωση της απόδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με το Ελληνικό Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, παρατηρείται σταθερή αύξηση της διείσδυσης του διαδικτύου στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σε έρευνα που διεξήγαγε η MRB Hellas για λογαριασμό της Aegate Hellas, εταιρίας που εξασφαλίζει στους φαρμακοποιούς ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα είναι ποιοτικά ασφαλή, πριν την χορήγηση, το 91% των φαρμακοποιών δήλωσαν ότι η χρήση της τεχνολογίας θα είναι ακόμη πιο αναγκαία για τη λειτουργία των φαρμακείων στο μέλλον.

Σ’ αυτή την έρευνα, το 56% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι η χρήση του διαδικτύου είναι απαραίτητη ή σημαντική για αυτούς.

Στην έρευνα, συμμετείχε το 10% των φαρμακείων που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Στόχος της έρευνας ήταν να καταγραφούν οι επικρατούσες τάσεις και απόψεις των φαρμακοποιών για τη χρήση της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 73% του δείγματος χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να διεκπεραιώσει τις καθημερινές δραστηριότητες του. Η πλειοψηφία των φαρμακοποιών χρησιμοποιούν την τεχνολογία, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τα φάρμακα και τις τιμές τους, καθώς και για εκτυπώσεις. Οι μισοί από όσους διαθέτουν υπολογιστή, δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, δηλαδή το 90%, δήλωσε ότι η τεχνολογία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της επιχείρησης τους. Επίσης, το 91% δήλωσε ότι η τεχνολογία θα γίνει περισσότερο αναγκαία στο μέλλον.

Η Aegate Hellas, σε συνεργασία με τις περισσότερες εταιρίες παροχής λογισμικού για τα φαρμακεία στην Ελλάδα, προσφέρει στους φαρμακοποιούς on-line (σε πραγματικό χρόνο) έλεγχο των φαρμάκων πριν από τη χορήγηση, δίνοντας τους άμεση ποιοτική πιστοποίηση και πληροφορίες ασφαλείας για το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα, τη στιγμή της εκτέλεσης της συνταγής.

Η υπηρεσία παρέχει επίσης έγκαιρη και αποτελεσματική ενημέρωση για τα φαρμακευτικά προϊόντα, απευθείας από τον κατασκευαστή, με στόχο την εξασφάλιση της αποτελεσματικότερης θεραπείας για τον ασθενή αλλά και την προστασία του από φάρμακα κατώτερης ποιότητας.

Μέσω της τεχνολογίας, καταργείται η χρονική απόσταση μεταξύ φαρμακευτικών εταιριών και φαρμακοποιού, παρέχοντας στον δεύτερο έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση για τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Δείτε επίσης:
> Αναδάσωση στα Καλύβια Θορικού
> Τύποι καλωδίων σύνδεσης ήχου και εικόνας
> Αναβαθμίστε με απλά βήματα, την εικόνα της TV σας

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.