Royal Caribbean Cruises | Πλωτός κήπος σε κρουαζιερόπλοιο

, Royal Caribbean Cruises | Πλωτός κήπος σε κρουαζιερόπλοιοΗ Royal Caribbean Cruises, μητρική των εταιριών Royal Caribbean International και Celebrity Cruises ανακοίνωσε πως τα υπό κατασκευή κρουαζιερόπλοια της ως μέρος του σχεδίου “Genesis” θα διαθέτουν μια από τις πιο πρωτοποριακές καινοτομίες εν πλω και συγκεκριμένα το Central Park. Το Central Park θα είναι ένα εξαιρετικό υπαίθριο πάρκο με ήρεμα μονοπάτια και κήπους κατάμεστους με εποχιακά λουλούδια και δέντρα και θα αποτελεί έναν από τους πιο πρωτοποριακούς χώρους του κρουαζιερόπλοιου και τη πρώτη από τις επτά συνολικά γειτονιές που θα περιλαμβάνονται στα κρουαζιερόπλοια του σχεδίου Genesis.

Η κομψή και ζωηρή κεντρική πλατεία του Central Park θα αποτελέσει την κεντρική πλατεία του κρουαζιερόπλοιου, η οποία θα εξελίσσεται από ένα ήρεμο μέρος κατά την διάρκεια της ημέρας σε σημείο συνάντησης για απολαυστικά γεύματα και μοναδικές επιλογές διασκέδασης το βράδυ καθώς οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν συναυλίες και παραστάσεις από street performers. Η γειτονιά θα περιστοιχίζεται από καμπίνες με μπαλκόνια, τα οποία θα έχουν μοναδική θέα στο πάρκο.

Περιμετρικά του υπέροχου αυτού πάρκου θα βρίσκονται πολλά restaurant, τα οποία θα προσφέρουν αναρίθμητες επιλογές εστίασης στους επιβάτες που είτε αναζητούν πιο εκλεκτά μέρη είτε πιο απλές καθημερινές επιλογές. Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να απολαύσουν πολυτελές γεύμα στο νέο restaurant 150 Central Park ή πικνίκ στο πιο casual Central Park Café, όπου θα έχουν επίσης την δυνατότητα να καθίσουν στην ύπαιθρο και να παρατηρούν τους περαστικούς. Το Giovanni’s Table, ένα Ιταλικό restaurant, το Vintages wine bar και το Chops Grille steakhouse είναι επίσης κάποιες από τις υπόλοιπες επιλογές που προσφέρουν τα κρουαζιερόπλοια ως μέρος του σχεδίου “Genesis” .

Στο πάρκο θα υπάρχουν επίσης και αρκετά μπαρ, όπως το Canopy Bar που θα βρίσκεται σε έναν από τους δύο εντυπωσιακούς θόλους καθώς επίσης και το μοναδικό μηχανικό κατόρθωμα, Rising Tide, το πρώτο κινούμενο μπαρ το οποίο θα ανεβοκατεβαίνει σε τρία καταστρώματα. Το Central Park θα περιλαμβάνει επίσης και μοντέρνα καταστήματα.

Central Park
• Το Central Park θα βρίσκεται στο 8 κατάστρωμα του κρουαζιερόπλοιου, θα έχει πλάτος 19 μέτρα και μήκος 100 μέτρα. Η γειτονιά θα περιλαμβάνει 334 καμπίνες που θα κοιτάζουν το πάρκο, ενώ οι 254 από αυτές θα διαθέτουν και ιδιωτικό μπαλκόνι.
• Το Central Park θα είναι ειδικά διαμορφωμένο και θα περιέχει τροπικά φυτά και εποχιακά λουλούδια, θάμνους και δέντρα, ενώ στους κήπους θα συναντήσετε πανέμορφα μονοπάτια που θα μεταμορφώσουν την βόλτα σας σε μια αναπάντεχη έκπληξη. Οι ποικιλίες Calla Lilies, Giant Elephant Ears, Red Ginger, Rabbit Foot Ferns και Zebra Calathea είναι μόνο μερικές από τις ποικιλίες φυτών που θα συναντήσουν οι επιβάτες. Τέλος, οι ποικιλίες δέντρων, μερικά από τα οποία φτάνουν και τα 10 μέτρα ύψος, περιλαμβάνουν τα Black Olive, Cuban Laurel, Cherry of the Rio Grande, και το Painted and Golden Bamboo.
• Το Central Park περιλαμβάνει επίσης και μια ήρεμη γωνιά για διάβασμα, έναν κήπο για Σκάκι με μεγάλα πιόνια, το Pergola Garden, έναν κήπο με ποικιλίες φυτών από την Καραϊβική και έναν κήπο με Γλυπτά, που περιέχει σημαντικά έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.
• Το σύστημα άρδευσης και αποχέτευσης θα είναι ενσωματωμένο στο πάρκο, μαζί με συστήματα ελέγχου μικρο-κλίματος.
• Ένας γεωπόνος θα προσφέρει εκπαιδευτικά μαθήματα για τους επιβάτες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο των φυτών.
• Τα Crystal Canopies, δύο εντυπωσιακοί τοξωτοί θόλοι, εκ των οποίων ο ένας περιέχει και μπαρ, θα είναι το σημείο συγκέντρωσης του Central Park και θα μεταφέρουν το φως του ηλίου στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του κρουαζιερόπλοιου.

Όταν στα τέλη του 2009 καθελκυστεί το πρώτο από τα δυο κρουαζιερόπλοια του σχεδίου “Genesis” θα αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο πρωτοποριακό από άποψη καινοτομιών κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Θα είναι ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα χωρητικότητας 220.000 τόνων, με 16 καταστρώματα, 2.700 καμπίνες, δυνατότητα φιλοξενίας 5.400 επιβατών και πλήρωμα 2.500 περίπου ατόμων. Το 2010 θα προστεθεί στον στόλο ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο του σχεδίου Genesis που μαζί με το πρώτο θα αναχωρεί από το Fort Lauderdale της Φλόριντα για κρουαζιέρες στην ευρύτερη περιοχή της Καραϊβικής.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alexandros

Κωστή, πρέπει να οργανώσουμε το καλοκαίρι μια κρουασγερούλα. Τώρα που είδα και το ποστ σου εδικά… Πάμε Καραϊβική;

alexandros

Χαχαχαχα Εννοείτε!

Κωνσταντίνος

Για να έχει 16 καταστρώματα, τι ύψος έχει ; Καλά την τιμή του εισητηρίου μην την ανφέρουμε καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.