Samsung: Ξεκινά νωρίτερα η παραγωγή chip 8nm

Samsung chip 8nm, Samsung: Ξεκινά νωρίτερα η παραγωγή chip 8nm

Τη διαδικασία κατασκευής για την παραγωγή chip 8nm πιστοποίησε η Samsung, τρεις μήνες νωρίτερα απ’ότι υπολόγιζε.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει για το chip των 8nm τη διαδικασία LLP που χρησιμοποίησε για το τωρινό chip 10 nm κι όχι την επόμενης γενιάς ακραίας υπεριώδους (EUV) λιθογραφίας, την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει για το μελλοντικό chip των 7nm. Το chip των 8nm υπόσχεται μέχρι και 10% βελτίωση στην κατανάλωση ενέργειας.

Με δεδομένο ότι το chip των 8nm θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με αυτό των 10nm, η Samsung θα μπορέσει να επισπεύσει την παραγωγή του.

Σύμφωνα με τη Samsung, η νέα διαδικασία θα είναι ιδανική για εφαρμογές “κινητής τηλεφωνίας, κρυπτονομισμάτων και δικτύου/ server”. Για την τελειοποίηση της τεχνολογίας της η Samsung συνεργάστηκε πάλι με την Qualcomm. Οι φήμες στην Κορέα ήθελαν την Qualcomm να “αλλάζει” τη Samsung με την TSMC για την παραγωγή των 7-νανομέτρων, η οποία φέρεται να βρίσκεται πιο κοντά στην ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας τεχνολογίας.

Ωστόσο, η Samsung επιβεβαίωσε στο ZDNet ότι η Qualcomm θα χρησιμοποιεί τη διαδικασία των 8 νανομέτρων της, χωρίς να μπει σε περεταίρω λεπτομέρειες. Με δεδομένο αυτό, είναι πολύ πιθανό ότι η Qualcomm θα κατασκευάσει τα Snapdragon chip της επόμενης γενιάς με τη Samsung, χρησιμοποιώντας τη δοκιμασμένη διαδικασία LPP.

Βέβαια, η Samsung αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτη της Qualcomm με τα Galaxy S8 και Note 8, οπότε θα ήταν περίεργο αν και όχι απίθανο, να άλλαζε.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.