Έναρξη δοκιμαστικής χρήσης SmartEyes στη Θεσσαλονίκη

0

SmartEyesΞεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, η δοκιμαστική χρήση του ερευνητικού προγράμματος SmartEyes που απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης, με την παράδοση των πρώτων συσκευών σε 50 πιλοτικούς χρήστες , όπως ανακοίνωσαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), η COSMOTE, η Microsoft Ελλάς και η Geomatics.

Με την παράδοση των συσκευών αυτών, το SmartEyes, ένα σύστημα πλοήγησης σε αστικό περιβάλλον για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, περνά στο τελικό στάδιο της πιλοτικής εφαρμογής του. Το στάδιο αυτό θα διαρκέσει έξι μήνες και έχει ως στόχο την αξιολόγηση του προγράμματος μέσα από την καταγραφή των αποτελεσμάτων από τη χρήση του. Η τελική φάση του προγράμματος είναι απόρροια συστηματικής έρευνας δυόμισι ετών του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών του Α.Π.Θ. με την αρωγή των εταιριών COSMOTE, Microsoft Ελλάς και Geomatics. Με αίσθημα ευθύνης και τη βούληση να συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αλλά και να ενισχύσουν καινοτόμες δράσεις της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας, οι τρεις εταιρίες παρείχαν οικονομική υποστήριξη, υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και τεχνογνωσία για την υλοποίηση του SmartEyes.

Η επιλογή των πενήντα χρηστών που κατοικούν και κινούνται στο αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, έγινε μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων από αρμόδια επιτροπή . Αμέσως μετά τη παράδοση των συσκευών, θα ακολουθήσει εκπαίδευση των χρηστών, η οποία στοχεύει στην εξοικείωση των ατόμων με προβλήματα όρασης αλλά και των συνοδών τους, με τη χρήση του SmartEyes σε πραγματικό περιβάλλον. Επιπλέον, για ολόκληρο το διάστημα των έξι μηνών, οι χρήστες θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Α.Π.Θ. και θα αξιολογούν τη λειτουργία του συστήματος. Στο προσεχές διάστημα στην πιλοτική εφαρμογή του SmartEyes θα ενταχθούν και 100 χρήστες από την Αθήνα.

Δείτε επίσης:
> techblogTV: Παρουσίαση του SmartEyes
> Καθοδήγηση επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους με την βοήθεια GPS
> Τεχνολογίες “Made in Greece”

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα