Ένα νοήμον σπίτι

0

Τι μπορεί να κάνει ένα κράτος αν θελήσει να βοηθήσει και να αναπτύξει την βιομηχανία των ηλεκτρονικών; Να δώσει κίνητρα για έρευνα και ανάπτυξη και να εισάγει ομαλά τους υπηκόους του στη νέα εποχή με τεχνολογίες άμεσα εφαρμόσιμες; Δημιουργεί σε συνεργασία με τις εταιρείες ηλεκτρονικών και επικοινωνιών της χώρας του ένα χώρο, όπου εφαρμόζοντας τις τεχνολογίες που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες αυτές, δίνει την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθήσουν από κοντά και να γίνουν μέρος μιας επανάστασης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Πέρισι το καλοκαίρι, επισκευτήκαμε τη Νότιο Κορέα και την πρωτεύουσα αυτής Σεούλ όπου σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο το Υπουργείο πληροφοριών και επικοινωνιών MIC (Ministry of Information and Communication) δημιούργησε το Ubiquitous Dream Hall. Ένα χώρο που ενώνει τις δυνάμεις της βιομηχανίας ηλεκτρονικών και επικοινωνιών της χώρας του, βάζοντας στο ίδιο τραπέζι τους ανταγωνιστές με ένα μόνο σκοπό. Να ανέβει ακόμα περισσότερο ο πήχης του ανταγωνισμού και να τεθούν κοινές πλατφόρμες επικοινωνίας των συσκευών.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες στο “concept” Ubiquitous Dream Hall είναι οι ΚΤ, Samsung, LG, SK Telecom, KTF και LG TeleCom, ενώ αμέριστη βοήθεια προσέφεραν η ένωση HNA (Korea Home Network Industrial Association) και το ινστιτούτο ETRI (Electronics and Telecommunications Research Institute) πάντα κάτω από την επίβλεψη του MIC. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Οι Κορεάτικες εταιρείες μπορούν να προσφέρουν σήμερα, σε οποιονδήποτε, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εφαρμογών για to έξυπνο σπίτι.

Δεν αναφερόμαστε σε εξωτικές τεχνολογίες ή σε εφαρμογές που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και τη σκέψη των επιστημόνων. Αναφερόμαστε στο σήμερα και την καθημερινότητά μας. Μια καθημερινότητα η οποία μπορεί να γίνει καλύτερη με την χρήση της τεχνολογίας. Μιας τεχνολογίας που κατανοεί τον χρήστη και είναι αρκετά έξυπνη για να προσφέρει λύσεις σε αρκετές ανάγκες κάνοντας την ζωή μας καλύτερη και πιο ευχάριστη.

Το μέλλον είναι εδώ, ταξιδέψαμε έως τη Νότιο Κορέα και σας το μεταφέρουμε. Όπως σήμερα διαλέγουμε πλακάκια και έπιπλα, στην Σεούλ διαλέγουν τη φωνή που θα τους μιλάει μέσα στο σπίτι και το χρώμα του ρομπότ που θα καθαρίζει τις ώρες που λείπουν από το σπίτι.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα