Ένα νοήμον σπίτι

Τι μπορεί να κάνει ένα κράτος αν θελήσει να βοηθήσει και να αναπτύξει την βιομηχανία των ηλεκτρονικών; Να δώσει κίνητρα για έρευνα και ανάπτυξη και να εισάγει ομαλά τους υπηκόους του στη νέα εποχή με τεχνολογίες άμεσα εφαρμόσιμες; Δημιουργεί σε συνεργασία με τις εταιρείες ηλεκτρονικών και επικοινωνιών της χώρας του ένα χώρο, όπου εφαρμόζοντας τις τεχνολογίες που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες αυτές, δίνει την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθήσουν από κοντά και να γίνουν μέρος μιας επανάστασης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Πέρισι το καλοκαίρι, επισκευτήκαμε τη Νότιο Κορέα και την πρωτεύουσα αυτής Σεούλ όπου σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο το Υπουργείο πληροφοριών και επικοινωνιών MIC (Ministry of Information and Communication) δημιούργησε το Ubiquitous Dream Hall. Ένα χώρο που ενώνει τις δυνάμεις της βιομηχανίας ηλεκτρονικών και επικοινωνιών της χώρας του, βάζοντας στο ίδιο τραπέζι τους ανταγωνιστές με ένα μόνο σκοπό. Να ανέβει ακόμα περισσότερο ο πήχης του ανταγωνισμού και να τεθούν κοινές πλατφόρμες επικοινωνίας των συσκευών.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες στο “concept” Ubiquitous Dream Hall είναι οι ΚΤ, Samsung, LG, SK Telecom, KTF και LG TeleCom, ενώ αμέριστη βοήθεια προσέφεραν η ένωση HNA (Korea Home Network Industrial Association) και το ινστιτούτο ETRI (Electronics and Telecommunications Research Institute) πάντα κάτω από την επίβλεψη του MIC. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Οι Κορεάτικες εταιρείες μπορούν να προσφέρουν σήμερα, σε οποιονδήποτε, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εφαρμογών για to έξυπνο σπίτι.

Δεν αναφερόμαστε σε εξωτικές τεχνολογίες ή σε εφαρμογές που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και τη σκέψη των επιστημόνων. Αναφερόμαστε στο σήμερα και την καθημερινότητά μας. Μια καθημερινότητα η οποία μπορεί να γίνει καλύτερη με την χρήση της τεχνολογίας. Μιας τεχνολογίας που κατανοεί τον χρήστη και είναι αρκετά έξυπνη για να προσφέρει λύσεις σε αρκετές ανάγκες κάνοντας την ζωή μας καλύτερη και πιο ευχάριστη.

Το μέλλον είναι εδώ, ταξιδέψαμε έως τη Νότιο Κορέα και σας το μεταφέρουμε. Όπως σήμερα διαλέγουμε πλακάκια και έπιπλα, στην Σεούλ διαλέγουν τη φωνή που θα τους μιλάει μέσα στο σπίτι και το χρώμα του ρομπότ που θα καθαρίζει τις ώρες που λείπουν από το σπίτι.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.