Έρχεται το USB 3.2 με ταχύτητες 20Gbps

0

usb 3.2

Την επόμενη έκδοση USB, το USB 3.2 ανακοίνωσαν οι εταιρείες που βρίσκονται πίσω από το γνωστό πρωτόκολλο, το οποίο υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες στα 20Gbps.

Το νέο USB 3.2 υπόσχεται ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέχρι και 20Gbps. Το νέο πρότυπο θα είναι συμβατό με τα υπάρχοντα καλώδια USB Type-C.

Τα Type-C καλώδια που έχουν πιστοποίηση για την πρώτη γενιά του USB 3.1 Gen 1 στα 5Gbps θα μπορούν πλέον να μεταφέρουν αρχεία με ταχύτητες στα 10Gbps και τα καλώδια δεύτερης γενιάς θα μπορούν να μεταφέρουν αρχεία με ταχύτητες στα 20Gbps. Όλα αυτά βέβαια, αρκεί να υποστηρίζουν οι συσκευές το USB 3.2.

Όσο για το πώς τα καλώδια θα μπορούν να υποστηρίξουν τις αλλαγές, αυτό συμβαίνει επειδή μέχρι στιγμής το USB 3.1 χρησιμοποιούσε δύο από τα τέσσερα ζεύγη συρμάτων για την μεταφορά δεδομένων. Πλέον θα χρησιμοποιεί και τα τέσσερα, όπως κάνει για παράδειγμα το Thunderbolt 3.

Οι πλήρεις προδιαγραφές του USB 3.2 αναμένεται να οριστικοποιηθούν τον Σεπτέμβριο. Εκτός από την ταχύτητα, ο τρόπος κωδικοποίησης και μετάδοσης των δεδομένων δεν θα αλλάξει.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα