OnePlus 8 Pro: Δοκιμάζουμε το νέο flagship smartphone με την killer τιμή [Review]

, OnePlus 8 Pro: Δοκιμάζουμε το νέο flagship smartphone με την killer τιμή [Review]

Κάθε χρόνο η OnePlus ανακοινώνει από δυο μοντέλα Pro και κάθε χρόνο αυξάνει την τιμή. Αξίζει αυτή η άυξηση. Μέχρι και πέρισυ σίγουρα ναι, ισχύει όμως το ίδιο και για το φετινό 8 Pro; Δεν είναι η πρώτη φορά που η OnePlus πουλάει smartphone στα 1000 ευρώ, πέρισυ είχαμε το OnePlus 7T Pro McLaren Edition σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Αφήνοντας στην άκρη τις special edition συσκευές – όπως κάνουν οι περισσότεροι καταναλωτές – θα πρέπει να αναγωρίσουμε ότι σε σχέση με πέρισυ το νέο OnePlus 8 Pro στην έκδοση που κρατάμε στα χέρια μας είναι κατά 190 ευρώ πιο ακριβό από το αντίστοιχο OnePlus 7 Pro (review).

Ο σχεδιασμός του έρχεται από τα παλιά και ειδικά αυτό το “πράσινο” χρώμα που επέλεξα, τελικά δεν του πάει καθόλου. Ίσως το μπλε να ήταν καλύτερο ή στην τελική το κλασσικό μαύρο, αλλά μόνο στην έκδοση 8/128. Πάντως είναι sleek με curved άκρες και πολύ ωραία αίσθηση όταν το κρατάς. Το σχήμα του έχει αυτό το “σοκοφρετέ” που λέω καμιά φορά.

, OnePlus 8 Pro: Δοκιμάζουμε το νέο flagship smartphone με την killer τιμή [Review]

Επεξεργαστής Snapdragon 865 που σημαίνει υποστήριξη 5G (όταν διατεθεί Ελλάδα), 8 ή 12 GB RAM LPDDR5, ενσωματωμένη μνήμη 128GB ή 256 UFS 3.0, οθόνη 6.78 ίντσες AMOLED 120Hz, μπαταρία 4510 mAh με γρήγορη φόρτιση, ασύρματη γρήγορη φόρτιση και πιστοποίηση IP68. Ασύρματη φόρτιση και πιστοποίηση IP68 (που σημαίνει αδιάβροχο) είναι η πρώτη φορά που συναντάμε σε smartphone της OnePlus.

Το μέγεθος της οθόνη του OnePlus 8 Pro έχει μεγαλώσει σε σχέση με πέρισυ και τώρα είναι 6.78 ίντσες. Η pop up selfie κάμερα δεν υπάρχει πια και την θέση της έχει πάρει μια punch hole πάνω αριστερά. Η οθόνη του έχει βαθμολογηθεί με A+ από το Display Mate και είναι όντως τόσο καλή όσο πιστεύετε. Το καλιμπράρισμα έχει γίνει από την ομάδα της OnePlus και συνδιάζεται με ένα σωρό καλούδια για παίξετε μαζί της.

Η ανάλυση είναι QHD+ και μπορείτε να επιλέξετε να “τρέχει” με 120Hz ρυθμό ανανένωσης αλλιώς τα κλασσικά 60Hz. Υπάρχει και η επιλογή για FHD+ τόσο σε 60Hz όσο και 120Hz. Τα χρώματα είναι ωραία και σίγουρα πρόκειται για μια από τις ποιο ποιοτικές οθόνες εκεί έξω με άφθονες ρυθμίσεις για να την φέρεται στα μέτρα σας. Αλλα και με τις default ρυθμίσεις out of the box να παίζει μια χαρά.

, OnePlus 8 Pro: Δοκιμάζουμε το νέο flagship smartphone με την killer τιμή [Review]

Το OnePlus 8 Pro έχει τεραπλή κάμερα με τον βασικό αισθητήρα στα 48 Megapixel με OIS. Σημασία δίνεται και στο ultrawide που είναι και αυτός 48 Megapixel. Οι άλλοι δυο είναι ένας 8 Megapixel Telephoto και ένας Color Filter 5MP. Σε ότι αφορά το βίντεο ξεχωρίζει η επιλογή για 4K με πολύ καλή σταθεροποίηση. Εδώ δεν συναντάμε 8K όπως σε άλλα flagship smartphones αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσοι από εσάς έχετε ξεκινήσει να χρησιμοποιείτε αυτή την ανάλυση ακόμα και αν την έχετε σαν επιλογή.

Η selfie κάμερα είναι 16 Megapixel με f/2.45 και βρίσκεται σε punch hole. Τραβάει καλές φωτογραφίες με φυσικά χρώματα και καλή απόδοση του τόνου του δέρματος. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4510 mAh και φορτίζει πραγματικά γρήγορα με τον παρεχόμενο φορτιστή 30W τεχνολογίας WarpCharge 30.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Asos206

Σούπερ αναπαυτικό review!Ανάμεσα στα δύο MI10 Και oneplus χωρίς να τα έχω πιάσει στα χέρια μου μόνο από της παρουσίασεις που έκανες, πας στο oneplus για πολλούς λόγους!
Πιστεύω η xiaomi βιάστηκε, βιάστηκε να ανεβάσει την τιμή, θα μπορούσε να περιμένει μια χρονιά ακόμα με ποιο ταπεινή τιμή να πουλήσει πολύ καλύτερα.

Γιώργος

Ακριβώς!

G.J.

@Κώστας Βλαχάκης ελπίζω να κάνετε και για το απλό 8. Προσωπικά είμαι σε δίλημμα καθώς στην τιμή των 700€ βρίσκεις και το s20 που έχει καλύτερα χαρακτηριστικά σε πολλούς τομείς. 1) καλύτερη κάμερα 2) καλύτερη οθόνη (και ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης 3)wireless charging 4) ultrasonic fingerprint sensor.

Γιώργος

Ξέχασες να πεις και για την αδιαβροχοποίηση.

Στα κατά ο επεξεργαστής….ο Exynos είναι πρόβλημα..

Παναγιωτης

Καταρχην καλυτερη οθονη απο το s20 εχει αυτη τη στιγμη ,βασικα ειναι η καλυτερη οθονη που μπορεις να βρεις sta hz ειναι τα ιδια και επισης oxygen os τελος

Δημητρης

Οτι το s20 εχει καλυτερη οθονη, καλυτερο wireless charging και καλυτερο fingerprint sensor…πρωτη φορα τα ακουω…και δουλευω στην samsung. αντε να σου δωσω την καμερα…και αντε να σου δωσω οτι ισως ειναι πιο ασφαλης ο αισθητηρας αλλα μακραν πιο αργος. Δεν σχολιαζω καν ποιοτητα κατασκευης γτ παρολο που τα s20 ειναι μια χαρα απο θεμα ποιοτητας η αισθηση δεν εχει καμια σχεση ουτε με το 8pro ουτε με iphone pro max μερια. Και γενικα εαν ειναι να τα σκασεις για τετοιες συσκευες αντε να παρεις το Ultra που ειναι σχεδον χειροτερο παντου απο το 8 προ, κανει 200 ευρω min παραπανω και ο θεος του φοραει exynos.

G.J.

Το ότι δουλεύεις στην samsung δεν σημαίνει και ότι καταλαβαίνεις και πολλά από specs από ότι φαίνεται (καλύτερα να μην το ανέφερες γιατί κάτι τέτοια σχόλια που κάνουν αυτο-επίκληση στην “αυθεντία” είναι γραφικά). Για την οθόνη, το 8 έχει και μικρότερη ανάλυση και μικρότερο ρυθμό ανανέωσης 90 Hz vs 120 Hz. Για τον αισθητήρα ναι μιλάω για ασφάλεια και καινοτομία. Δεν είπα καλύτερο wireless charging, απλά ανέφερα ότι έχει ενώ το άλλο όχι. Όπως πρόσθεσε και κάποιος άλλος παραπάνω είναι στα έξτρα και το IP68 το οποίο στο 8 πάει ανάλογα με τον carrier σε κάποιες χώρες και στην Ευρώπη απουσιάζει νμζ παντελώς. Τώρα για την αίσθηση κατασκευής τι να σου πω. Ορθογώνια από γυαλί είναι και τα 2. Αν βρίσκεις διαφορά στην αίσθηση στα flagships, ενδιαφέρον… Το μόνο κακό στην Ευρώπη είναι ο exynos 990. Κατά τα άλλα το σχόλιο μου αφορά τι σου αγοράζουν 700€ και στις 2 περιπτώσεις και όχι σύγκριση στο εάν τα παραπάνω που σου δίνει το s20 είναι πολύ χρήσιμα σε σχέση με τα λιγότερα του op8. Τώρα αν πάμε την σύγκριση στο λογισμικό, προσωπικά το one ui 2 μου αρέσει πολύ. Δεν είναι το απαίσιο touchwiz, και θα έλεγα μάλιστα ότι είναι τόσο… Συνέχεια »

Γιωργος

Παιρνεις το oneplus 7T pro με λιγοτερα και εχεις και τηλεφακο που δεν εχει το απλο 8αρι….οι υπόλοιπες διαφορες ειναι αμελητεες. Αν θες oneplus εννοω. Δεν συγκρινω με το s20. (πάλι oneplus 7T pro θα παιρνα)

Baioss

Μπράβο Κώστα! Άψογο το review σου! Να πω την αλήθεια, προτιμώ τα 15λεπτα παρά τα μίας ώρας reviews. Δεν χρειάζεται να τα δείχνεις όλα, με τόσες πολλές λεπτομέρειες. Καλό είναι να ανακαλύπτει και ο νέος χρήστης κάποια πραγματάκια για να έχει αυτή την γοητεία το unboxing του.

Συγγνώμη εάν σε προσέβαλλα πριν λίγο καιρό που δεν ανέφερες στα χαρακτηριστικά της συσκευής την πιστοποίηση αδιάβροχοποίησης. Εδώ το ανέφερες. Εντύπωση όμως μου κάνει που στο επίσημο site τους δεν την αναφέρουν πουθενά στα specs. Αντιθέτως όλα τα reviews γράφουν ότι έχει επίσημα ip68 και μάλιστα η διαφήμιση με τον Robert Downey Junior το διαφήμιζε κανονικά.

Με την οθόνη έχεις τα προβλήματα που αναφέρθηκαν μερικές μέρες πριν;

Kostas

Επειδή το έχω εδώ και 10 μέρες, το τηλέφωνο είναι εκπληκτικό..
Κανένα πρόβλημα ούτε με την οθόνη του ούτε τίποτα από αυτά που λένε κάποιοι στο διαδίκτυο για πρασινίλες κλπ. Σκεφτόμουν το s20 ultra αλλά μετά τα απογοητευτικά tests με τον Exynos σε σχέση με τον Snapdragon, η απόφαση για flagship ήταν μονόδρομος, oneplus 8 pro!

ΑΚΗΣ

Kώστα καλημέρα και καλή εβδομάδα. Θέλω να με βοηθήσεις σε ένα δίλημμα ποιό κινητό να αγοράσω το One plus 8 pro ή Xiaomi 10 pro. Χρηση με πολλά τηλέφωνα καθημερινά, εμαιλ και εξελ δουλεια πωλήσεων. Ειχα iphone X, Huawei p30 και τωρα θα ηθελα κατι σε 6,7 ιντσες. Ποιο από τα 2 να προτιμήσω? Σε παρακολουθώ πάνω από 10 χρόνια και η γνώμη σου είναι πολύ σημαντική μιας και τα 2 τα εχεις δει. Από την Apple μου έχει λέιψει η απλότητα και σταθερότητα του λειτουργικού, στα Android η παραμετροποιηση σε πολλά επίπεδα, η ευκολία αντιγραφής φωτος κλπ. Θέλω ιδανικά αυριο να κ΄ναω την αγορά. Ευχαριστω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured

Canalys: Η παγκόσμια αγορά smartphone αυξάνεται κατά 11% το 1ο τρίμηνο – Εταιρεία έκπληξη στην πρώτη τετράδα

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 11% το 1ο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Canalys.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i