Sanyo Xacti VPC-CG10 hands-on

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε την ψηφιακή βιντεοκάμερα Sanyo Xacti CG10. Με trendy σχεδιασμό, μικρό βάρος (188 γρ.) και δυνατότητα λήψης βίντεο 720p και φωτογραφιών 10 Megapixel, η CG10 συνεχίζει την παράδοση της Sanyo στις compact βιντεοκάμερες. Γράφει βίντεο MPEG4 H.264 και το αποθηκεύει σε κάρτες μνήμης SDHC έως και 32GB. Διαθέτει μεγάλη οθόνη 3 ιντσών και image stabilizer για σταθερές λήψης χωρίς τρεμόπαιγμα. Δείτε το βίντεο.

Sanyo VPC-CG10
Αισθητήρας: CMOS
10 Megapixel φωτογραφίες, ανάλυση έως 3648×2736 pixels
Κάρτα μνήμης: SD/ SDHC έως 32GB
Ενσωματωμένη μνήμη: 40MB
Φορμά φωτογραφίας: JPEG
Φορμά βίντεο: MPEG-4 AVC/ H.264 (.MP4)
Ανάλυση βίντεο: 1280×720 pixels (30 fps/ 9Mbps)
Zoom: 5x οπτικό, 60x ψηφιακό
Οθόνη: 3,5 ιντσών LCD
Έξοδοι: Composite, USB 2.0
Μπαταρία: 700mAh επαναφορτιζόμενη
Διαστάσεις: 72×112,8×38 χλστ.
Βάρος: 188 γρ. (με μπαταρία και κάρτα SD)

Επεξεργάστηκε την 9 Μαΐου 2009 1:46

Σχόλια

  • Ωραία φαίνεται! Ακόμα μία εναλλακτική επιλογή... Τώρα σκέφτομαι ποια να πάρω, ανάμεσα σε αυτήν, την Flip Mino HD και την Kodak.

  • poli kalo fenete kai oraio exei kikloforisei ellada? poso kostizei na to kano doro ston aderfo mou pou einai fotografos

  • Αχ! τι το ήθελα να μπήκα στο techblog ; λίγα λεπτά πριν παραγγείλω μια TOSHIBA CAMILEO μας παρουσιάζεις αυτή , άντε τώρα να περιμένω 1 μήνα ....

  • thanos, οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα στο βίντεο!!!

    modulesoft, είναι κουκλί το μηχανάκι. Ήδη έχω κλείσει ένα κομμάτι για την αδερφή μου!

  • Το μόνο μειονέκτημα που έχουν όλες η xacti και με αποτρέπουν από το να πάρω μία είναι ότι ο σταθεροποιητής ΔΕΝ είναι οπτικός και ως εκ τούτου αρκετά αναποτελεσματικός :(

    Κι όσο για τις camileo της toshiba που αναφέρθηκαν προσοχή γιατί κάπου διάβαζα ότι πρόκειται για rebranded no-name κινέζικο μοντέλο!

  • Είναι σημαντική η απουσία οπτικού σταθεροποιητή. Αλλά από ότι διαβάζω τα προβλήματα επικεντρώνονται περισσότερο σε κλειστούς χώρους και χώρους με χαμηλό φωτισμό, όπου οι εικόνες, με ενεργοποιημένο τον σταθεροποιητη, έχουν θόρυβο (αν τρέμει πολύ το χέρι σου).

    Για τις Camileo δεν έχω άποψη, αλλά τι πάει να πει κινέζικο μοντέλο αν στην πράξη είναι ok; Όποιος ενδιαφέρεται ίσως αξίζει να μάθει ποιο είναι το κινέζικο, ώστε να το αγοράσει φτηνότερα και να μην πληρώσει το όνομα Toshiba.

    Εδώ τα περισσότερα προϊόντα Apple γράφουν "Designed by Apple California, Assembled in China".

  • Τα περισσότερα μοντέλα κατασκευάζονται στην Κίνα. Αλλά άλλο πράγμα να έχουν σχεδιαστεί από την Apple ή από την Dell και να κατασκευάζονται στην Κίνα και άλλο πράγμα να είναι σχεδιασμένα από τον Χ.Υ.noname κινέζο.

    Ορίστε και το βίντεο που την θάβει: https://www.youtube.com/watch?v=qqMDa3wM4uI
    Κακή ποιότητα ήχου
    Κακή ποιότητα εικόνας με το HD να είναι απλά SD rescaled!
    Αν βιάζεστε πηγαίντε κατευθείαν στο 07:30.

    Κρατάω φυσικά μια επιφύλαξη γιατί δεν σημαίνει ότι ότι βλέπουμε στο ιντερνετ είναι και αληθινό ή σωστό, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι ο τύπος έχει δίκιο σε όσα λέει.

  • Το Η10 που δείχνει στο βίντεο είναι παλαιότερο μοντέλο. Από ότι είδα στο site της Toshiba Europe, έχουν κυκλοφορήσει 4 νέα μοντέλα, τα οποία ίσως είναι βελτιωμένα.

    Πάντως ο τύπος στο βίντεο, στάζει φαρμάκι! Η αλήθεια είναι ότι εχθές ένας γνωστός μου αγόρασε μια Toshiba Camileo, δεν θυμάμαι το μοντέλο, μοιάζει με την καινούργια P10 και η ποιότητα κατασκευής ήταν κάτω από τον μέσο όρο. Η οθόνη ήταν πολύ κακής ποιότητας, όπως αυτές που συναντάμε στις πολύ φτηνές ψηφιακές φωτογραφικές. Την αγόρασε χοντρική 80 ευρώ, ότι πληρώσεις παίρνεις.

    Στο θέμα με την κατασκευή στην Κίνα, θεωρώ ότι σε τόσο φτηνά μοντέλα, δεν έχει και πολύ σημασία το ποιος το έχει σχεδιάσει. Τα υλικά για να παραμείνουν φτηνά, είτε Κινέζος είτε Ολλανδέζα παρθένα να το έχει σχεδιάσει, τα ίδια θα χρησιμοποιηθούν.

    Και η Kodak Zi6 https://techblog.gr/gadgets/techblogtv-kodak-zi6-hands-on/ δεν με εντυπωσίασε από ποιότητα κατασκευής.

  • Παιδιά εμείς στο xblog πάντως την αγοράσαμε την Toshiba. Αυτή https://www.xblog.gr/?p=6257 συγκεκριμένα.

    Δυστυχώς δεν έχουμε ανεβάσει κάποιο βίντεο στο youtube για να μπορείτε να το δείτε και σε HQ. Αλλά τραβάει άψογο βίντεο ειδικά αν την θέλετε για βιντεάκια που θα ανέβουν στο internet. Για τα λεφτά της πιστεύω οτι είναι ότι καλύτερο μπορείτε να βρείτε. Είναι πολύ ελαφριά και έχει αρκετά μικρό μέγεθος, οπότε βολεύει ακόμα και αν θέλεις να την κρατάς και να μην την έχεις στημένη για να τραβάς βίντεο.

    Το μόνο βίντεο που τραβήξαμε έχει ανέβει εδώ, https://www.xblog.gr/?p=6295

  • Τάσο, αναμένουμε εντυπώσεις. Περιμένω και εγώ τις Sanyo και Kodak να τις δω από κοντά.

  • Χρησιμοποιώντας την Toshiba Camileo HD από την Παρασκευή που την έχω στα χέρια μου και βγάζοντας δύο μεγάλα βίντεο (τη συζήτηση για τα Δημόσια Δεδομένα στο mediacamp και άλλο ένα σε εξωτερικό χώρο βράδυ) και άλλα μικρότερης διάρκειας, η κάμερα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.

    Συμφωνώ ότι η ποιότητα κατασκευής της ή η οθόνη δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά η ποιότητα λήψης βίντεο, ειδικά για τη δουλειά που τη θέλω εγώ (internet) είναι άψογη.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.