Sharp PC-Z1 NetWalker, Netbook με οθόνη 5 ιντσών

Θα μας τρελάνουν αυτοί οι Ιάπωνες. Θέλω να πάω να ζήσω μόνιμα εκεί, να αγγίζω πρώτος οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Ευτυχώς υπάρχουν και οι διεθνείς εκθέσεις όπως η IFA στο Βερολίνο και παίρνω τη δόση μου κάθε τόσο! Το καλύτερο gadget που ανακαλύψαμε στους διαδρόμους της IFA ήταν το Sharp PC-Z1 NetWalker ο λιλιπούτειος υπολογιστής με Ubuntu 9.04, οθόνη αφής 5 ιντσών, Wi-Fi και πλήρες πληκτρολόγιο με μεγάλα ξεκούραστα πλήκτρα. Φοράει τον επεξεργαστή Freescale i.MX515 στα 800Mhz και ένσωματώνει μνήμη RAM 512ΜΒ, για αποθήκευση παρέχει 4GB μνήμη flash. Κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες στην Ιαπωνία για περίπου 360 ευρώ. Δείτε το βίντεο.

Επεξεργάστηκε την 19 Ιανουαρίου 2022 23:19

Σχόλια

  • Σαν το DS μοιάζει :p
    Τώρα το Ubuntu θα γίνει ακόμα πιό διάσημο!
    Πολύ ακριβό είναι όμως :(

  • Πάντως θα είναι το πιό εύκολο στην μεταφορά laptop. Αν γίνεται να βάλει και Windows XP θα είναι το απόλυτο. Λίγο πιό μεγάλη από 2 iPhone είναι η οθόνη του.

  • PCtrela, είναι τρέλα το μικρό! Έρωτας!

    isidoros, με XP θα τα φτύνει! Μια χαρούλα είναι τα Ubuntu :)

  • To κατάλαβα για αυτό είπα ΑΝ. Δεν λέω, μια χαρά είναι και τΟ Ubuntu, το είχα και στον Η/Υ μου (τώρα έχω Mint 7 αλλά δεν το χρησιμοποιώ) , για περισσότερα προγράμματα λέω αλλά τώρα θυμήθηκα πως υπάρχει και το Wine, τότε μια χαρά είναι :)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.