Sony Ericsson XPERIA X10 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Ericsson XPERIA X10. Το πρώτο κινητό της SE με λειτουργικό σύστημα Android, επεξεργαστή 1GHz και οθόνη αφής 4 ιντσών. Δοκιμάζουμε τις εφαρμογές Timescape και Mediascape, σερφάρουμε στο ίντερνετ, βλέπουμε βίντεο και πλοηγούμαστε στο Google Maps.

Επεξεργάστηκε την 19 Ιανουαρίου 2022 23:24

Σχόλια

  • nethall, το iPhone είναι iPhone και θα παραμείνει ως ένα από τα πιο ριζοσπαστικά κινητά του 20ου αιώνα. Ο χρόνος όμως προχωράει και βλέποντας την εξέλιξη στα κινητά με HD2 και X10 αλλά και N900 δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε τόσο δογματικοί.

  • και εκει που γλυκοκοίταζα το Hero και έλεγα τα Χριστούγεννα το τσιμπάω σκάει μύτη αυτό.Είναι και Sony Ericsson που είμαι κολλημένος μ'αυτην την εταιρία, αν και με απογοήτευσε με το P1i και είπα να ξεφύγω εντελως αυτήν την φορά.αλλα το Χ10 φαίνεται πολύ μπροστα. μήπως ξέρουμε στο περίπου τίμη???? και με gps τι παίζει σ'αυτό???

  • eord3@, Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για την τιμή του. Σε δική μου ερώτηση αν θα κάνει περίπου 599 ευρώ, μου απάντησαν... περίπου!

    Για το GPS τι θέλεις να μάθεις;

  • 599ευρώ ?το hd2 έχει κοντά στα700 και βάλε !το Χ10 είναι πράγματι λίγο υποδιέστερο αν και θα μου πεις αυτό είναι ΔΕΜΟ αρκέτα smooth το βλέπω συνχαρητήρια στη sony!!!!

  • Φοβερό το timescape !!Ενδιαφερον να εχεις ολες τις ενεργειες που εκανες με χρονικη σειρα πχ με καποιον απο τις επαφες. ...Φοβερος και ο cVlachakis: ΄΄...ενταξει, τι ενταξει? ετσι θελουμε να γυρναει!..΄΄ (χα χα) ωραιος!!!

  • lEfTeRisSs, το κοστολογώ 100 ευρώ φθηνότερα γιατι είναι Android. Όχι γιατι είναι υποδεέστερο!!! Θα μου πεις, μικρότερη οθόνη λιγότερη RAM...

    Bilis, έτσι δεν είναι; Πολλές υποχωρήσεις κάνουμε σαν τελικοί χρήστες. Θέλουμε τα εργαλεία μας να φυσάνε, πως να το κάνουμε!...

  • mpravo file mou poli kallo sait k ta les mai xaroula,sinexise etsi eisai asteri,twra se blepw apo avganistan stratiotikos eimai den eimai se diakopes : ) ........file mou telos arxes marth erxwme elladitsa k to pernw,to mono pou me xalase o hxos tipota allo den pezei dinata.sinexise etsi themis!!!

  • themis_mytilini, πατρίδα με το καλό να επιστρέψεις στην οικογένειά σου!! Πιστεύω ότι το θέμα με το ήχο θα έχει λυθεί μέχρι το Μάρτιο.
    Έχετε δορυφορικό ίντερνετ εκεί?

  • na se kala file mou exei edw nai doriforiko exoun i itali kati pc alla mhn fantasteis tipota idietero sernete alla ok kaneis thn douleia sou,px yia na dw ta binteo sou ekana 30 lepta asta.na se kala k thxxx yia ta kala sou loyia ksexasa na sou pw kati,mexri 12 8a mporoume na to pame exei 8 mesa swsta? an einai mexri 12 to megisto blakeia eprepe mexri 32 opws 8a exei to iPhone telos panton makari na to kanoun k afto gia na mporoume na bazoume oti exoume k den exoume.polli kalo to sait otan 8a eimai sto nish 8a to skisw....opote mporeis apantise kala na pernas.

  • jimv26, Δεν πλησιάζει η ώρα! Από Φεβρουάριο που έλεγαν ότι θα κυκλοφορήσει, τώρα ακούμε για Μάρτιο!

  • Παιδια ποτε θα κυκλοφορησει εδω? στην αρχη ελεγαν για 10 Φεβρουαριου...αλλα... :/ ειναι κοντα μας ή αργει?

  • ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ , ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑ!!!!!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ, ΘΑ ΞΑΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ... ΤΟ ΑΝΤΡΟΙΝΤ 1.6 ΜΕ ΤΑΙΜΣΚΕΙΠ ΜΕΔΙΑΣΚΕΙΠ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΚΩΛΛΗΜΑΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟ 2.1 ΠΑΕΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ;;; ΑΠΟ ΗΧΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ. ΔΕΝ ΜΕ ΠΗΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΕ ΜΑΥΡΟ, ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΥΛΙΚΟ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ P1Ιi ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΩΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ SE!! ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ SE KAI TOYΣ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η' Η ΤΗΝ 2Η' ΒΔΩΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ...ΑΣ ΕΛΠΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

  • Τι θα γίνει τελικά?Πότε θα το δούμε στα καταστήματα?
    Κώστα μήπως ξέρεις αν έχουν γίνει αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο που παρουσίασες?

  • jimv26, Έχω ακούσει ότι θα κυκλοφορήσει μετά το Πάσχα, δηλαδή μέσα στον Απρίλιο.
    Θα ζητήσω ένα τελικό κομάτι για δοκιμή και θα σας ενημερώσω για τις βελτιώσεις :)

  • STO (((((PLAISIO PALAIWN PATRON GERMANOU STO KENTRO THS THESSALONIKHS)))) TO EIDA.. ME EIPAN OTI MPORW NA TO PROPARAGILW KAI THA TO FEROUN PERIPOU SE ENAN MHNA... STON KOTSWVOLO EIPAN OTI TOUS TO EKANAN EPIDHKSH APO THN SE KAI OTI THA KYKLOFORISEI 1H' H 2H' EVDOMADA TOU APRILIOU.
    KWSTA THA TO KANEIS AYTO GIA MAS; THANKS!!!!!!

  • Καλησπέρα, να ρωτήσω κι εγώ κάτι που θέλω τώρα. Εσύ που έχεις δοκιμάσει το κινητό πες μου σε παρακαλώ, έχει κάμερα μπροστινή για βίντεο κλήση ή ακολουθεί το ίδιο δόγμα με τα Vivaz, C905 κ.α. Γιατί αν δεν έχει κάμερα μπροστά δεν παίζει να το πάρω. Και κάτι ακόμη. Γνωρίζουμε τι γίνεται με το ραδιόφωνο; Τώρα εξόσον γνωρίζουμε δεν έχει, αργότερα προβλέπεται να προστεθεί σαν λειτουργεία με την αναβάθμιση του καινούργιου λογισμικού (πότε θα γίνει αυτό;)

    • Δεν έχει δεύτερη - μπροστινή κάμερα για βίντεο-κλήσεις.
      Ραδιόφωνο δεν έχει και από τη στιγμή που απουσιάζει ο δέκτης μέσα σαν hardware, δεν γίνεται να βάλεις με οποιοδήποτε update.

  • Και απλά για να συμπληρώση κάτι ακόμη. Μετά απο επικοινωνία μου σήμερα με τη Sony Ericsson έμαθα πως το κινητό δεν υποστηρίζει την πραγματοποίηση βίντεο κλήσεων. Όσοι χρησιμοποιείτε αυτή τη λειτουργεία και σας ενδιαφέρει να συνεχίσετε να κάνετε χρήση απλά μην κατευθυνθείτε προς αυτό το κινητό.
    Ρε συ Κώστα, τι είναι αυτός ο μαύρος κύκλος που βλέπουμε στις φωτό δίπλα απο το ηχείο; Εξυπηρετεί σε κάτι; Γνωρίζεις μήπως;

  • Επίσης επειδή νομίζω πως κάποιος το ρώτησε πιο πάνω αλλά χωρίς να θυμάμαι ενα έχει απαντηθεί. Το συγκεκριμένο κινητό μπορεί να μεταφέρει αρχεία με bluetooth σε άλλες συσκευές. Πιο πάνω νομίζω (ελπίζω να μην κάνω λάθος) κάποιος είχε αναρωτηθεί εαν μπορεί να γίνει αυτό, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση λογισμικού που είναι εγκατεστημένη δεν το επιτρέπει. Πήγα σήμερα στο Πλαίσιο (Π.Π.Γερμανού, Θεσσαλονίκη) και το δοκίμασα.
    Πάντως εγώ αυτό το κινητό ήθελα να το παραγγείλω απο το xpansys αλλά μόλις έμαθα πως δεν υποστηρίζει βίντεο κλήσεις απλά το απέριψα. Τι να πει κανείς. Η Sony Ericsson όσο πιο εξελιγμένα τεχνολογικά κινητά βγάζει τόσο περισσότερες επιλογές αφαιρεί.

  • Grigsgr, το συγκεκριμένο κομμάτι στο βίντεο ήταν πρωτότυπο. Κάμερα για βίντεοκλήσεις δεν θα έχει. Το τελικό μοντέλο που έχω στα χέρια μου δεν έχει αυτόν το κύκλο ή τουλάχιστον δεν μπορώ να τον διακρίνω γιατί το έχω σε μαύρο χρώμα. https://techblog.gr/techtv/sony-ericsson-xperia-x10-unboxing/

  • Μέσα από τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές του XPERIA X10, αλλά και μέσα από την gallery με τις φωτογραφίες, δεν υπάρχει επιλογή για να στείλεις κάποια φωτογραφία, βίντεο ή μουσική. Όμως αν κατεβάσεις τη δωρεάν εφαμρογή Bluetooth File Tranfer από το Android Market, στέλνει κανονικά. Το δοκίμασα με το Nokia X6.
    Όταν θα πάρει την αναβάθμιση σε Andoid 2.1 λογικά, θα προστεθεί και αυτή η επιλογή by default.

  • Εγώ δοκίμασα την τελική έκδοση της συσκευής στο Πλαίσιο και δοκίμασα να στείλω (και έστειλα) μια φωτογραφία που έβγαλα εκείνη την ώρα. Πήγα στην κάμερα και πάτησα το κουμπί για να με βάλει στη συλλογή. Απο εκεί πάτησα την αποστολή και μου έδωσε σαν επιλογή το bluetooth, απο εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι ίδια. Αναζήτηση-επιλογή-αποστολή. Τόσο απλά.Χωρίς καμία επιπλέον εφαρμογή, χωρίς τίποτα. Το δοκίμασα και το ξέρω γι'αυτό και το γράφω για να απαντούνται διάφορες απορίες.
    Όσο για την κάμερα για βίντεο κλήσεις. Δεν είναι το οτι δεν θα έχει. Δεν θα κάνει καθόλου, ούτε και με την κύρια κάμερα, σύμφωνα με την Sony Ericsson.

    • Δεν το βρίσκω αυτό. Όταν εννοείς συλλογή, εννοείς στην εφαρμογή MediaScape, σωστά? Δεν βρίσκω επιλογή "Αποστολή" :S
      Ναι για κινητό γενικά το ξεκαθαρίσαμε, δεν κάνει βίντεο-κλήσεις.

  • Λοιπόν, πως το έκανα εγώ. Τράβηξα μια φωτογραφία με το κινητό και μετά έκλεισα την κάμερα. Όταν ξαναμπήκα στην κάμερα καθώς έπαιζα με το κινητό, στη μέση της οθόνης σου δείχνει την προβολή της κάμερας, απο κάτω σου δείχνει ή κάποιες φωτό που τράβηξες γενικότερα ή τις τελευταίες φωτό που τράβηξες. Πατώντας λοιπόν εγώ επάνω σε μια απο αυτές τις φωτό, μου την κάνει προεπισκόπηση και πατώντας έπειτα στο φάκελο που έχει για αποστολή, μου έβγαλε τις επιλογές για αποστολή όπου και επέλεξα το bluetooth. Βρήκε τη συσκευή μου και μου την έστειλε. Για δοκίμασέ το.

  • Πάντως, στο βίντεο με την άσπρη συσκευή αν το κοιτάξεις θα δεις πως υπάρχει ένα μαύρο σημάδι δίπλα απο το ακουστικό. Αυτό τι κάνει; Γνωρίζεις;

  • re paidia to perimenw mhnessss afto to kinhto kai ksenerwsa apistefta pou den exei video klhsh mias kai me exei bolepsei apistefta mexri stigmis me alles syskeves...san asxeth na kanw tn ekshs erwthsh. Efarmoges opws skype i msn yposthrizei?? tha borousa paradeigma na treksw to skype kai na kanw klhsh mesw ths sykevhs? (efoson eimai syndedemeni me to diktyo tou spitiou m fysika)

    p.s. na to parw i na min to parw??? idou i aporia...endexetai na parousiasei tpt provlimata sto leitourgiko t? gnwstos m p exei to htc adimetwpizei monimws "kollimata" (vevaia exei windows...) kai thelei synexws epanekinhsh.

  • Αρχικα καλησπερα. Σκεφτηκα να σου απαντησω εγω που υποστηριζω επισης πως ειναι απιστευτη βλακεια το οτι δεν εχει βιντεο κληση. Σου απαντω απο το κινητο γι'αυτο δεν εχει τονους. Εν τελει το πηρα το κινητο και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος. Οσο για τα προβληματα δεν μπορεις να ξερεις. παντως ειναι πολυ ομορφο.

  • φφφφφφφ....πολυ προβληματίζομαι...είμαι πραγματικα με τα λεφτα στο χέρι και διστάζω. το vivaz εχει κ βιντεο κληση και ραδιοφωνο αλλα δεν ειναι android! και τον επεξεργαστη που τον πας! Κι απ'την αλλη αν σε κανενα εξαμηνο βγάλουν με μεγαλυτερο επεξεργαστη και 3g θα αυτομαστιγωθω που δεν περιμενα λιγο ακομα! (περιμενω ηδη απο δεκεμβριο που το "χαλβαδιαζω" το κινητο η καψερη!!)

    • Παρε το Χ10, το Σεπεμβριο θα παρει και την αναβαθμιση σε Android 2.1 και θα εχεις παλι να ασχολησε.

  • Κι εγώ αυτό υποστηρίζω. Πάρε το και να ησυχάζεις.
    Σου το λέω εγώ που ήμουν αρκετά αρνητικός απέναντι στο κινητό που δεν έχει βίντεο κλήση και κατα συνέπεια και δεύτερη κάμερα μπροστά όπως και είμαι κατα της νέας λογικής της Ericsson να βγάζει κινητά που υποστηρίζουν βίντεο κλήση αλλά μπορείς να κάνεις μόνο με την κύρια (πίσω) κάμερα όπως το Vivaz με αποτέλεσμα η βίντεο κλήση να μην έχει χρηστικότητα καθώς είναι σαν να μιλάς με ένα φίλο σου και να του έχεις γυρισμένη την πλάτη. Δεν έχει νόημα. Εγώ είμαι και κατά του οτι κατήργησε η εν λόγω εταιρεία τα EMS. Τέλος πάντων,ξέφυγα. Το κινητό να πας να το πάρεις. Είναι πολύ καλό, το πήρα κι εγώ πρίν απο δυο μέρες και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Πολύ όμως. Σε άσπρο επίσης πιστεύω πως είναι πιο όμορφο. :)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.