Reviews

Sony Xperia 1 IV review: Υπέροχο αλλά…

Το hyper-smartphone Xperia 1 IV είναι το καλύτερο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η Sony. Με ένα κάρο τεχνολογίες προερχόμενες από την πολυετή εμπειρία του Ιάπωνα κατασκευαστή, το Mark IV εντυπωσιάζει με όλα όσα μπορεί να κάνει, “αρκεί να κάτσεις να ασχοληθείς”!

Τα πολλά λόγια είναι περιττά, ακολουθούν τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Xperia που έχει τιμή 1449 ευρώ καθώς επίσης και το review video μέσα από το οποίο θα ανακαλύψετε ποια είναι η γνώμη μας από το πολυεργαλείο της Sony.

Sony Xperia 1 IV τεχνικά χαρακτηριστικά

Λειτουργικό σύστημα: Android 12
Επεξεργαστής: Snapdragon 8 Gen 1 (4nm)
GPU: Adreno 730
RAM/ ROM: 12GB/ 256GB
Οθόνη: 6.5″, HDR OLED, 120Hz, 4K, 21:9, 1.000 nits, Gorilla Glass Victus
Τριπλή Κάμερα: 12 Megapixel, wide, 120 fps, OIS/ AF
12 Megapixel, Optical Zoom 85-125mm, OIS/ AF
12 Megapixel, AF
Real-time Eye AF, Real-time tracking, 4K 120 fps video, Live streaming
Selfie: 12 Megapixel
Κάρτα μνήμης: Ναι
Συνδεσιμότητα: 5G (Dual SIM/ e-SIM), Wi-Fi, NFC, Bluetooth LE, Bluetooth 5.2, GPS/ Glonass
Μπαταρία: 5.000mAh, 30W φόρτιση, ο φορτιστής δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία, ασύρματη φόρτιση
Έξτρα: Στερεοφωνικά ηχεία, IP65/68, αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων
Διαστάσεις: 165x71x8.2 χλστ.
Βάρος: 185 γρ.

Επεξεργάστηκε την 8 Αυγούστου 2022 12:24

Σχόλια

  • Δωσε 500 ευρω παραπανω για να εχεις 500 περισσοτερη μπαταρια, +4mp στη μπροστινη καμερα και +50% περισσοτερη φωτεινοτητα στην οθονη απο τον προκατοχο του. Μας κοροιδευουν ολοι μας κοροιδευει και η Sony. Ρε που φτασαμε...

    • Τό θέμα δεν είναι μόνο ότι κοροϊδεύουν αλλά και ότι δεν μπήκαν στην διαδικασία να επιλύσουν προβλήματα που υπήρχαν στο 1iii όπως υπερθέρμανσης απώλεια σήματος κλείσιμο κάμερας μετά από 30 δευτερόλεπτα όταν είσαι στον ήλιο καλοκαίρι ... και άλλα τραγικά που είναι θέμα software εάν κάθονταν να ασχοληθούν σοβαρά.. και τα οποία συνεχίζονται όπως διαβάζουμε στα forum και στην καινούργια ναυαρχίδα...η παπατζα πάει σύννεφο δεν φτάνει μόνο το δυνατό hardware..

      • Τα ιδια θα κανει και η Samsung με το s23. Αντι να λυσει τα απιστευτα προβληματα του s22 (το πηρα για 15 μερες και το πουλησα) θα κανει μερικες βελτιωσεις και θα το πασαρει.
        Ημουν φανατικος χρηστης Android. Αλλα με αυτα που βλεπω σε διαφορα forum και ακουω απο φιλους για τις νεες ναυαρχιδες δε μετανιωνω για τη μεταβαση μου στο iphone. Ακομα ψαχνω ενα προβλημα, μια επανεκκινηση, κατι βρε παιδι μου.

        • Δεν είσαι ο μόνος που έκανε αυτή την επιλογή.. αλλά αυτή την στιγμή το Vivo x80 pro ήρθε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους..το έχω 20 μέρες και δεν με έχει απογοητεύσει σέ τίποτα μετά το 1iii μου φαίνεται σαν σωτηρία... όσο υπερβολικά και εάν ακούγεται και σε καλή τιμή.. αυτή την στιγμή είναι η τρίτη φορά που έχει εξαντληθεί στην αγορά.

          • Δεν ακουγεται καθολου υπερβολικο. Vivo και Oppo θα αρχισουν να ακουγονται περισσοτερο. Βγαζουν πολυ καλα κινητα. Οι Κινεζοι (και στο μελλον οι Ινδοι) εχουν πιασει τις αναγκες των καταναλωτων. Θα αρχισουν να βγαζουν πολυ καλα κινητα σε πολυ χαμηλο κοστος. Μολις εδραιωθουν θα ανεβασουν το κοστος.

            ΥΓ: Κωστα ριξε μια ματια στα σχολια. Απο Desktop με Chrome και Mozilla δε με αφηνε να γραψω κατι (απο κινητο ολα κομπλε). Θα το ξαναδω και πιο μετα.

          • Καλή τιμή τα 998 για Κινέζο?
            Αυτή είναι η επίσημη τιμή από ότι είδα!
            Τώρα εσύ χωρίς εγγυήσεις αν το βρήκες 700 δε ξέρω..
            Παραπάνω μας μπερδεύεις!
            Προβλήματα λες που υπήρχαν!
            Τώρα δλδ δεν υπάρχουν!
            Που είναι το πρόβλημα;
            Ότι βλακεία δλδ διαβάζουμε από τον κάθε καμένο;
            Θα μας τρελάνεις;
            Ότι να ναι λες!
            Άκου εκεί λίγα τα 1000 για Κινέζο!
            Το έχεις ρε το iii ή δεν το έχεις;
            Άντε σοβαρευτείτε λίγο

          • Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω όσο πιο σοβαρά μπορώ γιατί απλά είσαι φανατικός και κλασσικά προσπαθείς να ρίξεις το επίπεδο οποιαδήποτε συζητήσεις που σχολιάζεις. Όταν θα έχεις δώσει 920 σε προπαραγγελεια για το 5ii και 1140 στο black Friday για το 1iii θα έχεις δικαίωμα γνώμης για τις συγκεκριμένες συσκευές. Προσωπικά σε σένα δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Απλά σε λυπάμαι. Αυτά και σταματάω εδώ.

          • Υγ. Κώστα λυπάμαι αλλά φέρει ευθύνη και το techblok για το συγκεκριμένο χρήστη. Δεν υπάρχει αρνητικό σχόλιο που να αφορά την Sony και να μην έχει σχολιάσει με χαρακτηρισμούς άλλους χρήστες. Θα ήθελα την γνώμη σου. Σέ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

          • Nightfalls, καμία ευθύνη. Αν δεν μπορείς να συζητήσεις με κάποιον χρήστη, απλά απέφυγέ το.

          • Δεν είναι θέμα να αποφύγουμε την συζήτηση. Το συγκεκριμένο μέλος συνέχεια όταν υπάρχουν αρνητικά σχόλια για την Sony βρίζει τα μέλη που κάνουν τα σχόλια. Απλά αυτό πρέπει να δείτε. Σέ ευχαριστώ πολύ πάντως.

          • Το παλικαρι πρεπει να εχει προβλημα φιλε. Μη του δινεις σημασια.
            Εν τω μεταξυ αναφερεις οτι πηρες το x80 το οποιο ειναι συσκευη του 2022 (τουμπανο) και το συγκρινει με το 1iii, συσκευη του 2021 (θα μου πεις το ανακοινωσε τον απριλιο του 21 και το εβγαλε τον αυγουστο του 21 -παλι καλα να λεμε).

            Και για να καταλαβεις το προβλημα. Απο αυτα που γραψαμε σταθηκε στον χρονο της λεξης "υπηρχαν" για να σε βγαλει ακυρο. Αυτος νομιζει οτι μπαινουν και σχολιαζουν για να κανουν αρνητικη διαφημιση στη Sony.

          • Ένας αυθεντικός έμεινε να λέει την άποψη του για Sony και τον διώξατε κ αυτόν μπράβο σας!
            Με τα αλλά στους τίτλους κ τους δημοκρατικούς κ πάνω απολα αντικειμενικούς σχολιαστές!

          • Ιωάννης jb, αν δεν μπορείς να συμμετέχεις στις συζητήσεις, θα το καταλάβω.

          • Ρε πινεις κατι; Ακομα εδω εισαι και γραφεις...
            Μακαρι να σε εδιωχναν.
            Οξω ο χουλιγκανισμος (ειναι ο δοκιμος ορος που σου ταιριαζει) απο το techblog!!!

          • Δημήτρης, ξεχάστε αυτές τις εκφράσεις "Ρε πινεις κατι; Μακαρι να σε εδιωχναν" θα αναγκαστούμε να σβήσουμε σχόλια.

  • Να επανελθουμε στη συζητηση μας μετα την παρεμβαση του μελους που αναστατωσε το νημα (ευκολως αναμενομενο).
    Εχεις 1iii και θες να πας στο iv? Δεν αξιζει.
    Δεν εχεις Sony και θες να αγορασεις το IV? Κανε υπομονη και κοιτα reviews με προβληματα. Αν εχει προβληματα απωλειας σηματος και υπερθερμανσης τοτε ειτε ρισκαρεις και το αγοραζεις ή πας σε αλλα ΑΞΙΟΛΟΓΑ κινητα.

    • Θα συμφωνήσω απόλυτα από την στιγμή κιόλας που η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας έχει ξεφύγει προς τά πάνω. Θά πρέπει νά υπάρχει σεβασμός στον πελάτη. Δεν νοείται συσκευές σέ αυτή την τιμή νά έχουν τέτοια θέματα.

      • Δυστυχως υπαρχουν και αλλες εταιριες που εχουν χασει το σεβασμο στον πελατη.
        Ευτυχως, η αγορα βρισκει παντα το σημειο ισορροπιας της με την εισαγωγη νεων εταιριων (vivo κ.α.).
        Ευχομαι να το χαρεις το νεο σου κινητο!!!

        ΥΓ: Ασχετο τελειως. Χρησταρα τι εγινε με την νεα αναβαθμιση στο iphone? Καποιο κενο ασφαλειας μου λεει ο αδερφος μου ειναι (την εβαλα αμεσως χωρις ν δω τι ελεγε).

  • Κωστα ειχα βαλει το βιντεο να δω το review σου. Καποια στιγμη εκει που επαιζε το αφηνω να παω να φερω σταφυλακι. Το πιανει η κορη μου (5 ετων) και αρχιζει να σε βλεπει...και ερχομαι και μου λεει "ωραιος αυτος μπαμπα". 😂😂😂😂

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.