Luxe.TV HD | Ο Hellas Sat εκπέμπει High Definition

Επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία αναφορικά με τις μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας HD. Όλη η Ευρώπη μιλάει και εκπέμπει και σε High Definition (HD) και εμείς εδώ “ανακαλύπτουμε” την επίγεια ψηφιακή DVB-T. Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΥΜΕ) σε συνεργασία με την Hellas-Sat παρουσίασε το Luxe.TV HD ένα δορυφορικό κανάλι υψηλής ευκρίνειας 1080i το οποίο θα προσφέρεται μέσα από τον δορυφόρο Hellasat σε όλη τη χώρα. To YME διέθεσε τις συχνότητες και η Hellas-Sat ανέλαβε το bandwidth. Δείτε το βίντεο.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της Διημερίδας «Οι Δορυφορικές Τηλεπικοινωνίες και η Ραδιοπλοήγηση στην Υπηρεσία του Πολίτη» ανέφερε σχετικά, “Αυτή την ώρα που μιλάμε ξεκίνησε η δοκιμαστική εκπομπή καναλιού υψηλής ευκρίνειας – HDTV με συνεργασία του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών και της Hellas-Sat. Το κανάλι είναι ελεύθερο και οι εκπομπές είναι δοκιμαστικές. Ίσως ήδη να το είδατε στο περίπτερο της Hellas-Sat. Πρόκειται για ποιότητα εικόνας τέσσερις φορές καλύτερη από αυτή που γνωρίζουμε όλοι. Ξεκινά και στη χώρα μας. Είναι ένα σημαντικό βήμα που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στον πυρήνα της Ευρώπης”.

Επεξεργάστηκε την 5 Απριλίου 2008 13:56

Σχόλια

  • Αυτό ρε παιδιά δηλαδή τι διαφορά έχει από την ψηφακή τηλεόραση?? Και πως μπορώ να κάνω λήψη? Χρειάζομαι κάποια ειδική κεραία η δέκτη? Και η τηλεόραση πρέπει να είναι τουλλάχιστον HD-ready, έτσι? Γιατί θέλω να πάρω την LG M198WA (έχω ήδη μια κεραία εσωτερική HD) και δεν ξέρω αν θα γίνει δουλειά?!?

  • Είναι η μέρα με τη νύχτα. Η ψηφιακή που πιάνεις (DVB-T) είναι απλά ψηφιακό το σήμα, η ανάλυση είναι 576i, δηλαδή 576 κάθετες γραμμές σχηματίζουν την εικόνα σου.

    Το High Definition (HD) του Luxe.TV HD είναι 1080i δηλαδή σχεδόν οι διπλάσιες γραμμές!!! Πολύ καλύτερη ποιότητα. Το σήμα είναι δορυφορικό που σημαίνει ότι θα χρειαστείς δορυφορικό εξοπλισμό για να το πιάσεις (πιάτο 60cmB, LNB και δέκτη HD) αυτά δεν κοστίζουν πάνω από 200-250 ευρώ με την εγκατάσταση και φυσικά σημαίνει ότι θα πιάνεις και εκατοντάδες άλλα ελεύθερα (free to air) δορυφορικά κανάλια (όχι όλα HD).

    Για να απολαύσεις 100% την ποιότητα, θέλεις τηλεόραση Full HD (1920x1080) αλλά και οι HD ready κάνουν δουλειά (συνήθως έχουν ανάλυση 1366x768).

    Ρίξε μια ματιά και εδώ:
    https://www.techblog.gr/database/satellite-tv-how-to/
    https://www.techblog.gr/tv/tvtype/
    https://www.techblog.gr/tv/glossario/
    https://www.techblog.gr/tv/tvprojector/
    https://www.techblog.gr/howto/upgrade-your-tv/

  • Ωραία όλα αυτά αλλά έχω μερικές απορίες... :D
    1: Υπάρχει περίπτωση η ανάλυση να είναι 1080p??
    2: Έχω ήδη δέκτη, αναλογικό βέβαια, αλλά σκοπεύω να πάρω καινούριο κάποια στιγμή. Υπάρχει διαφορά στο αν είναι μόνο ψηφιακός ή και HD έτσι?
    3: Ας πούμε ότι παίρνω δέκτη HD, χρειάζομαι και καλώδιο HDMI ε?

    4: Χρειάζομαι οπωσδήποτε δέκτη?? Δεν μπορώ απλά με μια κεραία?? Έχω αυτήν εδώ
    https://i14.ebayimg.com/05/i/000/b0/2e/39b7_12.JPG
    Θα καταφέρω να πιάσω κανά κανάλι?
    Ευχαριστώ

  • Ελάχιστα κανάλια εκπέμπουν 1080p και δεν νομίζω κάποιο από αυτά να είναι δωρεάν χωρίς συνδρομή. Ο λόγος είναι ότι στο φάσμα που εκπέμπεις π.χ. 1 κανάλι 1080p μπορείς να εκπέμψεις 2-3 κανάλια 1080i οπότε οι εταιρείες προτιμούν 2-3 κανάλια με περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερα έσοδα για αυτές.

    Οι ψηφιακοί δορυφορικοί δέκτες που μπορούν να πιάσουν κανάλια HD (720p, 1080i και 1080p) φέρουν χαρακτηριστικό λογότυπο HD. Πρέπει δηλαδή να μπορούν να αποκωδικοποιήσουν σήμα DVB-S2.

    Ναι, για να συνδέσεις δορυφορικό δέκτη HD θα χρειαστείς καλώδιο HDMI, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν και αναλογικές εξόδους Component, Composite η Scart.

    Αυτή η κεραία που βλέπω στη φωτό πρέπει να είναι για επίγεια ψηφιακή λήψη. Το Luxe.TV HD είναι δορυφορικό, δεν θα μπορέσεις να το πιάσεις. Η κεραία τη μάρκα είναι και ποιο μοντέλο. Είναι για την ελληνική αγορά ή την έχεις φέρει από Αγγλία π.χ.?

  • Η κεραία σου δεν μπορεί να πιάσει δορυφορικά κανάλια, πιστεύω ότι είναι μόνο για DVB-T.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.