Έγκριση από την ΕΕΤΤ των νέων τροποποιημένων πακέτων της ΟΤΕ Α.Ε.

Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, στη σημερινή της Συνεδρίαση και κατόπιν διενέργειας ελέγχου για «συμπίεση περιθωρίου» ενέκρινε υπό προϋποθέσεις τις νέες προσφορές οικονομικών πακέτων σταθερής τηλεφωνίας και για κλήσεις από σταθερό προς κινητό της ΟΤΕ Α.Ε., όπως αυτές υποβλήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2007.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της Απόφασης της ΕΕΤΤ στις 21 Σεπτεμβρίου, με την οποία δεν εγκρίθηκαν οικονομικά προγράμματα που είχε υποβάλει η ΟΤΕ Α.Ε., η ΟΤΕ Α.Ε. επανήλθε υποβάλλοντας τα νέα οικονομικά προγράμματα, τροποποιημένα ως προς τους όρους διάθεσής τους και συγκεκριμένα ως προς τη διάρκειά τους και τον αριθμό των πελατών που αναμένεται να εγγραφούν συνολικά σε αυτά. Η ΕΕΤΤ, αφού εξέτασε τα τροποποιημένα οικονομικά προγράμματα απεφάνθη ότι δεν παρατηρείται αθέμιτη «συμπίεση περιθωρίου», μέχρι τον αριθμό των 150.000 συνδρομητών, υπό την προϋπόθεση ότι η ισχύς των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα λήξει οπωσδήποτε την 31η Δεκεμβρίου 2007.

Υπογραμμίζεται ότι η διαπίστωση «συμπίεσης περιθωρίου» επιδεινώνεται με τη μείωση της λιανικής τιμής των προσφερόμενων πακέτων ή την αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων συνδρομητών.

Η ΕΕΤΤ διαβεβαιώνει τους καταναλωτές και όλους τους παράγοντες της αγοράς ότι θα συνεχίσει να απαιτεί την πλήρη εφαρμογή του νόμου και των σχετικών κανονισμών, που επιβάλλουν, για την αποτελεσματική προστασία του ανταγωνισμού, τον έλεγχο των λιανικών τιμών για τις τηλεφωνικές υπηρεσίες που προσφέρονται από επιχειρήσεις με δεσπόζουσα θέση στην αγορά. Οι σχετικοί εξειδικευμένοι έλεγχοι γίνονται με την ελάχιστη δυνατή καθυστέρηση, αξιοποιώντας διεθνώς αναγνωρισμένα μοντέλα που είναι γνωστά στην ΟΤΕ Α.Ε.

Επεξεργάστηκε την 1 Οκτωβρίου 2007 21:27

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.