Πρόγραμμα μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Το πρόγραμμα “ΕΡΜΗΣ” είναι ένα σύστημα συνεχούς μέτρησης και ελέγχου της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στο περιβάλλον από το σύνολο των πηγών που υπάρχουν στην περιοχή εγκατάστασής του.

Μέσω αυτού του συστήματος παρέχεται η δυνατότητα μέτρησης και καταγραφής, σε 24ωρη βάση, της συνολικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων συγκεκριμένων θέσεων, στην οποία συνεισφέρουν διάφορες πηγές, όπως κεραίες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, κεραίες κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.

Ως στόχο έχει την καταγραφή των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται στο περιβάλλον και την παροχή στο κοινό αξιόπιστης και άμεσης ενημέρωσης σε 24ωρη βάση μέσο της ιστοσελίδας www.hermes-program.gr. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος σε 24-ώρη βάση σε μορφή διαγραμμάτων. Το κοινό έχει πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες μετρήσεις, μέσω γραφημάτων οι οποίες παρουσιάζουν και τα θεσμοθετημένα επίπεδα αναφοράς. Στο πρόγραμμα “ΕΡΜΗΣ” συμμετέχουν το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Vodafone συνεργάζεται με τα Πανεπιστημιακά Εργαστήρια, τα οποία έχουν αναλάβει τη συνολική διαχείριση του προγράμματος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2002 και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Επεξεργάστηκε την 9 Μαΐου 2007 17:30

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.