Amazon: Επενδύει εκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία video games

, Amazon: Επενδύει εκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία video games

Γνωστή σε πολλούς τομείς παροχής υπηρεσιών είναι η Amazon. Από παροχή online προϊόντων μέχρι διαδικτυακή πλατφόρμα streaming. Αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται ότι η εταιρεία θέλει να μπει στον κόσμο των video games.

Μάλιστα, σκοπεύει να το κάνει αυτό δυναμικά και να γίνει leader στη δημιουργία παιχνιδιών, ξεπερνώντας όλες τις μεγάλες φίρμες, που στην παρούσα φάση φτιάχνουν παιχνίδια, όπως οι EA, Activision, Codemasters, Rockstar και άλλες. Για να πετύχει αυτό τον σκοπό, η Amazon επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ενώ φαίνεται ότι έχει ήδη έτοιμα τα δύο πρώτα της video games.

Το πρώτο είναι το Crucible, ένα φιλόδοξο science-fiction shooter παιχνίδι, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο, έπειτα από πολλές καθυστερήσεις λόγω του κορονοϊού. Το δεύτερο είναι ένα multiplayer online game και έχει την ονομασία New World, με τους παίκτες να ασχολούνται μ’ ένα φανταστικό βασίλειο, που βασίζεται σ’ έναν εναλλακτικό 17ο αιώνα.

, Amazon: Επενδύει εκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία video games

Με αυτόν τον τρόπο, η Amazon έχει στόχο να προσελκύσει εκατομμύρια ανθρώπους, μιας και τα video games έχουν γίνει το πιο δημοφιλές είδος ψυχαγωγίας την τελευταία δεκαετία, κάτι που ισχύει και στην περίοδο της καραντίνας λόγω του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο Steam έγινε ρεκόρ, αφού ξεπέρασε τους 20 εκατομμύρια ταυτόχρονους ενεργούς χρήστες. Άλλωστε, σε γενικές γραμμές το gaming αναμένεται να προσφέρει συνολικά έσοδα 160 δις δολάρια το 2020, τη στιγμή που άλλες βιομηχανίες είναι πολύ πιο πίσω.

Για παράδειγμα, αυτή της ηχογράφησης μουσικής θα αποφέρει 19 δις δολάρια, ενώ το παγκόσμιο film box office θα είναι 43 δις δολάρια. Ταυτόχρονα, η Amazon θέλει να δημιουργήσει μία πλατφόρμα, που να επιτρέπει στους gamers να παίζουν παιχνίδια σε αυτή χωρίς να τα κατεβάσουν, με την ονομασία Project Tempo, προκειμένου να «χτυπήσει» τις Google, Nvidia και Microsoft.

Η πρώτη έχει την υπηρεσία cloud gaming Stadia από πέρυσι, ενώ η δεύτερη ξεκίνησε τη λειτουργία της GeForce Now τον περασμένο Φεβρουάριο και η τελευταία βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης της δικής της τεχνολογίας, ώστε να φέρει στον κόσμο των games την Project xCloud.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Amazon έφτιαξε και νέο game studio στην Καλιφόρνια για τη δημιουργία video games, ενώ εκεί δημιούργησε το New World, σε αντίθεση με το Crusible, που εξελίχθηκε από τη Relentless στο Σιατλ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.