AMD: Θα συνεχιστούν οι υψηλές πωλήσεις σε Xbox One και PS4

H AMD δεν είναι γνωστή μόνο για τις CPU της και τις GPU της, αλλά και για τις APU που κατασκευάζει σε λάπτοπ και φορητές κονσόλες. Η μεγαλύτερή της επιτυχία ως και σήμερα είναι οι APU που φτιάχνει για το Xbox One και το PS4.

Η AMD, όντας πλέον ως η πιο αναγνωρισμένη εταιρεία hardware στο χώρο των κονσολών, έχει ως στόχο της να συνεχίσει να είναι εκείνη που θα το παρέχει σε Microsoft και Sony για τις παρούσες και μελλοντικές κονσόλες τους. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως το Xbox One και το PS4 θα συνεχίσουν να κάνουν ρεκόρ πωλήσεων και το 2016, με ημερομηνία λήξης του κύκλου τους κατά το 2019.

Και οι δύο κονσόλες κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2013, με την AMD να θεωρεί ότι το 3ο και 4ο έτος κυκλοφορίας τους είναι συνήθως η περίοδος κορύφωσης των πωλήσεων και σύμφωνα με τον κόσμο των ηλεκτρονικών, χρειάζονται 7 χρόνια για να ξεπεραστεί μια τεχνολογία ή στην προκειμένη περίπτωση μια κονσόλα. Επομένως θα δούμε τις πωλήσεις να παίρνουν το δρόμο των Xbox 360 και PS3 κατά το 2019-2020.

Προς ενημέρωση όλων, η AMD σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα chip για τις μελλοντικές κονσόλες των Microsoft και Sony, το οποίο εγγυάται ότι θα παρέχει πενταπλάσιες επιδόσεις ανά watt και ότι θα επικεντρωθούν περισσότερο στην Εικονική Πραγματικότητα (Ε.Π.). Λέγεται μάλιστα ότι οι νέες κονσόλες θα κυκλοφορήσουν κατά το 2019, ενώ παράλληλα στα σχέδια της AMD το 2018 βρίσκεται η ολοκλήρωση του project για την Ε.Π. Δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσουν κονσόλες με ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ε.Π. ως τότε.

Διαβάζοντας περισσότερα κατά καιρούς για την τεχνολογία των υπολογιστών, άνετα μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι οι κονσόλες αναπτύσσονται τεχνολογικά πιο αργά από ότι οι υπολογιστές. Βλέπουμε κιόλας, από την ίδια την AMD σε ένα βάθος 3 ετών να έχει κατασκευάσει πάνω από 14 κάρτες γραφικών, με άλλες 5-6 στη σύνθεση να έρχονται το 2016 και οι επιδόσεις τους να είναι ασύγκριτα καλύτερες σε σχέση με τις APU, κάτι που φέρνει την Ε.Π. ολοένα και πιο κοντά στο PC, τουλάχιστον 1-2 χρόνια γρηγορότερα. Αν όχι με τον πλήρη εξοπλισμό, σίγουρα με το hardware. Ήδη ένα χάσμα έχει ξεκινήσει να δημιουργείται και μπορεί να επεκταθεί με τον καιρό.

Αυτό μπαίνει σαν φραγμός στα σχέδια των εταιρειών για τις κονσόλες, μιας και η AMD δηλώνει πως το νέο τους hardware θα είναι διαθέσιμο κατά το 2018 για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των κονσολών για τη Microsoft και τη Sony, κάτι που σημαίνει πως ή θα είναι αρκετά πιο ισχυρό για να μπορέσει να συγκριθεί με ένα μέσο gaming υπολογιστή, ή αντίθετα θα έχει μείνει πίσω για να εξασφαλίσει χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας (λόγω του μικρού όγκου της κονσόλας).

Η τεχνολογία όπως έχουμε δει ακμάζει ραγδαία, η AMD θα ξεκινήσει να παράγει με τεχνολογία fin/fet (περίπου 50% μικρότερα μεγέθη nm) τους νέους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών της για να κερδίσει σε θερμοκρασία, κατανάλωση και όγκο hardware. Αν όλα πάνε καλά, μπορεί να δούμε ένα πιο λεπτό PS4 με μικρότερο όγκο hardware που θα μπορεί να παράγει στις ίδιες θερμοκρασίες τις ίδιες επιδόσεις απροβλημάτιστα.

AMD: Θα συνεχιστούν οι υψηλές πωλήσεις σε Xbox One και PS4, AMD: Θα συνεχιστούν οι υψηλές πωλήσεις σε Xbox One και PS4

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Μετά από το φιάσκο της nvidia στις κονσόλες και τα λάπτοπ που χάλαγαν οι κάρτες γραφικών ή AMD πάτησε γερά στις κονσόλες.
Ακόμα και τώρα έρχονται λάπτοπ ,ps3 και xbox με nvidia chip καμένα.

Kotsos

Πάλιωσαν τα γραφικά και σε αυτά άντε να βγει κάτι καινουριο.

johnk.

Cpu:Intel pentium g3258 OC@ 4.0Ghz
Motherboard:Msi H81M-P33
Gpu:Asus 9600 GT(palia gpu alla den prz)
4gb ram 1333 mhz

Minecraft ,LoL,CS GO paizw aneta?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.