Games

AMD: Κυκλοφόρησαν για δοκιμές τα πρώτα δείγματα Zen Core CPUs

Κατά το τέλος του έτους, στο τελευταίο τρίμηνο, η AMD σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη νέα αρχιτεκτονική της, Zen Core, με το νέο socket ΑΜ4 και οι δοκιμές για να διορθωθούν και τα τελευταία bug είναι στο τελικό τους στάδιο. Οι επεξεργαστές που πληροφορηθήκαμε είναι τέσσερεις στο σύνολο. Οι δύο είναι 4 και 8 πυρήνων και οι άλλοι δύο 24 και 32 πυρήνων, που πληροφοριακά, είναι αποκλειστικά για σέρβερ και δεν είναι χρήσιμοι για ένα απλό οικιακό υπολογιστή.

Η ισχύς τους θα είναι στα 2.8GHz με το turbo core να φτάνει ως 3.2GHz, μεγέθη που επιτρέπουν τη χαμηλή κατανάλωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Κι αν αυτό μοιάζει με θαύμα για την AMD, το μεγαλύτερο νέο είναι ότι σε κατάσταση αναμονής οι επεξεργαστές χρονίζονται στα 550MHz με κατανάλωση 2.5watt για τον 4πύρηνο και 5watt για τον 8πύρηνο. Ραγδαία πτώση συγκριτικά με τους FX που ακόμα και σε κατάσταση αναμονής έφταναν και τα 30watt κατανάλωσης. Και πάλι συγκριτικά με τον Core i7-6700K που είναι στα 3.5watt, η βελτίωση είναι σημαντική και αξιοσημείωτη και ίσως υπάρχει και περιθώριο βελτίωσης. Άλλωστε είναι πρώτη γενιά Zen Core και περιμένουμε τη δεύτερη Zen+ Core μετά το 2017.

Λίγες μόνο εβδομάδες από την περίοδο κυκλοφορίας των νέων επεξεργαστών της AMD, τα νέα μοιάζουν πολύ καλά και περιμένουμε τις εξελίξεις, αλλά και όποιες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 13 Φεβρουαρίου 2022 12:25

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Δημήτρης Μηλόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.