H Microsoft κυκλοφορεί το DirectStorage 1.1 – Προσφέρει αποσυμπίεση GPU στα Windows

Microsoft Windows, H Microsoft κυκλοφορεί το DirectStorage 1.1 – Προσφέρει αποσυμπίεση GPU στα Windows

Η Microsoft κυκλοφορεί το DirectStorage 1.1 και η μεγαλύτερη νέα προσθήκη είναι η αποσυμπίεση GPU για παιχνίδια υπολογιστή με Windows. Η αποσυμπίεση της GPU είναι το επόμενο φυσικό βήμα σε μια προσπάθεια σε όλη τη βιομηχανία για τη βελτίωση των χρόνων φόρτωσης παιχνιδιών σε σύγχρονους υπολογιστές.

Η Microsoft κυκλοφόρησε αρχικά το DirectStorage, αλλά οι προγραμματιστές ζητούσαν υποστήριξη αποσυμπίεσης GPU και τώρα έρχεται με το DirectStorage 1.1 για να κάνει το αίτημα των χρηστών πραγματικότητα. Η αποσυμπίεση GPU λειτουργεί μεταφορτώνοντας την εργασία που απαιτείται για την αποσυμπίεση των στοιχείων σε παιχνίδια στην κάρτα γραφικών αντί για την CPU. Αυτήν τη στιγμή, τα στοιχεία του παιχνιδιού συνήθως συμπιέζονται όταν συσκευάζονται για διανομή και στη συνέχεια αποσυμπιέζονται μόλις παιχτεί ένα παιχνίδι.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες τεχνικές συμπίεσης έχουν σχεδιαστεί για CPU, οι οποίες δεν είναι ιδανικές για σύγχρονα παιχνίδια που θέλουν να πιέσουν για ταχύτερους ρυθμούς αποσυμπίεσης με το πιο πρόσφατο υλικό υπολογιστή. Έχουμε δει τη βιομηχανία να μετακινείται σε συσκευές αποθήκευσης PCIe Gen3 ή Gen4 NVMe τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας 7 GB/s εύρους ζώνης δεδομένων. Αυτή η γρήγορη αποθήκευση είναι εξαιρετικά νέα για τους προγραμματιστές παιχνιδιών που θέλουν να επιταχύνουν τους χρόνους φόρτωσης και οι εξελίξεις στην τεχνολογία I/O μπορούν να επιταχύνουν δραματικά τους χρόνους φόρτωσης και τα παιχνίδια χρησιμοποιώντας το DirectStorage 1.1.

Οι προγραμματιστές θα πρέπει τώρα να τροποποιήσουν τα παιχνίδια τους για να κάνουν χρήση του DirectStorage 1.1 και οι βελτιώσεις θα μπορούσαν να δουν ακόμη και μεγάλες αλλαγές στα παιχνίδια όπου μετακινείστε από τον έναν κόσμο στον άλλο ή τηλεμεταφέρεστε μεταξύ διαφορετικών τμημάτων χάρτη ή κόσμου. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι αυτό μπορεί να είναι έως και τρεις φορές πιο γρήγορο, ελευθερώνοντας την CPU για να χειριστεί άλλες διαδικασίες παιχνιδιού.

Η Nvidia έχει εφαρμόσει το δικό της RTX IO στο τρέχον πρόγραμμα οδήγησης Game Ready που εκμεταλλεύεται το DirectStorage 1.1. Η AMD συνεργάζεται με τους προμηθευτές λογισμικού της για την οριστικοποίηση των προγραμμάτων οδήγησης και το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών Arc της Intel περιλαμβάνει τις δικές της βελτιστοποιήσεις για το DirectStorage 1.1.

Το μόνο που χρειαζόμαστε τώρα είναι υποστήριξη παιχνιδιού. Το DirectStorage πάντα υπόσχεται απίστευτα γρήγορους χρόνους φόρτωσης που βλέπουμε στις κονσόλες Xbox Series X, αλλά δεν έχουμε δει πολλά παιχνίδια PC να υιοθετούν αυτήν την τεχνολογία ακόμα. Ίσως η αποσυμπίεση της GPU να ωθήσει τους προγραμματιστές παιχνιδιών να επωφεληθούν πραγματικά από το DirectStorage. Το Forspoken έπρεπε να είναι το πρώτο μεγάλο παιχνίδι με υποστήριξη DirectStorage, αλλά ο τίτλος καθυστέρησε για τον Ιανουάριο του 2023.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.