Hackers ανακάλυψαν PSOne emulator στο MediEvil για το PlayStation 4

, Hackers ανακάλυψαν PSOne emulator στο MediEvil για το PlayStation 4

Η έκδοση 7.02 του PlayStation 4 κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό, όμως μαζί της ήρθε και ένα exploit μέσα στον kernel του λειτουργικού, που επιτρέπει το jailbreak της κονσόλας. Εκμεταλλευόμενοι το exploit, αρκετοί hackers έκαναν μερικά “πειράματα” πάνω στην κονσόλα, όπως debug παιχνιδιών, αντιγραφή σε USB και άλλα.

Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα ήταν κρυμμένο στο Remake του παιχνιδιού MediEvil για το PlayStation 4. Ο τίτλος δίνει στους παίκτες την επιλογή “Old Game”, μέσω της οποίας μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι στην αρχική του έκδοση για το PlayStation 1. Όμως, οι hackers κατάφεραν αναλύοντας τα αρχεία του παιχνιδιού να ανακαλύψουν έναν native PSOne emulator, μέσω του οποίου τρέχει και ο τίτλος στην αρχική του έκδοση.

Αυτό τους έδωσε νέες δυνατότητες στο PlayStation 4, καθώς μέσα από αυτό κατάφεραν να τρέξουν και άλλα παιχνίδια του PSOne, όπως το Silent Hill και το Spyro the Dragon. Ο emulator έχει αρκετά προβλήματα, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, αλλά και μόνο η ύπαρξη του μπορεί να χαροποιήσει αρκετούς.

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.