Πώς η Microsoft “απαγορεύει” στους developers να εκμεταλλευτούν το PS3

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα παιχνίδια που βγαίνουν πρώτα στο PS3 και μετά στο Xbox 360, μπορούν να μετρηθούν στα δάκτυλα του ενός χεριού; Το ίδιο και τα downloadable. Σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτή και άλλες απορίες πλέον βρίσκουν απάντηση, καθώς έγινε γνωστή η πολιτική της Microsoft για τα multi-platform games.

Η Microsoft απαιτεί από τους δημιουργούς, οι εκδόσεις των παιχνιδιών τους για το Xbox 360 να βγαίνουν ταυτόχρονα και να είναι ισάξιες σε χαρακτηριστικά και περιεχόμενο, με αυτές των άλλων πλατφορμών, αλλιώτικα η εταιρία έχει δικαίωμα να μην τους αφήσει να τα κυκλοφορήσουν στην κονσόλα της! Οπότε, αν κάποιο στούντιο θέλει να εκμεταλλευτεί τον έξτρα χώρο του Blu-ray και να προσθέσει περισσότερο περιεχόμενο στην έκδοση του PS3, κινδυνεύει να… φάει πόρτα στο 360. Ουσιαστικά, έτσι η Microsoft «απαγορεύει» στους developers να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του PS3. Ο κανόνας για ταυτόχρονη διάθεση αφορά και τα downloadable games, τα demo κλπ.

Από την άλλη, η Sony είναι πιο χαλαρή σε αυτό το θέμα, όπως αποδεικνύεται συχνά-πυκνά. Η τακτική αυτή της Microsoft έχει προκαλέσει την ενόχληση κάποιων εταιριών, γιατί «περιορίζει τους developers, για να καλύψει τις αδυναμίες της δικής της πλατφόρμας». Από την πλευρά τους, οι εταιρίες αναγκαστικά παίζουν με τους κανόνες του αμερικάνικου κολοσσού, αφού το να μην βγάλεις το παιχνίδι σου στο Xbox 360 (ή στο PS3), παρακάμπτοντας την πιο ενεργή βάση χρηστών στην βιομηχανία, ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Ποια η άποψή σας επί του θέματος;

, Πώς η Microsoft “απαγορεύει” στους developers να εκμεταλλευτούν το PS3

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peirama21

Άλλη μια κόκκινη κάρτα στην Microsoft.

Βύρωνας

Δεν το βρίσκω κακό αυτό. Καλά κάνει κατ’εμέ!

dimz

Μου φαίνεται κάπως σαν το υστερικό κακομαθημένο της παρέας η Microsoft. Κι όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή το Blu-ray είναι τζίζ-κακό για το 360… /facepalm

kostis

Κινησεις πανικου απο την μικρομαλακη…..

Ιωάννης Π.

Τι θα γίνει άραγε αν ρίξουν πόρτα οι 4-5 μεγαλύτεροι developers στην Mircosoft?

nick

PC for ever

Alex

Τι θα γίνει αν και η Sony απαιτήσει κάτι ανάλογο όπως π.χ. τα games της να χρησιμοποιούν την δύναμη του hardware και το μέγεθος των δίσκων της κονσόλας? Μην ξεχνάμε πως η MS δεν παίζει μόνη της,οι διαφορές τους πλέον είναι μικρές στην αγοραστική δύναμη και τις πωλήσεις. Αν δεν υπήρχε το Kinect τώρα θα μιλούσαμε για έναν μόνο παίκτη στην αγορά..

Terry-Athens

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε η Sony να απαιτήσει από τους developers να δώσουν κάποιο μικρό περιθώριο από όλες τις κονσόλες ώστε όλοι να φέρουν blu-ray σαν οπτικό μέσο. Ακραίο μεν, αλλά όταν είσαι ”υπερδύναμη” όπως είναι η Microsoft δεν πρέπει να φοβάσαι για το πότε θα κυκλοφορήσει το κάθε παιχνίδι και με αυτόν τον τρόπο δεν αξιοποιούνται πλήρως και η δυνατότητες του Blu-ray. Άλλο ένα τεράστιο Χ από μένα στην Microsoft, διότι με τέτοιες κινήσεις μόνο την υπεροχή του αντιπάλου σου δείχνεις. Θα διαφωνήσουν πολλοί μαζί μου, αλλά έχουν περάσει από τα χερια μου και οι 2 κονσόλες και θεωρώ πως μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Αντώνης

θα μου αρεσει πολυ η apple να βγαλει την δικη της κονσολα iGamePlay…LOL..να δω τι θα κανουν microsoft & sony

panos

αντωνη αυτο ακριβωσ σκεφτομαι εδω και καιρο πωσ θα ηταν αν εωγαζε η apple δικη τησ κονσολα. σιγουρα ακριβη και τελειοποιημενη και με καταπληκτικα γραφικα

Solon

Πραγματικά τρελό! Αλλά δεν μπορώ να μην θαυμάσω το διεστραμένο μυαλό των δικηγόρων της μικρομαλακής! Με μια κίνηση αχρήστεψαν όλα τα πλεονεκτήματα της ανταγωνίστριας. Και μετά σου λένε υγιής ανταγωνισμός!

steliosm7

Mια χαρά κάνει , πολύ έξυπνη τακτική! Εγώ ότι και να κάνει η Sony το xbox δεν το αλλάζω 😉

spyros

Καλά κάνει. Εταιρία είναι και θέλει να βγάλει λεφτά & να βάλει κάτω απο το χαλί τις αδυναμίες του συστήματός της σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ώστε το καταναλωτικό κοινό να αδιαφορεί για την ανώτερη δύναμη του PS3, αφού στην ουσία τα παιχνίδια είναι ολόιδια στις δυο κονσόλες. Άρα τί θα αγοράσει η μαμά στο υστερικό σπ@σ@ρ@χ#δ#κο παιδάκι της? Το φτηνό xbox360 ή το αρκετά πιο άκριβο PS3?

giorgaras

I HATE MICROSOFT
BECAUSE ITS ZILIARA PAIDIA PS3 FOREVER
KAKIA MICROSOFT KAKIA

nySsa

Ααχχααχχαχαχα Γιωργαρα εισαι απαιχτος! Παιδια πολυ λαθος η MC αλλα ποιο λαθος ειναι η sony που το αφηνει ετσι! Οταν μπορεις και τολμας να κανεις καλυτερη τεχνολογια στο κοσμο των video games o οποιος ειναι ετσι και αλλιως απαιτητικος σημερα πρεπει να τον εκμεταλευεσαι αλλιως μη τον κανεις και κρατα και χαμηλες τιμες οπως εκανε η Microsoft! Σου εβαλε to dvd και ειπες και ευχαριστω! Στη sony τολμησαν για blue ray αρα μεγαλυτερος χωρος για καλυτερα ποιο ρεαλιστικα games! Εσεις και (εγω) τα περιμενουμε ακομα!Οι μονες διαφορες αναμεσα στις 2 κονσολες οσο παραμενει αυτη η τακτικη θα ειναι μονο το σημα τους (Ps3/Xbox).
Τουλαχιστον γλιτωσαμε τα λεφτα για ξεχωριστο blue ray player…κατι ειναι και αυτο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.