Microsoft: Ανακοίνωσε τα minimum PC specs για Windows 10 VR headsets

H Microsoft ρίχνει την προσοχή της στο virtual reality με το Windows 10 Creators Update, που αναμένεται να έρθει αρχές του 2017. Η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει την δική της VR πλατφόρμα χρησιμοποιώντας το Windows Holographic, το περιβάλλον που βρίσκουμε στο HoloLens AR headset.

Στο επίσημο event της τον περασμένο μήνα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα VR headsets για Windows 10 θα ξεκινούν από 300 δολάρια. Σήμερα έρχεται να επιβεβαιώσει τα minimum PC specs που χρειάζονται για τις συσκευές αυτές.

Η επιβεβαίωση έρχεται μέσω του τελευταίου build των Windows 10 μέσα στο οποίο η Microsoft περιλαμβάνει ένα νέο “Windows Holographic First Run” app. Η εφαρμογή ελέγχει αν ο υπολογιστής είναι συμβατός με την VR πλατφόρμα.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι αρκετά βασικές. Οι χρήστες θα πρέπει να έχουν ένα PC με τουλάχιστον 4GB μνήμη RAM, κάρτα γραφικών με υποστήριξη DirectX 12, 4 CPU cores, συμπεριλαμβάνονται και διπύρηνοι επεξεργαστές με υποστήριξη για hyperthreading αλλά και θύρα USB 3.0.

Θεωρητικά τα περισσότερα Windows 10 PCs έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, οπότε δεν θα είναι πρόβλημα η υποστήριξη της VR πλατφόρμας.

Η Microsoft θα συνεργαστεί με third-party κατασκευαστές για να φέρει VR headsets για Windows 10 που θα κοστίζουν από 299 δολάρια.

windows 10 vr headsets minimum specs, Microsoft: Ανακοίνωσε τα minimum PC specs για Windows 10 VR headsets

windows 10 vr headsets minimum specs, Microsoft: Ανακοίνωσε τα minimum PC specs για Windows 10 VR headsets

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.