Games

Μπορεί το PlayStation 5 να τρέξει όλα τα παιχνίδια του PlayStation 4;

Με την έλευση του PlayStation 5 η Sony έκανε μία μεγάλη δήλωση, ότι επιτέλους θα προσφέρει backwards compatibility, τουλάχιστον με πολλά από τα παιχνίδια του PlayStation 4, κάτι που ζητούσαν οι χρήστες από την κυκλοφορία του PlayStation 3.

Με την εταιρεία όμως να περιορίζει εν μέρη την εν λόγω λειτουργία, μας έκανε αρκετή εντύπωση ένα Tweet του γνωστού streamer McDonald. Ο ίδιος δήλωσε πως το hardware του PlayStation 5 θα είναι συμβατό με όλα τα παιχνίδια του PS4 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το Tweet του έχει πλέον σβηστεί, αλλά αρχειοθετήθηκε στην ιστοσελίδα ResetEra.

Αναλυτικά, το Tweet του McDonald:

Υπήρξε κάποια σύγχυση σχετικά με αυτό το χαρακτηριστικό και πλέον μπορώ να το ξεκαθαρίσω. Το PlayStation 5 μπορεί να τρέξει όλα τα παιχνίδια του PlayStation 4, ακόμα και αυτά που δε βρίσκονται στη λίστα των συμβατών. Η Sony συνεχίζει να δοκιμάζει και άλλους τίτλους, αλλά το σύστημα δε θα σας εμποδίσει να παίξετε κάποιο μη δοκιμασμένο παιχνίδι.

Στο ερώτημα γιατί έσβησε το αρχικό του Tweet, ο McDonald υποστήριξε πως το έκανε από σεβασμό για τον κάτοχο της πλατφόρμας. Όμως, αν αυτό που λέει ο streamer είναι αλήθεια, είναι περίεργο γιατί η Sony να μη το ανακοίνωσε έτσι εξαρχής, ώστε να μην υπάρχουν και τα αρνητικά σχόλια. Από την άλλη, ίσως η εταιρεία θέλει πρώτα να είναι 100% σίγουρη ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα απόδοσης με τους παλαιότερους τίτλους και για αυτό να θέλει να τους δοκιμάσει πρώτα όλους, ώστε να αναβαθμίζει σταδιακά τη λίστα.

Πηγή

Σχόλια

  • Ένα άρθρο απλά για να μπει ένα άρθρο για να γεμίζει η σελίδα, δεν μας πληροφόρησε για κάτι νέο, ουσιαστικά δεν μας πληροφόρησε καν για κάτι...

  • Θα ήταν πολύ θετικό να παίζει τους καλύτερους τίτλους του PS4, πχ τους Best 100.
    Aν και αναφέρει για όλους τους τίτλου του PS4.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.