Games

Nintendo: Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη βιομηχανία των mobile games;

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από όταν η Nintendo κυκλοφόρησε το πρώτο της παιχνίδι για κινητά. Αν και αρχικά το κοινό ενθουσιάστηκε, τελικά τα παιχνίδια της εταιρείας έχουν λάβει κατά κύριο λόγο αρνητικά σχόλια, κυρίως για το οικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιεί σε αυτά.

Με επίκεντρο το υπάρχον υλικό

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά από το Bloomberg, η Nintendo δεν αδιαφορεί για την αρνητική εικόνα που παρουσιάζουν τα mobile παιχνίδια της και αποφάσισε να μειώσει ρυθμούς, όσον αφορά την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα.

Η αναφορά τονίζει ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στους τίτλους που έχει ήδη διαθέσει στην αγορά. Επίσης, σημειώνει ότι ο συνεργάτης της Nintendo στον τομέα των mobile παιχνιδιών, που είναι η DeNA, δήλωσε πως δεν σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν κάποιο νέο τίτλο πριν το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Για τους αναλυτές, και όχι μόνο, η κίνηση αυτή της Nintendo είναι λογική, διότι έχει κυκλοφορήσει ήδη κάποια οικονομικά επιτυχημένα παιχνίδια και το Switch της αποφέρει τεράστια έσοδα.

Μπορεί οι παίκτες να παραπονιούνται για τα paywalls και τα πανάκριβα in-app των παιχνιδιών της εταιρείας, αλλά πολλοί είναι αυτοί που τελικά επιλέγουν να επενδύσουν σε αυτά.

Επιπλέον, η Nintendo επιλέγει πολύ προσεκτικά τους τίτλους για τους οποίους δημιουργεί mobile εκδόσεις. Ο κατάλογος των παιχνιδιών της μέχρι τώρα αποτελείται από τα: Animal Crossing: Pocket Camp, Dragalia Lost, Mario Kart Tour, Super Mario Run, και Dr. Mario World, που είναι μερικά από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της εταιρείας.

Πηγή

Σχόλια

  • Βάλε μου κάποιο παιχνίδι pokemon με κάτι αποκλειστικό για συσκευές π.χ περιοχή συγκεκριμένα είδη και χρέωσε το κάνα 20ικο δίχως in-app να δεις εκεί χαμός.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.