Software

Google Chrome: Εμφανίζει στην οθόνη τους ορισμούς λέξεων

Η Google προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνει την εμπειρία που προσφέρουν στους χρήστες όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της. Προφανώς, ο Google Chrome δεν αποτελεί εξαίρεση και η εταιρεία έχει ενσωματώσει στη mobile έκδοση του πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Οι λειτουργίες των gestures μέχρι σήμερα

Εάν ο χρήστης πατήσει παρατεταμένα σε μία λέξη, ο Google Chrome εμφανίζει ένα μενού λειτουργιών. Οι κύριες λειτουργίες είναι η αντιγραφή, η κοινοποίηση, η επιλογή όλων και η αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, αν πατήσει το κουμπί με τις τρεις τελείες θα βρει ακόμα περισσότερα εργαλεία, όπως για παράδειγμα η μετάφραση του κειμένου με το Google Translate.

Επιπλέον, το απλό πάτημα μιας λέξης στον Google Chrome ενεργοποιεί τη λειτουργία “touch to search“. Με τη λειτουργία αυτή, ο browser πραγματοποιεί αναζήτηση στο διαδίκτυο και προβάλει στην οθόνη τα κορυφαία αποτελέσματα.

Πρόσθετες λειτουργίες με ένα tap

Το Android Police ανακάλυψε ότι πλέον με απλό πάτημα σε μία λέξη ο Google Chrome δεν πραγματοποιεί μόνο αναζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά εμφανίζει τον ορισμό της λέξης.

Φαίνεται λοιπόν, ότι σε κάποιες περιπτώσεις, ο browser επιλέγει να εμφανίσει τον ορισμό της λέξης, αντί του να πραγματοποιήσει αναζήτηση με τον όρο αυτό.

Δεν είναι βέβαιο κατά πόσο είναι χρήσιμη η συγκεκριμένη λειτουργία. Οπότε, ενδέχεται η εταιρεία να δοκιμάζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και αργότερα να το κρύψει στο μενού με τις τρεις τελείες, εάν δει ότι οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε ή αν θα γίνει διαθέσιμο το χαρακτηριστικό σε όλους τους χρήστες του Google Chrome.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Ιουνίου 2020 13:56

Σχόλια

  • Να βαλει επιλογη για επι τοπου μεταφραση λεω εγω οταν παταμε πανω σε μια λεξη. Μεχρι τωρα υπαρχουν καποια προσθετα που υποτιθεται το κανουν αυτο αλλα θελει πολυ βελτιωση ακομα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.