Phil Spencer: Οι συνέπειες της πανδημίας στην ανάπτυξη των παιχνιδιών θα γίνουν αισθητές το 2021

Phil Spencer, Phil Spencer: Οι συνέπειες της πανδημίας στην ανάπτυξη των παιχνιδιών θα γίνουν αισθητές το 2021

Ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Gaming της Microsoft, δήλωσε πρόσφατα στο CNBC ότι η ανάπτυξη παιχνιδιών θα μπορούσε να επηρεαστεί αρκετά από την πανδημία. Μαλιστα υποστήριξε οτι θα πληγεί περισσότερο από την παραγωγή hardware για το νέο Xbox.

Τώρα, σε μια νέα συνέντευξη με το Business Insider, ο Phil Spencer θεώρησε ότι η διαταραχή θα είναι αισθητή πολύ περισσότερο το 2021 από ότι φέτος, επειδή τα παιχνίδια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες πιθανότατα έχουν ήδη ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους, ενώ οι τίτλοι που βρίσκονται πιο μακριά στο πρόγραμμα κυκλοφορίας ενδέχεται να επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα τους.

Οπως δήλωσε για τα παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν μέχρι το φθινόπωρο, αισθάνεται πολυ καλα. Αλλά για τους τίτλους που ειναι προγραμματισμένοι να κυκλοφορήσουν μετα το φθηνόπορο δεν ειναι τοσο αισιοδοξος. Σαν παράδειγμα έθεσε το στούντιο Mocap το οποίο έχει σταματήσει πλήρως τις εργασίες του.

Η παραγωγή των παιχνιδιών που βρίσκεται στο στάδιο του “Art Production” ακόμα και αν έχουν τελειώσει με το κομμάτι του animation, βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατι δεν μπορούν στην περίοδο αυτή να ολοκληρώσουν τη βάση δεδομένων των παιχνιδιών τους.

Phil Spencer, Phil Spencer: Οι συνέπειες της πανδημίας στην ανάπτυξη των παιχνιδιών θα γίνουν αισθητές το 2021

Ακόμα και σε αυτή τη συνέντευξη, ο Phil Spencer επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Microsoft να κυκλοφορήσει το Xbox Series X στο προγραμματισμένο παράθυρο κυκλοφορίας.

“Παρόλο που προφανώς δεν ταξιδεύουμε στην Κίνα, νιώθουμε καλά με την πρόοδό μας στο hardware. Έχω την κονσόλα στο σπίτι μου στον κάτω όροφο και παίζω τις περισσότερες νύχτες. Νιώθω πολύ καλά για την πρόοδο των updates που κάνουμε.”

Είναι επίσης ανένδοτος ότι η βιομηχανία θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία και να προσφέρει μια σταθερή ροή παιχνιδιών, ακόμη και αν υπάρξουν πιθανές καθυστερήσεις.

“Είμαι αρκετά σίγουρος για την ικανότητα του κλάδου να συνεχίσει μια σταθερή ροή παιχνιδιών. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια στην παραγωγή αυτή τη στιγμή και νομίζω ως βιομηχανία είμαστε καλά. Είμαι αισιόδοξος, ακόμα κι αν υπάρχει κάποιος αντίκτυπος στο παράθυρο κυκλοφορίας για ορισμένους τίτλους.”

Πηγή

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.