Games

PlayStation 5: Δεν επιτρέπεται η μεταφορά PS5 παιχνιδιών σε εξωτερικό δίσκο

Αν και το περιμέναμε, πλέον και επίσημα γνωρίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η μεταφορά παιχνιδιών του PlayStation 5 σε εξωτερικό δίσκο. Οι πληροφορίες έρχονται από τα media που έχουν ήδη την κονσόλα στα χέρια τους, με τον περιορισμό να προβληματίζει αρκετά τους παίκτες.

Αν και η Microsoft δίνει την επιλογή στους παίκτες για την μεταφορά παιχνιδιών τους σε εξωτερικό δίσκο στα Xbox Series X και Series, ώστε να μπορούν να τα ξανα-μεταφέρουν στον εσωτερικό SSD όταν θέλουν να τα παίξουν, κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει στο PlayStation 5. Ναι μεν οι παίκτες μπορούν να μεταφέρουν τα παιχνίδια του PlayStation 4 από και προς τον εσωτερικό SSD, όμως όχι τα next-gen παιχνίδια. Επιπλέον, τα παλαιότερα παιχνίδια δεν παίζουν από τον εξωτερικό δίσκο, σε αντίθεση πάλι με τη στρατηγική της Microsoft και των Xbox One και παλαιότερων παιχνιδιών.

Αυτό σημαίνει ότι τα 667GB του διαθέσιμου χώρου αποθήκευσης στο PlayStation 5 είναι προς το παρόν η μόνη σας επιλογή για αποθήκευση, ενώ θα πρέπει να σκεφτείτε διπλά πριν αποφασίσετε να διαγράψετε κάποιο παιχνίδι. Βέβαια, μετά την κυκλοφορία της κονσόλας (ίσως και αρκετές βδομάδες αργότερα), θα γνωρίζουμε τις τιμές των NVMe SSD που είναι συμβατοί με το νέο σύστημα της Sony.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Ζώης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.