Games

Quake 1: επανακυκλοφορία με Unreal Engine 4

Το πρώτο παιχνίδι Quake κυκλοφόρησε το 1996 από την id Software και εκδόθηκε από την GT Interactive. Αν και κυκλοφόρησε 3 χρόνια μετά το δημοφιλές shooter, Doom, πήγε πολύ καλά σε πωλήσεις και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση ομοίων παιχνιδιών που παίζουμε σήμερα.

Το Quake είναι ένα παιχνίδι shooter όπου σε μεσαιωνικά περιβάλλοντα και διαδρόμους τύπου λαβυρίνθου, αναζητάς τον αντίπαλο για να τον βγάλεις από τη μέση, συνήθως τέρατα που τα σκοτώνεις με πρωτοποριακά για την εποχή όπλα (μεγαλώσαμε με αυτά).

Για την εποχή του ήταν πάρα πολύ καλό και η μηχανή 3D αξιοπρεπέστατη, αναλογικά με τα σημερινά δεδομένα όμοιων τίτλων. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα 20 χρόνια μετά, η ομάδα/εταιρεία UE4Arch (UE: Unreal Engine) που εξειδικεύεται στο να φτιάχνει υπερρεαλιστικά εικονικά project, αποφάσισε να το μεταφέρει σε εικονική πραγματικότητα (VR Headsets).

Η εταιρεία UE4Arch, θέλει να φτιάξει τον τίτλο απλά για τη διασκέδαση και δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα δοθεί στο ευρύ κοινό, σε ποια τιμή και πότε. Ελπίζουμε να ανοίξει ο δρόμος και για άλλους τίτλους που έχουμε παίξει στο παρελθόν, ώστε να θυμηθούμε το gaming όταν ακόμα τα πολλά cinematic δεν υπήρχαν.

Επεξεργάστηκε την 13 Φεβρουαρίου 2022 12:30

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Δημήτρης Μηλόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.