Το Fortnite ενισχύει τη φιλική συμπεριφορά των παιδιών

, Το Fortnite ενισχύει τη φιλική συμπεριφορά των παιδιών

Σε αντίθεση με όλα τα αρνητικά του κόσμου που προσάπτουν διάφοροι για το gaming, μία νέα έρευνα δείχνει ότι η ενασχόληση των παιδιών με το Fortnite ενισχύει τη φιλική συμπεριφορά.

Η δαιμονοποίηση του Gaming αποδεικνύεται ότι είναι απλώς και μόνο ένας αφορισμός, αφού η πραγματική, επιστημονική έρευνα πάνω στις επιπτώσεις του gaming αποδεικνύει ότι οι φόβοι που κατά καιρούς εκφράζονται είναι απλώς αβάσιμοι.

Το Fortnite είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια ανάμεσα στα παιδιά και για το λόγο αυτό οι ερευνητές το επιλέγουν προκειμένου να κάνουν τις μελέτες τους. Μια πρόσφατη έρευνα μεταξύ 845 παιδιών τους ζήτησε να διαλέξουν μεταξύ του Fortnite και ενός μη βίαιου παιχνιδιού.

Όσα άτομα του δείγματος επέλεξαν το Fortnite, επέδειξαν πιο φιλική συμπεριφορά, είχαν καλύτερα συναισθήματα από την εμπειρία τους αυτή και έδειξαν ότι ακόμα και εάν σε ένα παιχνίδι παρουσιάζεται βία, αυτό δεν οδηγεί σε αντικοινωνική συμπεριφορά στους παίκτες, ακόμα και εάν πρόκειται για μικρά παιδιά.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

Ούτε fortnite, ούτε άλλο βιντεοπαιχνίδι. Τα παιδιά να μάθουν να αθλούνται και να συμμετέχουν σε ομαδικά σπορ. Έτσι μαθαίνουν την συλλογική προσπάθεια και χαίρονται ή λυπούνται ανάλογα με το αποτέλεσμα, αλλά όποιο και να είναι αυτό τους διδάσκει να γίνονται κάθε φορά πιο δυνατοί. Ζούνε στον αληθινό κόσμο, όχι σε έναν επίπλαστο της εικονικής πραγματικότητας.
Παν μέτρον άριστον. Αν τα παιδιά παίζουν όλη την ώρα βιντεοπαιχνίδια, σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες διαβάσματος, τις ξένες γλώσσες κλπ σε λίγα χρόνια θα έχουν όλα χοληστερίνη, ζάχαρο, πίεση από τα 12 έτη τους.

Παναγης

Τα παιδια πρεπει να μπορουν να εκφραζονται με οποιον τροπο θελουν. Για τα παιδια ενα παιχνιδι μπορει να αποτελεσει μια διαφυγη απο τον πραγματικο κοσμο.

Ανδρέας

Γιατί να επιλεχτεί ένα παιχνίδι βίας όταν υπάρχουν τόσα ωραία games χωρίς. Σαν τα παιχνίδια με αμάξια

Giorgos

Το ανάποδο αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται ερευνα, απλά παρατηρήστε τα παιδιά για λίγο. Προφανώς την έρευνα την πλήρωσε η epic.

Marios Pap

εγω προσωπικα καθε φορα που περναω εξω απο νετ καφε, ακουω μονο βρισιες και μπινελικια απο 10-11-12χρονα…που παιζουν fortnite…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.