Games

To Fortnite επιστρέφει στο iPhone (στην Ευρώπη)

Μετά την ανακοίνωση της Apple ότι επιτρέπει εναλλακτικά app store για χρήστες iOS στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Epic Games επιβεβαιώνει ότι θα επαναφέρει το Fortnite στα iPhone και iPad αργότερα φέτος. Αυτό ισχύει μόνο για την Ευρώπη και θα γίνει μέσω ενός νέου καταστήματος παιχνιδιών Epic για κινητά.

Το Fortnite θα επιστρέψει επίσημα στην πλατφόρμα της Apple από τότε που καταργήθηκε τον Αύγουστο του 2020, αφού η Epic πρόσφερε εκπτώσεις σε πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν απευθείας στο δικό της κατάστημα, αντί για το App Store της Apple και το Google Play που θα περικόπτονταν κατά 30 τοις εκατό. Οι χρήστες iOS χρειάστηκε τότε να βασιστούν στο Xbox Cloud Gaming ή στο GeForce Now για να παίξουν Fortnite.

“Θυμάστε το Fortnite στο iOS; Πώς σας φαίνεται αν το φέρουμε πάλι πίσω; Αργότερα μέσα στη χρονιά, το Fortnite θα επιστρέψει στην Ευρώπη στο iOS μέσα από το Epic Games Store. Shoutout στην DMA (Digital Markets Act), όπου ένας νέος σημαντικός νόμος το καθιστά δυνατό. Apple, ο κόσμος παρακολουθεί.” Epic Games στο Χ

Αυτή η επιστροφή οφείλεται εξ ολοκλήρου στον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές, ο οποίος τίθεται σε ισχύ στις 7 Μαρτίου. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να λαμβάνουν πληρωμές και να διανέμουν εφαρμογές εκτός του App Store.

Επεξεργάστηκε την 26 Ιανουαρίου 2024 11:24

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.