Το PlayStation 5 κερδίζει το Xbox Series X στα σημεία

PlayStation 5, Το PlayStation 5 κερδίζει το Xbox Series X στα σημεία

Όταν πρόκειται για τις κονσόλες των Microsoft και Sony, η διαμάχη μεταξύ των παικτών θυμίζει αυτή των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Υπάρχει όμως μία βασική διαφορά, στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τεχνολογικά προϊόντα και τα specs δεν κάνουν ποτέ λάθος. Οπότε, ποιο θα είναι πιο ισχυρό; Το Xbox Series X ή το PlayStation 5;

Θα είναι όντως πιο ισχυρό;

Μέχρι σήμερα, και βασιζόμενοι σε όσα έχουν διαρρεύσει ή έχουν γίνει γνωστά, οι περισσότεροι θεωρούν ότι το Xbox Series X θα υπερισχύσει του PlayStation 5. Αρκετοί στηρίζουν την άποψη τους και στη διαφορά ισχύος που παρουσιάζει το Xbox One X με το PlayStation 4 Pro.

Φαίνεται όμως ότι για πρώτη φορά η ζυγαριά γέρνει προς τη μεριά της Sony. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο χρήστης του Twitter, Tidux, ο οποίος σύγκρινε τις δύο κονσόλες στα βασικά τους χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Tidux, το Xbox Series X και το PlayStation 5 έχουν ισοδύναμους επεξεργαστές, αλλά το Series X υπερισχύει σε επίπεδο GPU κατά περίπου 1 Teraflop.

Το PlayStation 5 επανέρχεται και ισοφαρίζει χάρη στη RAM, τόσο σε bandwidth όσο και σε μέγεθος. Από εκεί και έπειτα, η νίκη ανήκει στο PS5, το οποίο έχει γρηγορότερο και μεγαλύτερο SSD, και συνολικά καλύτερες επιδόσεις από το Xbox Series X.

Εάν αυτή η διαρροή είναι αληθής, και η πηγή του Tidux έχει δίκιο, τότε το PlayStation 5 έχει καλύτερη μνήμη RAM και τα παιχνίδια θα φορτωθούν γρηγορότερα. Ωστόσο, από τη στιγμή που και οι δύο κονσόλες χρησιμοποιούν SSD οι διαφορές στους χρόνους φόρτωσης θα είναι απλά ονομαστικές, και όχι ουσιαστικές.

Από την άλλη, μία καλύτερη GPU θα βοηθήσει το Xbox Series X να προσφέρει καλύτερη ποιότητα γραφικών. Επίσης, η Microsoft ισχυρίζεται ότι ο SSD είναι τροποποιημένος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως RAM. Οπότε, κανείς δεν ξέρει πώς θα αποδίδει εν τέλει η κονσόλα της.

Σε κάθε περίπτωση, το αν το PlayStation 5 θα είναι καλύτερο από το Xbox Series X παραμένει άγνωστο. Τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσουν οι κονσόλες και να βγουν τα πρώτα επίσημα review.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

Ουσιαστικα θα ειναι πανω κατω στα ιδια,οποτε αναλογα τι αποκλειστικα παιχνιδια αρεσουν στον καθενα θα ειναι το ουσιαστικοτερο κριτηριο για το ποια κονσολα θα παρει!!Αναλογα και την τιμη βεβαια..Καλες θα ειναι..ειδικα αν εχουμε και 60αρια καρε στα παιχνιδια ας ειναι και 1440p αναλυση,σιγα τη διαφορα στην τελικη..κανεις δεν παιζει στο 1 μετρο για να δει το 4κ..

Άγγελος

Εγώ πιστεύω πως έκανες ένα τεράστιο λάθος το Xbox Series X θα έχει ίδιο σκληρό δίσκο με το PS5 (NV.ME SSD) όσο για την RAM δεν έχει ακουστή τίποτα παρά μόνο φήμες. Αλλά πιστεύω πως θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά στο κομμάτι του Hardware.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.