Games

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer, ανακοίνωσε ότι η ομάδα του θα φέρει τέσσερα παιχνίδια “στις άλλες κονσόλες”, χωρίς να μιλά με ονόματα. Ωστόσο, αυτό σχεδόν σίγουρα σημαίνει PlayStation 5 και Nintendo Switch. Και οι δύο αυτές κονσόλες έχουν πολύ μεγαλύτερη βάση εγκατάστασης από το Xbox Series X/S, το οποίο εκτιμάται ότι έχει στείλει συνολικά 27 εκατομμύρια μονάδες, σε σύγκριση με 54,8 εκατομμύρια PS5 και σχεδόν 140 εκατομμύρια Switches.

Όσο για τους τίτλους των παιχνιδιών που θα γίνουν multi-platform, σε αντίθεση με προηγούμενες φήμες, δεν θα είναι τα Starfield και Indiana Jones and the Great Circle, τα οποία παραμένουν αποκλειστικά. Κάποια ρεπορτάζ κάνουν λόγο για τα Hi-Fi Rush, Sea of Thieves, Halo και Gears of War, ενώ το The Verge αναφέρει τα Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves και Grounded.

Ο Spencer είπε ότι το Xbox δεν πρόκειται να δεσμευτεί να μεταφέρει άλλους τίτλους σε περισσότερες κονσόλες πέρα ​​από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια. Προέτρεψε τους ανθρώπους που παίζουν παιχνίδια σε «αυτές τις άλλες κονσόλες» να μην υποθέσουν ότι κάθε παιχνίδι Xbox θα έρθει στα συστήματά τους, αλλά υπονόησε ότι η ομάδα του θα κρατήσει σημειώσεις με βάση τον αντίκτυπο των πρώτων τεσσάρων παιχνιδιών και θα τις επεξεργαστεί για να αποφασίσει τη συνέχεια.

Επομένως, αυτό που συνέβη δεν σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική, υποστήριξε ο Spencer. Η φιλοσοφία του Xbox εδώ και πολύ καιρό είναι να βοηθάει τους παίκτες να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια του από οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του cloud, και η μικροεπέκταση σε άλλες κονσόλες είναι ένα τμήμα αυτού.

Παράλληλα, η Πρόεδρος του Xbox Sarah Bond διαβεβαίωσε τους θαυμαστές ότι η Microsoft δεν θέλει να εγκαταλείψει την επιχείρηση παραγωγής κονσόλας. Στην πραγματικότητα, η ομάδα έχει “μερικά συναρπαστικά πράγματα που βγαίνουν σε υλικό που θα μοιραστούμε αυτές τις διακοπές.” Προηγούμενες διαρροές έδειχναν ότι η Microsoft κατασκεύαζε μια πλήρως ψηφιακή έκδοση του Xbox Series X που έχει βελτιωμένη συνδεσιμότητα Wi-Fi και μεγαλύτερη απόδοση ενέργειας.

 

Επεξεργάστηκε την 16 Φεβρουαρίου 2024 13:45

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.